Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2022

Στη φυλακή για τον βιασμό του 13χρονου αδερφού του - Τραγική φιγούρα η μητέρα τους


Ο βιασμός του 13χρονου από τον ίδιο τον αδερφό του, συντάραξε τους συγγενείς της οικογένειας.

Η Ρόδος παρακολουθεί την εξέλιξη της ανατριχιαστικής υπόθεσης. Δύο αδέρφια με νοητικά προβλήματα. Μια μάνα να προσπαθεί να τα μεγαλώσει και ξαφνικά να μαθαίνει αυτό που την έκανε να χάσει τη γη κάτω από τα πόδια της. Ότι το ένα της παιδί βίασε το άλλο. Σε μια υπόθεση που εκδικάστηκε με τη γυναίκα να προσπαθεί να κρατηθεί όρθια. Ο βιασμός που κατήγγειλε το 2020, οδήγησε στη διερεύνηση της υπόθεσης και στην αποκάλυψη της αλήθειας.

Κράτηση 5 ετών σε ειδικό κατάστημα κράτησης ανηλίκων επέβαλε χθες (14-02-2022) το Τριμελές Δικαστήριο Ανηλίκων Ρόδου σε έναν 18χρονο κατηγορούμενο για βιασμό κατ’ εξακολούθηση και μάλιστα του ίδιου του αδερφού του. Ο 18χρονος, είχε αφεθεί ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης προσέγγισης ανηλίκων και κυρίως του αδελφού του αλλά και της παρακολούθησής του από γιατρούς κλινικής ψυχοκινητικής αποκατάστασης.

Είχε συμπληρώσει προηγουμένως 6μηνο εγκλεισμό του σε ψυχιατρική κλινική σωφρονιστικού ιδρύματος. Συγκατηγορούμενός του ήταν και ένας 18χρονος φίλος του που κατηγορήθηκε για συνέργεια σε βιασμό και για συνέργεια στην τέλεση γενετήσιων πράξεων με ανήλικο που έχει συμπληρώσει τα 12 έτη αλλά όχι τα 14 έτη. Το δικαστήριο του επέβαλε αναμορφωτικά μέτρα και συγκεκριμένα τον έθεσε υπό την επιμέλεια του επιμελητή ανηλίκων Δωδεκανήσου.

Θυμίζουμε ότι ο 18χρονος ομολόγησε και την αιμομιξία αλλά αρνήθηκε τον βιασμό ισχυριζόμενος ότι όσα έγιναν με τον 13χρονο αδελφό του έγιναν με τη συναίνεση του τελευταίου! Αρνήθηκε μάλιστα ότι ο ίδιος άσκησε βία ενώ ισχυρίστηκε ότι είναι ο ίδιος θύμα ενδοοικογενειακής βίας. Σύμφωνα με την εφημερίδα «Δημοκρατική» η καταγγελία έγινε στις 20 Αυγούστου του 2020 από τη μητέρα του 13χρονου, που τόνισε ότι τα δύο της παιδιά αντιμετωπίζουν νοητικά προβλήματα.

Ο μεγαλύτερος γιος της, βίασε ειδικότερα τον 13χρονο, όπως είπε, παρουσία του 18χρονου, ενώ κατήγγειλε ότι το ίδιο είχε κάνει και πριν από ένα έτος και το γεγονός είχε καταγραφεί στο κινητό 47χρονου συγγενή της. Οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν έρευνα παρουσία δικαστικού λειτουργού στις οικίες των κατηγορούμενων και κατάσχεσαν ένα παιδικό παντελόνι και ένα παιδικό εσώρουχο στο σπίτι του 47χρονου και δύο κινητά τηλέφωνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News