Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2021

Κρούσματα κορονοϊού σε σχολεία της Αριδαίας - Πάνω από 1.500 πανελλαδικά


Καθώς εντείνονται οι φόβοι για διασπορά του κορονοϊού στις μικρότερες ηλικίες με την επιστροφή των μαθητών στα σχολεία, πλέον θα ανακοινώνεται από τον ΕΟΔΥ, κάθε εβδομάδα, ο αριθμός των μαθητών που διαγιγνώσκονται με κορονοϊό.

Την προηγούμενη σχολική χρονιά το υπουργείο Παιδείας ενημέρωνε μόνο για τα τμήματα ή τα σχολεία που έκλειναν λόγω κρούσματος, δημοσιεύντας τον αριθμό των σχολικών μονάδων και τις περιοχές στις οποίες βρίσκονται.

Καθώς καλπάζει η διασπορά της παραλλαγής «Δέλτα», τις δύο πρώτες ημέρες απ' το πρώτο κουδούνι της νέας σχολικής χρονιάς εντοπίστηκαν 1.000-1.500 κρούσματα σε σύνολο περίπου 800.000 self test, σύμφωνα με όσα ανέφερε στον ΑΝΤ1 ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

«Κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας, δίνοντας βαρύτητα στον εμβολιασμό, προκειμένου να μην ξανακλείσουν τα σχολεία», είπε μεταξύ άλλων.

Όπως διευκρινίστηκε σήμερα από τον Γ. Οικονόμου στην περίπτωση κρούσματος όλοι οι μαθητές του τμήματος εκτός των εμβολιασμένων θα κάνουν τέσσερα τεστ την εβδομάδα δωρεάν: Δύο δωρεάν εργαστηριακά τεστ (rapid) και δύο δωρεάν αυτοδιαγνωστικά κάθε εβδομάδα. Οι δε μαθητές που κάθονται κοντά στο συμμαθητή τους που νόσησε θα κάνουν εφτά δωρεάν τεστ, ένα τεστ κάθε ημέρα!

Αξίζει να σημειωθεί, ότι κρούσματα εντοπίστηκαν και σε σχολεία της Αριδαίας, με τους αρμόδιους να αντιμετωπίζουν το ζήτημα εφαρμόζοντας τα πρωτόκολλα.

7 σχόλια:

  1. Παραλογο γιατί και οι εμβολιασμένοι μαθητές μεταδίδουν τον ιό και δε θα κάνουν κανένα τεστ. Θα τρελανουν τα παιδιά με τόσα test...ΚΑΛΎΤΕΡΑ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΆ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δηλαδή 12:13 έχεις παιδιά τα οποία διδάσκονται διαδίκτυα και πιστέυεις πως ειναι καλυτερα προκειμένου να μην κάνουν τέστ ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ακριβώς αυτό, οι εμβολιασμενοι δλδ γιατι να μην κάνουν τεστ; και οι ίδιοι μεταδίδουν τον ιό και μπορούν να κολλησουν. Ελεος πια κάθε μέρα test δεν έχει καμία λογική. Εννοείται καλύτερα διαδικτυακά!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εγώ δεν μπορώ να καταλάβω ακόμα γιατι πιστεύεται σε αυτό το εμβόλιο αφού και εμβολιασμενη μεταδίδουν και κολλανε αλλά και νοσηλεύονται... Κάθε μέρα ακούς πέθανε παιδί από εμβόλιο και μεγάλη και στην ειδήσεις δεν λένε τπτ γιατι δημοσιογράφοι πληρώθηκαν καλά για να λένε παπαριες.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ολοι δεν μπορουν να καταλαβουν συμβαινει και στης καλυτερες οικογενιες.

      Διαγραφή
  5. Στόχος ο εμβ@λιασμός όλου του πληθυσμού με καθε κόστος. Μόνο το εμβ@λιο τους ενδιαφέρει!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. πέστα ρε φίλε και λίγο κωλοδ..... μπορούσε να σώσει την κατάσταση.

      Διαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News