Τρίτη 8 Μαρτίου 2022

Ο Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε εμπάργκο των ΗΠΑ στο ρωσικό πετρέλαιο


Λίγη ώρα μετά το διάγγελμα του Αμερικανού Προέδρου, οι τιμές του πετρελαίου εκτινάχθηκαν 7,5% στα 132 δολάρια το βαρέλι.

“Το ρωσικό πετρέλαιο δεν θα γίνεται πλέον δεκτό στην Αμερική. Δεν θα επιδοτήσουμε τον πόλεμο του Πούτιν. Πολλοί Ευρωπαίοι σύμμαχοι και εταίροι ίσως να μην μπορούν να μας ακολουθήσουν. Μπορούμε να πάρουμε αυτό το μέτρο, άλλα άλλοι όχι”, είπε χαρακτηριστικά ο Αμερικανός πρόεδρος.

Και συνέχισε: “Επιβάλλουμε το αυστηρότερο οικονομικό πακέτο κυρώσεων στην Ιστορία. Ένα ρούβλι ισούται με λιγότερο από 1 αμερικανικό σεντ. Έχουμε περικόψει την πρόσβαση στις μεγαλύτερες ρωσικές τράπεζες. Ταυτόχρονα μειώνουμε την οικονομική ισχύ και τη δυνατότητα σε στρατιωτικό επίπεδο. Εταιρείες ανέστειλαν τις υπηρεσίες τους στην Ρωσία χωρίς να το ζητήσουμε”.

Ο Τζο Μπάιντεν τόνισε ότι “αυτή η κρίση είναι μία υπενθύμιση για την προστασία της οικονομίας μας. Πρέπει να είμαστε αυτάρκεις ενεργειακά”.

Και κατέληξε: “Ο Ουκρανικός λαός έχει εμπνεύσει με το θάρρος και τη γενναιότητα του. Ο κύριος Πούτιν συνεχίζει το δολοφονικό του μονοπάτι, παρά το κόστος. Οι Ουκρανοί δεν θα επιτρέψουν ποτέ τη νίκη του Πούτιν”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News