Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2022

Η Ελλάδα στέλνει στρατιωτικό εξοπλισμό στην Ουκρανία - Πυρομαχικά, καλάσνικοφ, εκτοξευτές


Η Ελλάδα στέλνει αμυντικό υλικό στην Ουκρανία, έπειτα από απόφαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για πυρομαχικά, τυφέκια τύπου καλάσνικοφ και εκτοξευτές.

Η απόφαση λήφθηκε σε σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου με τη συμμετοχή του Υπουργού Εθνικής Αμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου και του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνου Φλώρου.

Ο Πρωθυπουργός ενημερώθηκε για τη στρατιωτική εικόνα στην Ουκρανία.

«Με απόφασή του, η Ελλάδα ανταποκρινόμενη στο αίτημα της Ουκρανίας, σε συνεννόηση με τους συμμάχους της στο ΝΑΤΟ, τους εταίρους της στην Ε.Ε. και δείχνοντας την έμπρακτη αλληλεγγύη της στον δοκιμαζόμενο Ουκρανικό λαό, αποστέλλει εντός της ημέρας, αμυντικό υλικό με 2 C-130 τα οποία θα αναχωρήσουν για την Πολωνία», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Επίσης, εντός της ημέρας θα αποσταλεί σημαντική ανθρωπιστική βοήθεια την οποία θα συνοδεύσει ο Υφυπουργός Εθνικής Αμυνας Νίκος Χαρδαλιάς. Στη σύσκεψη μετείχαν επίσης ο Γενικός Γραμματέας του Πρωθυπουργού Γρηγόρης Δημητριάδης και η Πρέσβης Άννα-Μαρία Μπούρα.

9 σχόλια:

  1. Μεγάλο λάθος, έπρεπε να κρατήσουμε ουδέτερη στάση ή να στείλουμε μόνο ιατρικό και φαρμακευτικό υλικό. Πως θα έρθουν οι Ρώσοι τουρίστες το καλοκαίρι, γιατί να αγοράσουν τρόφιμα όπως ελαιόλαδο, ελιές κρασια αλλά και κομποστες από την βιομηχανίες της Πέλλας? Πρίν κάνεις οποιαδήποτε κίνηση πρέπει να έχεις υπολογίσει και το κόστος και ο Μητσοτάκης προφανώς δεν υπολόγισε τίποτα παρά μόνο το κεφάλι του

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσύ υπολόγισες το κόστος. Η κυβέρνηση λες να μην το υπολόγισε; ΟΛΕΣ οι δυτικές χώρες στέλνουν στρατιωτικό αμυντικό εξοπλισμό και θέλεις την Ελλάδα ουδέτερη; Πώς θα απευθυνθούμε στους δυτικούς συμμάχους μας όταν θα χρειαστούμε βοήθεια όντας ουδέτεροι; Γιατί τη βοήθειά τους θα την χρειαστούμε σίγουρα έχοντας απέναντι έναν μισότρελο Ερντογάν. Έτσι γίνεται στη διπλωματία. Υπάρχουν συν και πλην. Εδώ τα θετικά είναι περισσότερα

      Διαγραφή
    2. Ναι αλλά, μας υποστήριξαν οι φίλοι μας (τότε) Ρώσοι για να μην περάσει η συμφωνία των Πρεσπών. Και δεν πέρασε.😭😭😭

      Διαγραφή
    3. 1:26 πιες κανένα καφέ να συνέλθεις. Πιστεύεις ότι εάν επιτεθούν οι Τούρκοι θα σε βοηθήσει το ΝΑΤΟ? Πριν 15 ημέρες όταν ο Δένδιας ήταν στο Κίεβο και ζήτησε να προστατευθούν οι Έλληνες ομογενείς οι Ουκρανοί του είπαν πως δεν μπορούν να κάνουν κάτι. Άλλωστε οι Ουκρανοί θεωρούν πως οι Τούρκοι είναι σύμμαχοί τους και αυτο επειδή τους πουλανε τα Bayraktar. Τέλος σταμάτα να γράφεις ανακρίβειες και ψέματα, μόνο 7-8 χώρες έστειλαν στρατιωτικό υλικό στους Ουκρανους και μέσα σε αυτούς είμαστε και εμείς δυστυχώς. Επαναλαμβάνω μπορούσαμε να στείλουμε μόνο ιατρικό και φαρμακευτικό υλικό και τρόφιμα τίποτα άλλο και φυσικά εάν πρέπει να έρθουν πρόσφυγες είναι καλοδεχούμενη

      Διαγραφή
  2. ΠΡΙΝ 1 ΜΗΝΑ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΑΝΟΙΞΕ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΣΤΟΥΣ ΡΏΣΟΥΣ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΣΉΜΕΡΑ ΤΗΝ ΕΚΛΕΙΣΕ. Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΣΩΡΟΠΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κανε μ@κ@κιες Μητσοτακη να δουμε αν αυξησει ο Ρωσος την τιμη στο φυσικο αεριο τι θα κανεις. Οι Τσεχοι που εκλεισαν συμφωνια για 10 χρονια φυσικου αεριου με σταθερη τιμη ηταν βλακες? Ή εμεις εχουμε φυσικο αεριο και δεν το ξερουμε ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μητσοτάκης! Δεν υπάρχει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΣΤΕΛΝΕΙ ΟΠΛΑ Η ΕΛΛΑΔΑ,
    NA ΣΚΟΤΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΛΑΟΙ
    ΓΙΑ ΤΟΥ ΑΦΕΝΤΗ ΤΟ ΨΩΜΙ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αρε ελληναρα προδότη μια ζωή να γλείφεις ξέρεις εκεί που γέρνει η ζυγαριά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News