Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2022

Ουκρανία: Θρηνούν νεκρούς στη μέση του δρόμου - «Νεκροταφεία» οι πόλεις


Δραματικές στιγμές καταγράφει η κάμερα με πολίτες πάνω από πτώματα να θρηνούν. Έχουν πέσει στα γόνατα και κλαίνε πάνω από έναν δικό τους άμαχο που σκοτώθηκε στους βομβαρδισμούς.

Λίγο νωρίτερα αυτή η εικόνα προκαλεί σοκ. Ένας ποδηλάτης κινείται αμέριμνα, ξαφνικά μία έκρηξη και σκοτώνεται επιτόπου…

Εικόνες νεκρών και στην πόλη Ουμάν.

Σοκάρει ο βομβαρδισμός μπροστά στην κάμερα στην Οδησσό.

Λίγα μέτρα παραπέρα, μπροστά στην βομβαρδισμένη πολυκατοικία, ένας άστεγος που γλίτωσε την ζωή του πανικόβλητος με μια κουβέρτα, περιμένει βοήθεια.

Ένας στρατιώτης απευθύνει μήνυμα στους γονείς του: «Βίντεο από Ουκρανό στρατιώτη. Κορότσι. Χάσαμε στο Γκραντοφ. Μαμά μπαμπά σας αγαπώ. Είστε ευτυχισμένοι στο ζεστό σας σπίτι;».

Λίγο νωρίτερα είδαν εικόνες σαν και αυτή, με ρώσικα ελικόπτερα να πετάνε πάνω από τα κεφαλια τους. Οι σειρήνες ηχούσαν πάνω στο Χάρκοβο, την ώρα που τα ρωσικά αεροσκάφη διέσχιζαν τον ουρανό της Ουκρανίας.

Πύραυλοι πάνω από τα κεφλαλια τους. Ένας δημοσιογράφος βλέπει τα πυρά να περνάνε κυριολεκτικά από πάνω του. Ένας άλλος δημοσιογράφος αφήνει το μικρόφωνο για να βάλει το κράνος και το αλεξίσφαιρο γιλέκο του.

Μετά το αεροπορικό πλήγμα στο αεροδρόμιο Μιτζναρόντι έξω από την Μαριούπολη, οι πολίτες έτρεχαν στα καταφύγια να κρυφτούν. Αστυνομικοί και μέλη της Εθνοφρουράς κρύβονται στα τούνελ του μετρό.

Στο Κίεβο από τα ξημερώματα επικρατούν πανικός και ατελείωτες ουρες αυτοκινήτων. Αυτοκίνητα προσπαθούν να εγκαταλείψουν το Κίεβο μετά την επίθεση της Ρωσίας.

Ατελείωτες ουρές για βενζίνη στο Κίεβο, καθώς οι άνθρωποι γεμίζουν τα ρεζερβουάρ πριν την μεγάλη ουρά στην κίνηση από ανθρώπους που εγκαταλείπουν την πόλη.

Οι πολίτες τρεχουν να σηκωσουν από τα ΑΤΜ λεφτά. Όσοι δεν μπορούν να φύγουν πολιορκούν τα σούπερ μάρκετ.

Την ίδια ώρα νέες εικόνες δείχνουν την Ουκρανία να φλέγεται. Από τις στρατιωτικές βάσεις στη χώρα έως τις ναυτικές βάσεις στην Οδησσό. Παντού φαίνονται ρωσικά άρματα να περνάνε τα σύνορα. Ένα άλλο βίντεο δείχνει εργαζομενους του Κρατικού Γραφείου Ερευνών της Ουκρανίας στο Κίεβο να καίνε έγγραφα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News