Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2021

Μαθητικοί διαγωνισμοί του ΓΕΛ Αριδαίας


ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΕΛ ΑΡΙΔΑΙΑΣ

Οι μαθητές του ΓΕΛ Αριδαίας προγραμματίζουν δυο μαθητικούς διαγωνισμούς για την τρέχουσα σχολική χρονιά 2021-22 με τίτλο ο πρώτος: «Στέλνω ένα γράμμα, μια ωδή, μια φωτογραφία, ή μια ζωγραφιά, στο ταμπούρι ενός έλληνα αγωνιστή του 21, (ή μιας αγωνίστριας) που αγωνίζεται (σα να ‘ναι σήμερα) για τη δική μου ελευθερία» και ο δεύτερος, με τίτλο: «100 χρόνια από την καταστροφή στη Μικρασία και τον Πόντο». Συνεργαζόμενοι φορείς είναι ο Δ. Αλμωπίας η ΔΔΕ & ΔΠΕ, Πέλλας, οι σύμβουλοι Παιδαγωγικής ευθύνης, οι Δ/ντες και οι σύλλογοι των συμμετεχόντων σχολείων, οι σύλλογοι Γ& Κηδεμόνων, ιδιωτικοί χορηγοί κ.α.

Άξονας του διαγωνισμού είναι τα 200 χρόνια από την επανάσταση του 21 και τα 100 από την καταστροφή στη Μικρασία και τον Πόντο. Στο διαγωνισμό μπορούν να λάβουν μέρος όλοι οι μαθητές των σχολείων του Δ. Αλμωπίας με ένα ή περισσότερα έργα.

Σκοπός των παραπάνω διαγωνισμών είναι η συμμετοχή και ο προβληματισμός των μαθητών της περιοχής μας, στα πλαίσια των γνώσεων και εμπειριών που έχουν αποκτήσει, μέσα από ποικίλα ερεθίσματα για τα 200 χρόνια από την επανάσταση του 21 και τα 100 από τη Μικρασιατική καταστροφή και που μπορούν σήμερα να αναπαραστήσουν μέσα από μια ελεύθερη και δημιουργική, δική τους προσωπική έκφραση. Σκοπός επίσης είναι και η σύσφιγξη των σχέσεων της εκπαιδευτικής κοινότητας όλων των βαθμίδων της περιοχής μας, μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών, με στόχο την επανεκκίνηση του ενδιαφέροντος όλων μας, για μια πιο ποιοτική εκπαίδευση για όλα τα παιδιά που θα σκεφτούν να λάβουν μέρος σε έναν εκ των παραπάνω διαγωνισμών.

Επιπρόσθετα στόχος είναι και η προβολή του έργου των σχολείων όλων των βαθμίδων, στην ακριτική, τοπική μας κοινωνία, ανοίγοντας και πλαταίνοντας τη δυνατότητα συμμετοχής περισσότερων μαθητών σε σχέση με Πανελλαδικούς διαγωνισμούς οι οποίοι προκαλούν δισταγμούς και άρα μικρή συμμετοχή. Οι μαθητές θα πρέπει να παραδώσουν σε κλειστό φάκελο τη δημιουργία τους στο σχολείο που φοιτούν (υπογράφοντας με καλλιτεχνικό ψευδώνυμο, αναφέροντας το σχολείο την τάξη και τον κωδικό 200 ή 100 χρόνια αντίστοιχα) και στη συνέχεια το σχολείο τους να διαβιβάσει συγκεντρωτικά τα έργα στο ΓΕΛ Αριδαίας, στο διάστημα από τη λήξη των διακοπών των Χριστουγέννων μέχρι τις 31-1-2022.

Συνάντηση με τους υπεύθυνους από κάθε σχολείο (που επιθυμούν τη συμμετοχή τους), θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 20-10-2022 13:00-14:00 και εναλλακτικά από τις 5μμ-6μμ στο ΓΕΛ Αριδαίας.

Τα καλύτερα έργα από όλες τις κατηγορίες, (Νηπιαγωγείο, Δημοτικό, Γυμνάσιο, Λύκειο) θα βραβευθούν με συμβολικά δώρα σε ειδική εκδήλωση, με παράλληλη έκθεση όλων των έργων τα οποία θα επιστραφούν στους δημιουργούς με το πέρας της έκθεσης.

Αναμνηστικό δίπλωμα συμμετοχής θα λάβουν όλα τα συμμετέχοντα σχολεία, τα οποία θεωρούνται και συν-διοργανωτές.

Να σημειωθεί ότι δεχόμαστε έργα αποφοίτων μας, καθώς και ελλήνων αποδήμων συντοπιτών μας (σε Ελλάδα και Εξωτερικό), αρκεί τα έργα τους να φτάσουν εγκαίρως στην ταχ. Δνση του ΓΕΛ Αριδαίας (1ο χλμ Αριδαίας –Εξαπλατάνου ΤΚ 58400).

Για το Μαθητικό Συμβούλιο , το Σύλλογο Διδασκόντων και το σύλλογο γονέων και Κηδεμόνων…

Ο Δ/ντης

Χρήστος Ρίζος

Υ.Γ. Επειδή θα ακολουθήσουν δυο ακόμα διαγωνισμοί α) γλώσσας και β)μαθηματικής σκέψης για όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης του Δήμου Αλμωπίας, η συνάντηση με συναδέλφους από όλο το φάσμα των σχολείων θα είναι χρήσιμη για την ανεύρεση των κατάλληλων θεμάτων, για το Νηπιαγωγείο, όλες τις τάξεις Δημοτικού, ξεχωριστά Α, Β, Γ, Δ, Ε, ΣΤ. Το Γυμνάσιο ανά τάξη Α,Β,Γ και η Α και Β Λυκείου επίσης χωριστά.

2 σχόλια:

  1. τις ιδέες ποιός τις δίνει? πάλι με το παρελθόν ασχολούμαστε ? με το μέλλον κάτι παίζει ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θεωρώντας καλοπροαίρετη την θέση σας ευχαρίστως αναμένουμε την όποια δική σας ιδέα, (που θα αφορά στο μέλλον), να μπείτε εσείς μπροστά και να βοηθήσουμε, αν γίνεται, στην υλοποίησή της. Σας περιμένω στο γραφείο μου. Ο Δ/ντης του ΓΕΛ Αριδαίας. Χρήστος Ρίζος. Είμαστε άλλωστε ένα σχολείο ανοικτών οριζόντων..δημοκρατικό, που ειλικρινά επιθυμεί το διάλογο (αλλά στο φως) ιδιαίτερα με την τοπική κοινωνία.

      Διαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News