Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2022

Δημοσκόπηση: Στις 10,5 μονάδες η διαφορά ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ - Μεγάλο αγκάθι η ακρίβεια


Η ακρίβεια είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα που απασχολεί τους πολίτες σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Marc που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.

Στο πολιτικό σκέλος η ΝΔ διατηρεί διψήφια διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ ενώ ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης παραμένει δημοφιλέστερος πολιτικός αρχηγός.

Στην ερώτηση για το ποια είναι η μεγαλύτερη ανησυχία των πολιτών η ακρίβεια είναι στο κυρυφή με 47%, η πανδημία με 24,2%, η εγκληματικότητα με 18%, τα εθνικά θέματα με 4,5%, το μεταναστευτικό με 2,6% και οι φυσικές καταστροφές με 2,5%.

Στο τι κυβέρνηση προτιμούν οι πολίτες η αυτοδύναμη ΝΔ παίρνει ποσοστό 26,9% ενώ η αυτοδύναμη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ το 11,1%. Κυβέρνηση συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ- ΚΙΝΑΛ επιθυμεί το 15,7% ενώ κυβέρνηση συνεργασίας ΝΔ-ΚΙΝΑΛ θέλει το 10,8%. Κυβέρνηση τεχνοκρατών με στήριξη ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΚΙΝΑΛ θέλει το 7% ενώ αυτοδύναμη κυβέρνηση ΚΙΝΑΛ το 2,8%.

Στη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι πρώτος με 47,2% και ακολουθεί ο Νίκος Ανδρουλάκης με 44,2%. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας είναι τρίτος με 31% και ακολουθούν ο Δημήτρης Κουτσούμπας με 27,4%, ο Γιάνης Βαρουφάκης με 22,7% και ο Κυριάκος Βελόπουλος με 18,4%.

Στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ παραμένει πρώτη με 31,5% ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί με 21 και το ΚΙΝΑΛ μες 14,6%. Το ΚΚΕ παίρνει 5,2%, η Ελληνική Λύση 4,6% και το ΜεΡΑ25 με 2,5%.

Στην προέλευση των αναποφάσιστων το 38,8% προέρχεται από τη ΝΔ, το 30,5% το ΣΥΡΙΖΑ, το 7,2% από την Ελληνική Λύση, το ΜεΡΑ25 το 5%, το 4,1 από το ΚΚΕ και το 3,6% από το ΚΙΝΑΛ.

4 σχόλια:

  1. τα συριζωα εχασαν σε 2.5 χρονια 12% μεχρι να γινουν εκλογες θα φτασουν στον πατο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΜΑΜΑ ΤΡΕΞΑΜΕ ΚΑΙ ΗΡΘΑ ΠΡΩΤΟΣ, ΜΠΡΑΒΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΠΟΣΟΙ ΤΡΕΞΑΤΕ? ΜΟΝΟΣ ΜΑΜΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ειναι ντροπή για τη χώρα το κόμμα των μπαχαλάκιδων (συριζα) να εχει τέτοιο ποσοστό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ο Ζηκος θα ειναι ο πρωτος αρχηγος που θα καταφερει χαμηλοτερα ποσοστα απ της προηγουμενες εκλογες, παλι πρωτοι ρε απλυτοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News