Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2022

Δ. Σταμενίτης: Αίτημα για DeMinimis στους σπαραγγοπαραγωγούς της Αλμωπίας


Συναντήσεις Σταμενίτη για τις συνέπειες της ανεμοθύελλας στην Αλμωπία

- Αίτημα για αποζημιώσεις DeMinimis στους σπαραγγοπαραγωγούς και οικονομική ενίσχυση του Δήμου Αλμωπίας από το Ταμείο Κρατικής Αρωγής

Σειρά συναντήσεων πραγματοποίησε ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας κ. Διονύσης Σταμενίτης την Τετάρτη 23 και την Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου με βασικό αντικείμενο την αντιμετώπιση των συνεπειών της ανεμοθύελλας της 8 ης Φεβρουαρίου 2022 στην περιοχή της Αλμωπίας. Αναλυτικά:

Όσον αφορά τις αποζημιώσεις λόγω των ζημιών που προκλήθηκαν στην καλλιέργεια σπαραγγιού, ο Βουλευτής συναντήθηκε την Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου με τον Υφυπουργό στον Πρωθυπουργό, αρμόδιο για θέματα κρατικής αρωγής και αποκατάστασης, κ. Τριαντόπουλο, αλλά και με την αρμόδια Γενική Γραμματέα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Καλογήρου. Κατά τη διάρκεια και των δύο συναντήσεων ο Βουλευτής κατέθεσε αναλυτικά στοιχεία που αποδεικνύουν το εύρος της ζημιάς, τονίζοντας στους συνομιλητές του ότι η καλλιέργεια υπέστη σοβαρές ζημιές, καθώς οι ισχυροί άνεμοι δημιούργησαν μεγάλες φθορές στα θερμικά νάιλον που μεταφράζεται σε υψηλό κόστος για τους παραγωγούς τόσο για την αντικατάσταση όσο και για την πληρωμή εργατικών χεριών. Η πρόταση του κ. Σταμενίτη είναι να υπάρξει αποζημίωση των παραγωγών μέσω του μηχανισμού αποζημιώσεων ήσσονος σημασίας (De Minimis).

Την Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου ο κ. Σταμενίτης πραγματοποίησε συναντήσεις στο Υπουργείο Εσωτερικών, προκειμένου να καταθέσει το αίτημα της οικονομικής ενίσχυσης για τις υποδομές του Δήμου Αλμωπίας που υπέστησαν καταστροφές από τους ισχυρούς ανέμους. Συγκεκριμένα, συναντήθηκε με το Γενικό Γραμματέα κ. Σταυριανουδάκη και υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου Εσωτερικών, από τους οποίους ο κ. Σταμενίτης ζήτησε να υπάρξει χρηματοδότηση του Δήμου Αλμωπίας για την αποκατάσταση των ζημιών μέσω του ταμείου Κρατικής Αρωγής, σε συνεργασία του Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών κ. Πέτσα με τον Υφυπουργό στον Πρωθυπουργό κ. Τριαντόπουλο, για τις περιπτώσεις θεομηνίας που προβλέπονται στο σχετικό νομοθετικό πλαίσιο.

Τις επόμενες ημέρες θα ακολουθήσει νέος γύρος συναντήσεων του Βουλευτή κ. Σταμενίτη με τους αρμόδιους Υπουργούς και Γενικούς Γραμματείς ώστε να εξετασθεί η πορεία των αιτημάτων και να υπάρξουν σχετικές ανακοινώσεις.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News