Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2022

Θεσσαλονίκη: Αυτή είναι η 31χρονη που κάηκε ζωντανή μαζί με τα δύο παιδιά της


Τα πάντα στο εσωτερικό της φτωχικής μονοκατοικίας στο Δέλτα Θεσσαλονίκης έχουν γίνει στάχτη.

Η πυρκαγιά που ξεκίνησε από ένα μικρό θερμαντικό σώμα που είχε ανάψει η τριμελής οικογένεια για να προστατευθεί από το τσουχτερό κρύο επεκτάθηκε μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα σε όλο το οίκημα, εγκλωβίζοντας την οικογένεια.

Και στο βάθος τα καβουρνιασμένα ξύλα της οροφής που κατέρρευσε σαν χάρτινος πύργος οδηγώντας στο θάνατο μία νεαρή μάνα και τα δύο ανήλικα παιδιά της.  

Οι λήψεις του thesstoday.gr στη μικρή μονοκατοικία της οδού Χρυσοστόμου Σμύρνης, είναι εικόνες που σφίγγουν το στομάχι και φέρνουν στη σκέψη τον εφιάλτη που έζησε τα ξημερώματα η άτυχη 31χρονη μητέρα, προσπαθώντας τις τελευταίες στιγμές της ζωής της να σώσει από τις φλόγες τα παιδιά της. Ένα 11χρονο αγοράκι μαζι με την 7χρονη αδελφή του του.

Η 31χρονη Μαρία Ζαδικοπούλου δεν πρόλαβε να αντιδράσει. Η φωτιά έπιασε τόσο εκείνη, όσο και τα δύο της παιδιά, κυριολεκτικά στον ύπνο. 

Οι γείτονες που μύρισαν αρχικά τον καπνό και είδαν μέσα στο σκοτάδι τις πύρινες γλώσσες να ξεπηδούν μέσα από τη μικρή μονοκατοικία, προσπάθησαν να μπουν στο οίκημα για να σώσουν την μητέρα μαζί με το αγοράκι και το κοριτσάκι της, αλλά δεν μπόρεσαν.

Όπως λένε, η οικογένεια αγόρασε πρόσφατα το σπίτι, μια παλιά μονοκατοικία, το ανακαίνισε και διέμενε στη γειτονιά από το περασμένο καλοκαίρι. Ο πατέρας, επαγγελματίας αυτοκινητιστής έλειπε σε ταξίδι με το φορτηγό. Επέστρεψε μόλις ενημερώθηκε για την τραγωδία, αλλά ήταν ήδη αργά...

"Έχουμε σοκαριστεί. Μας ειδοποίησαν ότι καιγόμαστε από τη γειτονιά. Βγήκαμε έξω και είδαμε το σπίτι, δίπλα ακριβώς, να καίγεται ολόκληρο. Τρόμαξα, οι φλόγες ήταν πολύ μεγάλες", αναφέρει κάτοικος της περιοχής και συγκινημένος προσθέτει: "οι πυροσβέστες βρήκαν μέσα τη μητερα και τα παιδιά απανθρακωμένα".

Από νωρίς το πρωί, συνεργεία της ΔΕΔΔΗΕ είναι στο σημείο, καθώς από την πυρκαγιά σημειώθηκε διακοπή στην ηλεκτροδότηση. Τοποθετούν νέα κολώνα ηλεκτροδότησης διότι αυτή που βρισκόταν έξω από το σπιτι κάηκε. Σύμφωνα με το συνεργείο, έχει ήδη αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση στην περιοχή.




Εικόνες: voria.gr, thesstoday

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News