Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2022

Ξεσπάει ο πατέρας για τα τρία νεκρά αδερφάκια: «Αφήστε μας στον πόνο μας»


Ο πατέρας που είδε να πεθαίνουν τα τρία παιδιά του, στην Πάτρα, μέσα σε τρία χρόνια, λύνει τη σιωπή του μετά από μέρες. Εμφανίζεται συντετριμμένος και ταυτόχρονα οργισμένος.

Για τον ίδιο η κάθε μέρα στην Πάτρα περνάει βασανιστικά. Είναι ο πατέρας που είδε τα τρία κορίτσια του να πεθαίνουν διαδοχικά, μέσα σε τρία χρόνια, χωρίς οι γιατροί να μπορούν να εξηγήσουν τους θανάτους. Μαζί με τη γυναίκα του, περιμένουν την ολοκλήρωση της έρευνας. Όπως λέει τα σενάρια που ακούγονται τον αφήνουν αδιάφορο. Η ζωή του έχει καταστραφεί και ο θρήνος είναι ατελείωτος. Όπως λέει μια φυσιολογική ζωή έγινε τραγική, χωρίς ο ίδιος να μπορεί να κάνει το παραμικρό για να αντιστρέψει την κατάσταση.

Η προκαταρκτική έρευνα που παρήγγειλε η Εισαγγελία Πατρών για την υπόθεση με τα τρία κορίτσια της ίδιας οικογένειας που έφυγαν από τη ζωή μέσα σε μόλις τρία χρόνια στην Πάτρα διαβιβάζεται στην Ασφάλεια Πατρών για να λάβει καταθέσεις και να αποσαφηνιστούν πλήρως οι αιτίες του θανάτου των κοριτσιών. Ο φάκελος με τα στοιχεία θα συμπληρώνεται σταδιακά και μαζί με το αποτέλεσμα των ιστολογικών και τοξικολογικών εξετάσεων της αδικοχαμένης Τζωρτζίνας που έφυγε τελευταία, θα σταλεί στον αρμόδιο εισαγγελέα για να διαπιστώσει τι συνέβη και τελικά τα τρία κορίτσια έφυγαν τόσο γρήγορα από την ζωή.

Ο ιατροδικαστής Αθηνών Σωτήρης Μπουζιάνης, που διενήργησε τη νεκροψία – νεκροτομή, δεν κατάφερε να προσδιορίσει τον λόγο της καρδιακής ανακοπής της μικρής. Η οικογένεια αποχαιρέτησε την Τζωρτζίνα, ενώ για τον θάνατο της άλλης κόρης του της Μαλένας και την αιτία θανάτου (ηπατική ανεπάρκεια) είχε κάνει μήνυση ο πατέρας Μάνος Δασκαλάκης.

«Αφήστε μας στον πόνο μας. Δεν θέλουμε να πούμε κάτι άλλο. Θρηνούμε τρία κορίτσια, πρόσφατα την Τζωρτζίνα μας. Προσπαθούμε να σταθούμε όρθιοι»! Κάπως έτσι μίλησε στην εφημερίδα «Πελοπόννησος» ο πατέρας των κοριτσιών τραγουδιστής και ποδοσφαιριστής Μάνος Δασκαλάκης. Τα «σενάρια» που κυκλοφορούν έχουν φθάσει στα αυτιά της οικογένειας. «Εχουν πει πολλά, εμείς δεν μιλάμε καθόλου. Μένουμε στον πόνο μας» δηλώνει ο κ. Δασκαλάκης.

Την ίδια ώρα, η μητέρα Ρούλα Πισπιρίγκου έχει επιδοθεί, όπως μας είπε, στο να… διώχνει δημοσιογράφους αθηναϊκών καναλιών από το σπίτι της. Ανταποκριτές από εκπομπές έφθασαν μέχρι την οικογένεια, αλλά το ζευγάρι αρνήθηκε να πει το παραμικρό!

Το χρονικό της τραγωδίας στην Πάτρα

Τον Απρίλιο του 2021 οι γιατροί της Μονάδας Εντατικής Παίδων με επικεφαλής τον Ανδρέα Ηλιάδη στο ΠΓΝΠ είχαν δώσει ξανά μια τεράστια μάχη να κρατήσουν στη ζωή την τρίτη κόρη της οικογένειας που θρηνούσε τα τελευταία δυο χρόνια δυο παιδιά. Η 8χρονη τότε Τζωρτζίνα νοσηλευόταν στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων, όταν ξαφνικά υπέστη ανακοπή. Οι γιατροί την επανέφεραν καρδιοαναπνευστικά και το παιδί που νοσηλευόταν διασωληνωμένο και σε καταστολή στη ΜΕΘ Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών κατάφερε να κερδίσει τη μάχη για τη ζωή. «Ολοι προσευχόμαστε για την Τζωρτζίνα» δήλωνε εκείνη την εποχή ο Ανδρέας Ηλιάδης.

Τρεις μήνες μετά, στις 17 Ιουλίου η μικρή Τζωρτζίνα επέστρεφε υγιής στο σπίτι της μαζί με τους γονείς της Μάνο Δασκαλάκη και Ρούλα Πισπιρίγκου. Κανείς από τους γιατρούς στη ΜΕΘ Παίδων του Νοσοκομείου Ρίου δεν μπορούσε να πιστέψει πως λίγους μήνες μετά, η Τζωρτζίνα θα έχανε τη μάχη. Ολοι πίστευαν πως το παιδί το είχαν «ασφαλίσει» και ότι η υγεία του συνεχώς θα καλυτέρευε. Οι γονείς της σε σοκ. Οι παππούδες, οι γιαγιάδες το ίδιο. Η Πάτρα, όλη η χώρα!

Και μπορεί ο γονιδιακός έλεγχος που έχει γίνει μετά τον θάνατο της Ιριδας το 2020 να μην έδειξε το παραμικρό, όμως ίσως οι ιστολογικές εξατάξιες της Τζωρτζίνας να δείξουν τι συνέβη. Πώς το παιδί χάθηκε τόσο άδικα, όπως και οι αδελφούλες της. Να υπενθυμίσουμε πως η νεκροψία της Τζωρτζίνας έδειξε απροσδιόριστη αιτία θανάτου, της Ιριδας αγενεσία φλεβοκόμβου και της Μαλένας ηπατική ανεπάρκεια μετά από λευχαιμία, την οποία όμως έδειχνε να είχε ξεπεράσει. Σύμφωνα όμως με την ιατροδικαστή, η «ηπατική ανεπάρκεια» δεν αποτελεί ιατροδικαστική αιτία θανάτου.

Θα πρέπει να τονιστεί πως ο θάνατος των τριών κοριτσιών απασχολεί πλέον επιστημονικά και την Αθήνα. Μιας και η νεκροψία της Τζωρτζίνας έγινε εκεί. Σύμφωνα με το pelop.gr, τεχνικοί σύμβουλοι και ιατροδικαστές προσπαθούν να καταλάβουν τι συνέβη και «έφυγε» η μικρή όπως και οι αδελφές της. Αναμφισβήτητα πρόκειται για ένα σπανιότατο γεγονός που ιατρικά τουλάχιστον, μόνο η εξέταση στους ιστούς της 9χρονης μπορεί να αποδείξει την προέλευσή του. Αλλά και πάλι δεν είναι βέβαιο πως οι ιστολογικές θα δείξουν τον δρόμο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News