Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2022

Συνάντηση του Λ. Βασιλειάδη με τον Υφυπουργό στον Πρωθυπουργό Χρ. Τριαντόπουλο για τις καταστροφές από τους ισχυρούς ανέμους


Ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας Λάκης Βασιλειάδης επισκέφτηκε σήμερα τον Υφυπουργό στον Πρωθυπουργό κ. Χρ. Τριαντόπουλο, υπεύθυνο για τον συντονισμό των δράσεων των συναρμόδιων Υπουργείων και φορέων, σε θέματα κρατικής αρωγής και αποκατάστασης του φυσικού και του ανθρωπογενούς περιβάλλοντος από φυσικές καταστροφές, τον οποίο και ενημέρωσε για τις εκτεταμένες ζημιές που προκλήθηκαν στην ευρύτερη περιοχή της Αλμωπίας, αλλά και σε Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Έδεσσας, από τους ισχυρούς και μακράς διάρκειας ανέμους των τελευταίων ημερών.

Οι δύο άνδρες συζήτησαν για τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν στις υποδομές και τα δημόσια κτήρια των Δήμων, για τις καταστροφές σε αγροτικές και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις, κυρίως σε καλλιέργειες σπαραγγιού, σε επιχειρήσεις και κατοικίες ιδιωτών, ενώ ο Βουλευτής παρουσίασε και στοιχεία από τις μέχρι τώρα καταγραφές.

Και οι δύο συμφώνησαν πως οι καταγραφές όλων των ζημιών πρέπει να ολοκληρωθούν σύντομα από τους αρμόδιους φορείς, ώστε να κοινοποιηθούν στα συναρμόδια Υπουργεία και να ενεργοποιηθούν οι σχετικοί μηχανισμοί για την αρωγή και την αποκατάσταση, ενώ σχολίασαν πως η Κυβέρνηση, με τις νομοθετικές πρωτοβουλίες της τα δύο τελευταία έτη, έχει εκσυγχρονίσει υπάρχουσες και δημιούργησε και νέες δομές για την άμεση ανακούφιση των πληγέντων και την αποκατάσταση των καταστροφών από τα ολοένα και πιο συχνά ακραία καιρικά φαινόμενα.

Ο Λάκης Βασιλειάδης βρίσκεται ήδη σε επαφή με τους Δημάρχους, Προέδρους Τοπικών Κοινοτήτων, αγροτικούς συνεταιρισμούς, παραγωγούς, αλλά και τον Αντιπεριφερειάρχη, ενώ τις επόμενες ημέρες σκοπεύει να επισκεφτεί όλα τα συναρμόδια υπουργεία, ώστε να συμβάλει στην ολοκλήρωση των απαιτούμενων ενεργειών σύντομα και συντονισμένα, εντός των θεσμοθετημένων πλαισίων, για την ανακούφιση των πληγέντων καλλιεργητών και πολιτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News