Σάββατο 5 Μαρτίου 2022

Πούτιν: Οι δυτικές κυρώσεις ισοδυναμούν με πόλεμο - Η Ουκρανία ίσως πάψει να είναι κράτος


Ο Βλαντιμίρ Πούτιν παραχώρησε δηλώσεις στη τηλεόραση της Ρωσίας και ανέφερε ότι οι κυρώσεις που επέβαλε η Δύση στη Μόσχα για την εισβολή στην Ουκρανία ισοδυναμούν με πόλεμο, σύμφωνα με το Reuters.

Όπως αναμεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Ρώσος πρόεδρος δήλωσε ότι η Μόσχα πρέπει να υπερασπιστεί τους ρωσόφωνους στα ανατολικά της Ουκρανίας καθώς και τα δικά της συμφέροντα.

Παράλληλα, επανέλαβε ότι στόχος της Ρωσίας είναι η αποστρατιωτικοποίηση και η αποναζιστικοποίηση της Ουκρανίας. Χαρακτηριστικά, τόνισε ότι οι «νεοναζί κρύβονται πίσω από τους αμάχους» στην Ουκρανία.

«Όλα οδεύουν βάσει σχεδίου στην Ουκρανία και ότι ο ρωσικός στρατός θα εκπληρώσει τους στόχους του στο πλαίσιο της “ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης”», πρόσθεσε μεταξύ άλλων και σημείωσε ότι «εμείς δεν κάνουμε ήρωες αυτούς που συνεργάζονται με τους ναζί».

Σύμφωνα με τον Πούτιν «οι ναζί έχουν συγκεντρώσει 6.000 αμάχους στο σταθμό του Χάρκοβο» και «οι δυτικοί κάνουν το άσπρο-μαύρο». Μάλιστα, σύμφωνα με τους nytimes.com, δήλωσε ότι «η τρέχουσα ηγεσία πρέπει να καταλάβει ότι εάν συνεχίσει να κάνει ό,τι κάνει, ρισκάρει το μέλλον της κρατικής υπόστασης της Ουκρανίας. Εάν συμβεί αυτό, εκείνοι θα έχουν την ευθύνη».

1 σχόλιο:

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News