Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2022

Πούτιν εκτός ελέγχου: Έθεσε σε κατάσταση συναγερμού τις πυρηνικές δυνάμεις της Ρωσίας




O Βλαντίμιρ Πούτιν διέταξε να τεθούν σε κατάσταση συναγερμού οι πυρηνικές αποτρεπτικές δυνάμεις της Ρωσίας μετά από επιθετικά σχόλια κρατών μελών του ΝΑΤΟ, μεταδίδει το Reuters.

Σε συνάντησή του με τον Ρώσο υπουργό Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου και τον Γενικό Επιτελάρχη Βαλερι Γκερασίμοφ, ο Πούτιν υπογράμμισε ότι η Δύση όχι μόνον προβαίνει σε μη φιλικές κινήσεις στον τομέα της οικονομίας, αλλά ηγέτες κρατών μελών του ΝΑΤΟ προβαίνουν σε επιθετικές δηλώσεις κατά της Ρωσίας.

«Ανώτεροι αξιωματούχοι των κορυφαίων χωρών του ΝΑΤΟ επιτρέπουν επίσης επιθετικές δηλώσεις εναντίον της χώρας μας, επομένως διατάσσω τον Υπουργό Άμυνας και τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου [των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων] να μεταφέρουν τις δυνάμεις αποτροπής του ρωσικού στρατού σε ειδική κατάσταση μαχητικού καθήκοντος», είπε ο Πούτιν στη δήλωση, την οποία μεταδίδει το ρωσικό κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο TASS.

Μέχρι στιγμής δεν είναι σαφές τι σημαίνει αυτή η «ειδική κατάσταση», που ανέφερε ο Ρωσος πρόεδρος για τις πυρηνικές δυνάμεις της χώρας του. Ο Πούτιν έχει προειδοποιήσει τις ξένες χώρες να μην παρεμβαίνουν στη συνεχιζόμενη εισβολή του στην Ουκρανία, λέγοντας ότι θα μπορούσε να οδηγήσει σε «συνέπειες που δεν έχουν δει ποτέ». Έχει τοποθετήσει αντιαεροπορικούς πυραύλους και άλλα προηγμένα πυραυλικά συστήματα στη Λευκορωσία και έχει αναπτύξει τον στόλο του στη Μαύρη Θάλασσα σε μια προσπάθεια να αποτρέψει μια δυτική επέμβαση στην Ουκρανία.

Σύμφωνα πάντως με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti, επικαλούμενο το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας, οι στρατηγικές δυνάμεις «έχουν σχεδιαστεί για να αποτρέψουν την επιθετικότητα εναντίον της Ρωσίας και των συμμάχων της, καθώς και για να νικήσουν τον επιτιθέμενο (προκαλώντας του την ήττα), συμπεριλαμβανομένου ενός πολέμου με τους χρήση πυρηνικών όπλων».

Ο Όλαφ Σολτς ανακοίνωσε εξοπλιστικό μαμούθ στη Γερμανία

Νωρίτερα ο Όλαφ Σολτς από το βήμα της γερμανικής Βουλής επέσεισε την απειλή νέων κυρώσεων στη Ρωσία διαμηνύοντας ότι ο «πόλεμος του Πούτιν» είναι εναντίον του ελεύθερου κόσμου και προαναγγέλλοντας τεράστιο εξοπλιστικό πρόγραμμα και αμυντική συνεργασία με τη Γαλλία.

«Είναι υποχρέωσή μας να μην επεκταθεί ο πόλεμος του Πούτιν στην Ευρώπη. Ο Ρώσος πρόεδρος δεν πρέπει να υποβαθμίζει την αποφασιστικότητά μας στην Ευρώπη και το ΝΑΤΟ. Το εννοούμε πολύ σοβαρά. Δεν πρέπει να αμφιβάλει διόλου για την αποφασιστικότητά μας. Ο γερμανικός ομοσπονδιακός στρατός θα υποστηρίξει τις χώρες του ΝΑΤΟ, τη Λετονία, τη Ρουμανία. Θα λάβουμε μέρος σε μια νέα δύναμη του ΝΑΤΟ στη Σλοβακία. Στέλνουμε πλοία για την ασφάλεια της Μεσογείου και της Βαλτικής, θα υπερασπιστούμε τον εναέριο χώρο των συμμάχων μας», τόνισε ο Σολτς.

Ο Σολτς προανήγγειλε εξοπλιστικό πρόγραμμα 100 δισ ευρώ για τη Γερμανία

Όποιος είδε το διάγγελμα του Πούτιν για την επίθεση στην Ουκρανία δεν μπορεί να έχει την παραμικρή αμφιβολία ότι θέλει να στήσει μια ρωσική αυτοκρατορία. Πρέπει να αναρωτηθούμε τι πρέπει να κάνουμε για να αντιμετωπίσουμε σήμερα και στο μέλλον αυτή την απειλή, Πρέπει να επενδύσουμε περισσότερα για την ασφάλεια της χώρας, να υπερασπιστούμε τη δημοκρατία. Μιλάμε για μια μεγάλη εθνική κινητοποίηση. Χρειαζόμαστε πλοία, αεροσκάφη και ικανούς στρατιώτες και θα το κάνουμε. Αλλά αυτό κοστίζει, βέβαια, πολλά χρήματα. Θα συγκροτηθεί, όμως, ειδικό ταμείο για την ενίσχυση του γερμανικού στρατού, το οποίο θα ενισχυθεί με 100 δισ. ευρώ.

Όλες οι απειλές, βέβαια, δεν αντιμετωπίζονται με τον στρατό. Γι’ αυτό και θα αγρυπνούμε για τις κυβερνοεπιθέσεις και εκείνες στα συστήματα επικοινωνιών. Θα φτιάξουμε μαζί με τη Γαλλία την επόμενη γενιά πολεμικών αεροσκαφών και πλοίων και θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε για την κατασκευή του eurofighter. Θα προχωρήσει το σύστημα συνεργασίας για την κατασκευή των drones.

Με το βλέμμα στην εξάρτηση της Γερμανίας από το ρωσικό φυσικό αέριο, ο Όλαφ Σολτς αναφέρθηκε ακόμη στην ανάγκη να προωθηθούν σθεναρά οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, να αποθηκευτούν μεγαλύτερες ποσότητες φυσικού αερίου και να κατασκευαστούν δύο τερματικοί σταθμοί για υγροποιημένο φυσικό αέριο. «Αυτό που είναι πλέον απαραίτητο βραχυπρόθεσμα, πρέπει να συνδυαστεί με αυτό που απαιτείται μακροπρόθεσμα», διευκρίνισε.

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του, ο καγκελάριος αναφέρθηκε σε όσους βγήκαν στους δρόμους των γερμανικών πόλεων για να διακηρύξουν την αντίθεσή τους στην ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. «Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσοι παίρνουν θέση κατά του πολέμου του Πούτιν. Θα υπερασπιστούμε την Ευρώπη και τις αξίες μας», δήλωσε χειροκροτούμενος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News