Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2021

Κακοκαιρία - ΠΡΟΣΟΧΗ: Νέο μήνυμα του 112 στη Θεσσαλονίκη


Νέο μήνυμα με οδηγίες στους πολίτες για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας Μπάλλος, που εξακολουθεί να επελαύνει στη χώρα, έλαβαν από το 112 οι κάτοικοι στη Θεσσαλονίκη.

Μέσω του μηνύματος, οι πολίτες καλούνται να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις σε Χαλκιδική, Λαγκαδά και Βόλβη λόγω επικίνδυνων καιρικών φαινομένων στις περιοχές αυτές.

Σημειώνεται ότι η κακοκαιρία Μπάλλος αναμένεται να ολοκληρώσει το πέρασμά της στη χώρα το Σάββατο. Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση από το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, νωρίτερα σήμερα, τη νύχτα της Παρασκευής προς Σάββατο τα φαινόμενα θα είναι ασθενέστερα και θα επηρεάσουν κυρίως τη Θράκη, τη Μακεδονία, τη Στερεά, την Πελοπόννησο, το Νότιο Ιόνιο και το Αιγαίο.


Σε ποιους δρόμους έχει διακοπεί η κυκλοφορία

Σύμφωνα με τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση η κυκλοφορία έχει διακοπεί στην επαρχιακή οδό Λειψυδρίου – Φαναρίου στο ύψος του δημοτικού Διαμερίσματος Λειψυδρίου στο Κιλκίς, στο 12ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Κονταριώτισσας – Αγ. Σπυρίδωνα στην Πιερία, και στο 1ο χιλιόμετρο ανώνυμης οδού που συνδέει το δημοτικό Διαμέρισμα Ολύνθου με το 7ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Ν. Μουδανιών – Σιθωνίας.

Aπό το 38ο έως το 41ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης – Πολυγύρου τα αυτοκίνητα κινούνται με χαμηλές ταχύτητες λόγω του μεγάλου όγκου νερού και φερτών υλικών στο οδόστρωμα.

Η Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής έχει διαθέσει περισσότερα από 30 μηχανήματα έργου, στους δήμους Αριστοτέλη και Σιθωνίας για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών, που συνεχώς προκύπτουν, από την κακοκαιρία, καθώς το φαινόμενο «Μπάλλος» βρίσκεται σε εξέλιξη. Επίσης, είναι σε ετοιμότητα να διατεθούν μηχανήματα και σε άλλους δήμους του νομού, τα οποία θα χρησιμοποιηθούν ανάλογα με την εξέλιξη των καιρικών φαινομένων.

Οι υπηρεσίες της Π.Ε. Χαλκιδικής βρίσκονται σε επιφυλακή και σε απόλυτη συνεργασία με τους συναρμόδιους Φορείς (Δήμους, Πυροσβεστική, Αστυνομία κλπ) για την αντιμετώπιση των φαινομένων. Παρακαλούνται οι πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους στις απολύτως απαραίτητες και να τηρούν τις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας έως τη λήξη των επικίνδυνων φαινομένων.

Η Πολιτική Προστασία του δήμου Θέρμης ανακοίνωσε ότι λόγω της συνεχιζόμενης βροχόπτωσης των τελευταίων ημερών και κυρίως λόγω του μεγάλου όγκου νερού που κατεβαίνει από την πλευρά της Χαλκιδικής έχει ανεβεί επικίνδυνα η στάθμη του ποταμού Ανθεμούντα. Γι’ αυτό το λόγο απαγορεύεται η διέλευση οχημάτων από όλες τις “ιρλανδικές διαβάσεις” του ποταμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News