Τρίτη 3 Αυγούστου 2021

Εικόνες 2007: Η μισή Ελλάδα καίγεται - Ανεξέλεγκτες φωτιές παντού


Εικόνες 2007, δεκατέσσερα χρόνια μετά ζει η χώρα, καθώς συναγερμός έχει σημάνει στις πυροσβεστικές και αστυνομικές δυνάμεις με τα πύρινα μέτωπα που έχουν ξεσπάσει.

14 χρόνια από τη στιγμή που η Ελλάδα κάηκε από άκρη σε άκρη όταν είχαν καταστραφεί 2689 χιλιάδες εκτάρια δασικής έκτασης και δυστυχώς είχαν χάσει τη ζωή τους 84 άνθρωποι ενώ είχαν καεί και 1.500 σπίτια.

Η σημερινή κατάσταση με πολλαπλές φωτιές σε περιοχές της χώρας θύμισε εκείνη την τραγική περίοδο για την Ελλάδα.

Τραγικές στιγμές για τους κατοίκους τουλάχιστον επτά περιοχών με τις φλόγες να καίνε ανεξέλεγκτα αφήνοντας πίσω τους την απόλυτη καταστροφή.

Σε Βαρυμπόμπη, Κω, Εύβοια, Ηράκλειο, Μάνη, Ρόδο και Μεσσηνία, οι φλόγες έχουν κάψει τα πάντα στο πέρασμά τους.

Η πύρινη λαίλαπα που καίει από το μεσημέρι της Τρίτης την Βαρυμπόμπη έχει βγει εκτός ελέγχου, με τους οικισμούς να εκκενώνονται ο ένας μετά τον άλλον, ενώ οι καπνοί έχουν φτάσει μέχρι και το κέντρο της Αθήνας.

«Είναι ανεξέλεγκτη η πυρκαγιά», αναφέρει ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας και Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Αττικής Βασίλης Κόκκαλης.

«Είναι πάρα πολλά τα μέτωπα. Επιχειρούν πάρα πολλές δυνάμεις» τόνισε ο κ. Κόκκαλης ενώ προσθέτει ότι αυτή την ώρα πνέουν αρκετά δυνατοί άνεμοι. Ακόμη ο κ. Κόκκαλης αναφέρει ότι όσο βρισκόταν στη Λεωφόρο Βαρυμπόμπης είδε να έχουν πάρει φωτιά οι περίβολοι δύο σπιτιών, ωστόσο το ένα ήταν ακατοίκητο.

6 σχόλια:

  1. Εμείς οι πυροσβέστες κάνουμε το καθήκον μας για να σώσουμε περιουσίες και ανθρώπινες ζωές όπως άλλωστε ορκιστηκαμε. Εάν κάναμε ότι λέει η κυβέρνηση, δηλαδή να μπούμε σε διαθεσιμότητα όσοι δεν εμβολιαστηκαμε θα είχε καεί όλη η χώρα και δυστυχώς σε αυτή την φάση που καίγεται η χώρα φαίνεται η χαζομάρα ας μου επιτραπεί η λέξη Κύριε Βαφειάδη να μας εμβολιασουν με το ζόρι. Δηλαδή το 60% των πυροσβεστών που δεν θέλει να εμβολιαστεί προσφέρει λιγότερο ? Εύχομαι να πάνε όλα καλά στην Βαρυμπομπη και να μην θρηνήσουμε θύματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 60% δεν θέλουν; εισαι σοβαρός κύριε που το ανακάλυψες αυτό;

      Διαγραφή
    2. Αυτό το ποσοστό ανακοίνωσε η κυβέρνηση πριν από 1 μήνα περίπου όταν ανέφερε τα διάφορα ποσοστά μη εμβολιασμενων στο δημόσιο. Π.χ. στο σύστημα υγείας ανέφερε 45%, δεν τα λέω εγώ η κυβέρνηση τα ανακοίνωσε. Μπορείτε να το βρείτε στο διαδίκτυο είναι όλα αναλυτικά.

      Διαγραφή
  2. Παλικάρι εκτιμώ την προσφορά του ΠΣ, αλλά καλά θα κάνεις να πας να εμβολιαστείς. Έτσι θα προσφέρεις και στον εαυτό σου και στο κοινωνικό σύνολο. Εμβολιασου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Άραγε είναι έτοιμες όλες οι Υπηρεσίες των νομών για τέτοια ατυχήματα; Ή μόνο στα λόγια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News