Σάββατο 5 Μαρτίου 2022

Έκτακτο Δώρο Πάσχα έως 300 ευρώ: Ποιοι βρίσκονται στην αφετηρία για πληρωμή


Ο πρωθυπουργός το παρουσίασε ως επιταγή ακρίβειας ωστόσο πρόκειται για ένα βοήθημα - επίδομα που θα δοθεί στους ασθενέστερους προκειμένου να αντιμετωπιστεί η πληθωρισμός που βάζει φωτιά στον οικογενειακό προϋπολογισμό των νοικοκυριών.

Το σχέδιο προβλέπει την χορήγηση ενός εκτάκτου επιδόματος, το οποίο παραπέμπει σε μια κρατική «επιταγή» για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, που θα φτάνει έως και τα 300 ευρώ, σε οικονομικά ευπαθείς ομάδες, πριν το Πάσχα.

Οι δικαιούχοι, σύμφωνα με πληροφορίες, μπορεί να αγγίξουν και το ένα εκατομμύρια και ανάμεσα σε άλλους θα είναι:

- Οικονομικά αδύναμα νοικοκυριά

- Χαμηλοσυνταξιούχοι

- Δικαιούχοι Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης

- Μακροχρόνια άνεργοι

- Άτομα με αναπηρία

Αναμένεται να διευκρινιστεί αν στους δικαιούχους του επιδόματος θα συμπεριληφθούν και χαμηλόμισθοι, μονογονεϊκές οικογένειες και μη επιδοτούμενοι άνεργοι.

Πάντως, φαίνεται να έχουν «κλειδώσει» τα βασικά κριτήρια χορήγησης του επιδόματος που θα είναι εισοδηματικά και περιουσιακά.

Οι τελικές αποφάσεις της κυβέρνησης αναμένονται προσεχώς, καθώς στόχο είναι το επίδομα να δοθεί πριν το Πάσχα, πιθανότατα εντός της Μεγάλης Εβδομάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News