Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2021

Όταν οι «Συμπέθεροι από τα Τίρανα» χάρισαν γέλιο μέχρι δακρύων στο κοινό της Αριδαίας (ΦΩΤΟ)


Πρεμιέρα έκανε το βράδυ της Παρασκευής (15/10) η νέα κωμική σειρά του Mega, «Συμπέθεροι από τα Τίρανα» και το τηλεοπτικό κοινό την υποδέχτηκε με τον πιο θερμό τρόπο.

Η σειρά αποτελεί τηλεοπτική μεταφορά της παλιότερης θεατρικής επιτυχίας του Μιχάλη Ρέππα και του Θανάση Παπαθανασίου και τοποθετείται σε μια φανταστική κωμόπολη της Κεντρικής Ελλάδας με «εκλεκτούς κατοίκους». Μια κλασική νεόπλουτη οικογένεια της περιφέρειας αναστατώνεται όταν η κόρη τους επιστρέφει από τις σπουδές της φέρνοντας μαζί το αγόρι της που κατάγεται από την Αλβανία. Το κορίτσι φοβούμενο τις αντιδράσεις των γονιών της δεν τους αποκαλύπτει την εθνικότητά του κι έτσι αρχίζει ένας κύκλος σπαρταριστών κωμικών παρεξηγήσεων.

«Είναι η ίδια ακριβώς υπόθεση με το θεατρικό, απλώς σε 26 μεγάλα κεφάλαια. Φιλοδοξούμε το κάθε ξεχωριστό κεφάλαιο να είναι μια μικρή, σχεδόν αυτόνομη φαρσούλα που θα τελειώνει σε μια εκκρεμότητα για να φέρει τον επόμενο κρίκο μέχρι τον 26ο», αναφέρει στα «Πρόσωπα» ο Μιχάλης Ρέππας, εκ των δημιουργών της σειράς. Ο ίδιος, μαζί με τον Θανάση Παπαθανασίου, έγραψε ένα σπιρτόζικο σενάριο, που μπλέκει τις παρεξηγήσεις με τον σουρεαλισμό και τις συγκρούσεις με τις αντιφάσεις. «Το κεντρικό θέμα είναι οι ιδιαιτερότητες του Νεοέλληνα. Στόχος μας είναι να αναδείξουμε αυτό που λέγεται Νεοέλληνας, με τις αντιφάσεις του, τις ανακολουθίες του», τονίζει ο Μιχάλης Ρέππας, για να τον συμπληρώσει ο έτερος δημιουργός. «Με την οικογένεια των Αλβανών θίγεται περισσότερο η ξιπασιά των Ελλήνων, η κουτοπονηριά τους. Οι Αλβανοί είναι απλώς ο καταλύτης. Δεν πιστεύω πια ότι υπάρχει αυτή η αντιμετώπιση των Αλβανών που υπήρχε παλαιότερα, τότε που είχαν πρωτοέρθει. Οι Αλβανοί πλέον είναι άνθρωποι που έχουν ενσωματωθεί στην κοινωνία πλήρως και έχουν κάνει οικογένειες εδώ. Στη σειρά χρησιμοποιούνται σαν καταλύτες για να θιγεί το θέμα του ρατσισμού», υπογραμμίζει από την πλευρά του ο Θανάσης Παπαθανασίου.

Οι χαρακτήρες της σειράς είναι λίγο-πολύ γνωστοί για τους τηλεθεατές της Αλμωπίας, καθώς πριν μερικά χρόνια και συγκεκριμένα το 2017 η θεατρική ομάδα ΕΡΩΤΕΧΝΕΣ είχαν ανεβάσει με μεγάλη επιτυχία την παράσταση στο Ξενιτίδειο Πνευματικό Κέντρο Αριδαίας και πραγματικά... έσπασαν ταμεία. Οι χαρακτήρες είναι πολύ αντιπροσωπευτικοί της ελληνικής κοινωνίας, γι’ αυτό και αγαπήθηκε πολύ όταν παίχτηκε στο θέατρο. Εμείς μέσα από το Aridaia News θέλουμε να σας θυμήσουμε κάποιες στιγμές από εκείνη τη μοναδική παράσταση...















































































 

1 σχόλιο:

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News