Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2022

Μετά τις Απόκριες πετάμε τις μάσκες σε εξωτερικούς χώρους - Πού έδωσε «πράσινο φως» η Επιτροπή


Καμία νέα απόφαση δεν έλαβε εντέλει σήμερα Τετάρτη η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας για τη χρήση της μάσκας στους εξωτερικούς χώρους.

Το ζήτημα θα εξεταστεί σε νέα συνεδρίαση την επόμενη βδομάδα, ενώ όπως φαίνεται αυτό που προβληματίζει κατά βάση είναι το κατά πόσο θα επηρεαστεί η διασπορά του ιού από τον εορτασμό της Αποκριάς, κι αυτό παρότι έχουν απαγορευθεί οι μαζικές καρναβαλικές εκδηλώσεις.

Οι πληροφορίες θέλουν την Επιτροπή να εκφράζει την εκτίμηση ότι πρέπει να περάσουν πρώτα οι Απόκριες και μετά αρθεί το μέτρο της χρήσης της μάσκας, καθώς αναμένεται να βγει πολύς κόσμος αυτές τις ημέρες - χωρίς να αποκλείονται και οι περιπτώσεις συγχρωτισμού.

«Πράσινο φως» στις εκδρομές στα ΚΑΠΗ

Μετά τις σχολικές εκδρομές, ωστόσο, σήμερα δόθηκε το «πράσινο φως» από την Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων και για τις εκδρομές των ΚΑΠΗ.

Πιο συγκεκριμένα, στη σημερινή συνεδρίαση αποφασίστηκε να επιτραπεί η διοργάνωση εκδρομών με τη συμμετοχή μόνο εμβολιασμένων από τον Μάρτιο.

Σημειώνεται πως η άρση των περισσότερων περιοριστικών μέτρων που ισχύουν σήμερα αναμένεται να αρθούν μέχρι τα τέλη Μαρτίου... για τους εμβολιασμένους.

«Θεωρώ ότι μέχρι τα τέλη Μαρτίου, τα περισσότερα από τα μέτρα που ισχύουν για τους εμβολιασμένους, θα έχουν αρθεί. Προφανώς κάποια θα παραμείνουν, όπως η μάσκα και κάποια μέτρα αποστάσεων, τα οποία, όμως, δεν επηρεάζουν την κανονικότητα», έχει δηλώσει σχετικά ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News