Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2022

Συναντήσεις του Δ. Σταμενίτη με τους παραγωγούς που επλήγησαν από τους ισχυρούς ανέμους


Στην περιοχή της Αλμωπίας βρέθηκε σήμερα Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2022 ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας κ. Διονύσης Σταμενίτης, η οποία χτυπήθηκε από τους ισχυρούς ανέμους της περασμένης Τρίτης.

Ειδικότερα ο Βουλευτής επισκέφθηκε τις Τοπικές Κοινότητες Μεγαπλατάνου, Πιπεριάς και Τσάκων Αλμωπίας, όπου συζήτησε με τους Προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων και τους εκπροσώπους των συνεταιρισμών σπαραγγιού για τα δεδομένα που δημιούργησαν οι ισχυροί άνεμοι στην καλλιέργεια ενώ ο ίδιος από την πλευρά του τους ενημέρωσε αναφορικά με τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Όπως ανέφερε, ήδη έχει πραγματοποιήσει συνομιλίες με τον νέο Υπουργό Αγροτικής και Τροφίμων κ. Γεωργαντά, ζητώντας την ενεργοποίηση του μηχανισμού αποζημιώσεων ήσσονος σημασίας (De Minimis) προκειμένου να καλυφθούν οι ζημιές που έχουν προκληθεί στα θερμικά νάιλον, οι οποίες κατ’ επέκτασιν έχουν επιπτώσεις και στο ριζικό σύστημα. Όσον αφορά τις αγροτικές αποθήκες που υπέστησαν καταστροφές, ο κ. Σταμενίτης τόνισε ότι σε επικοινωνία του με τη Διοίκηση του ΕΛΓΑ πληροφορήθηκε ότι θα υπάρξει αποζημίωση για τις νόμιμες αποθήκες μέσω του προγράμματος ΚΟΕ.

Επιπρόσθετα, σε συνεννόηση με το Δήμο Αλμωπίας θα συνταχθεί έκθεση των ζημιών στις υποδομές του Δήμου με σκοπό να κατατεθεί στο Υπουργείο Εσωτερικών. Ο Βουλευτής τόνισε ότι ήδη έχει επικοινωνήσει με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών κ. Πέτσα. Τέλος, ο κ. Σταμενίτης ενημέρωσε σχετικά με την επικοινωνία που είχε με τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργό, αρμόδιο για θέματα κρατικής αρωγής και αποκατάστασης από φυσικές καταστροφές, κ. Τριαντόπουλο, από τον οποίο ζήτησε τη συνολική εκτίμηση της κατάστασης, την καταγραφή όλων των προβλημάτων και την επιχορήγηση μέσω του ταμείου κρατικής αρωγής.

Ο Βουλευτής τόνισε ότι η κυβέρνηση στέκεται πάντα στο πλευρό των παραγωγών όταν εμφανίζονται έκτακτες καταστάσεις, βρίσκοντας τρόπο να στηρίξει τις καλλιέργειες και να αναπληρώσει τις απώλειες στο εισόδημα. Επισήμανε δε ότι η θεσμοθέτηση του ταμείου κρατικής αρωγής έχει δώσει τη δυνατότητα να αποζημιώνονται φορείς αλλά και φυσικά πρόσωπα για καταστροφές από ακραία φυσικά φαινόμενα.







 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News