Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2021

Πανακότα με εσπρέσο


Δροσερή και απολαυστική με ιδιαίτερη γεύση

Υλικά

- 1 κ. γλ. στιγμιαίο εσπρέσο

- 40 γραμμάρια μαύρη σοκολάτα (ψιλοκομμένη)

- 600 γρ. κρέμα καρύδας

- 60 ml ζεστό νερό

- 50 γρ. ζάχαρη

- 1/2 κ. γλ. άγαρ-άγαρ (φυτική ζελατίνη)

- 2 κ. σ. κόκκους καφέ εσπρέσο για το γαρνίρισμα

- Σοκολάτα για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση

Βήμα 1

Τοποθετήστε σε μια κατσαρόλα την μαύρη σοκολάτα, την κρέμα καρύδας, την ζάχαρη και τον εσπρέσο.

Βήμα 2

Ζεστάνετε σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας περιστασιακά, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και να σιγοβράσει το μείγμα.

Βήμα 3

Προσθέστε το άγαρ-άγαρ στο ζεστό νερό και ανακατέψτε μέχρι να διαλυθεί εντελώς.

Βήμα 4

Ρίξτε το νερό με το άγαρ- άγαρ στο μείγμα με την κρέμα καρύδας και χτυπήστε ελαφρά μέχρι να ομοιογενοποιηθεί το μείγμα.

Βήμα 5

Αυξήστε την φωτιά και αφήστε να πάρει μια βράση, ανακατεύοντας για 3 λεπτά.

Βήμα 6

Αφαιρέστε από την φωτιά και ρίξτε το μείγμα στις ειδικές θήκες ή σε ποτήρια γλυκού.

Βήμα 7

Τοποθετήστε στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά πριν σερβίρετε.

Βήμα 8

Γαρνίρετε με τριμμένη σοκολάτα και τους κόκκους εσπρέσο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News