Δευτέρα 14 Ιουνίου 2021

Δωροθέα: Εγκάρδια υποδοχή του Μητροπολίτη Σύρου Δωρόθεου (ΦΩΤΟ)


ΤΟ ΕΤΗΣΙΟ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΔΩΡΟΘΕΟΥ, ΤΟΥ ΟΜΩΝΥΜΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΤΗΣ ΑΡΙΔΑΙΑΣ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΕ ΣΗΜΕΡΑ Ο ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΣ κ. ΔΩΡΟΘΕΟΣ Β`

Με την άδεια και ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Εδέσσης κ. Ιωήλ, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ , πραγματοποίησε την Κυριακή το καθιερωμένο ετήσιο προσκύνημά του στον Ενοριακό Ιερό Ναό του Αγίου Δωροθέου, στο χωριό Δωροθέα της Αριδαίας, τον οποίο είχε εγκαινιάσει με τον Σεβασμιώτατο κ. Ιωήλ το 2012, στον οποίο συνιερούργησε μετ’ αυτού, με τη λειτουργική συμμετοχή του Πρωτοσυγκέλου, Πρεσβυτέρων της Ιεράς Μητροπόλεως Εδέσσης, του Ηγουμένου της Ιεράς Μονής Τουρλιανής Μυκόνου, Αρχιμ. Αλεξίου Παπαδόπουλου και του Προϊσταμένου του Ιερού Αναστάσεως του Σωτήρος Ερμουπόλεως, Αρχιμ. Νικολάου Γαβαλλά, και με την συμπροσευχητική παρουσία του Υφυπουργού Οικονομικών κ. Αποστ. Βεσυρόπουλου, του Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας κ. Ι. Τζαμτζή, του Δημάρχου Αλμωπίας κ. Χρήστου Μπάτση Αντιδημάρχων και Δημοτικών Συμβούλων και πολλών πιστών, εντός και εκτός του Ναού, τηρούντων τα ενδεδειγμένα μέτρα υγειονομικής προστασίας.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’, στο κήρυγμά του, αφού ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Εδέσσης κ. Ιωήλ για την άδεια και την ευγενική φιλοξενία του, τον Πρωτοσύγκελλο, τους Κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως Εδέσσης και τον Εφημέριο του Ναού, καθώς και τους Χριστιανούς της Ενορίας και των γύρω περιοχών, που προσέτρεξαν, ομίλησε επί της σημερινής Αποστολικής περικοπής και ειδικότερα στην προτροπή του Αποστόλου Παύλου προς τους Πρεσβυτέρους της Εφέσου «προσέχετε ἑαυτοῖς», τονίζοντας ότι αυτή η προτροπή δεν αφορά μόνο τους Ποιμένες της Εκκλησίας, αλλά και όλους τους πιστούς, αναφερθείς και στην μέριμνα της Εκκλησίας ακόμα και, για τους, κατά τον Μ. Βασίλειο «αφυλάκτως διαβιούντας», οι οποίοι αδιαφορούν για το χάρισμα και την ιδιότητα του Χριστιανού, που έλαβαν κατά το Βάπτισμά τους.

Προσέθεσε δε, ότι τα, στην Αποστολική προτροπή αναφερόμενα περι της φιλεργίας, αφιλοχρηματίας και ανύστακτης μέριμνας των ποιμένων, για τη διαφύλαξη της ορθής πίστεως στις ψυχές των ανθρώπων, από αιρέσεις και πλάνες, τήρησαν τόσο ο μεθεόρτως σήμερα τιμώμενος Άγιος Δωρόθεος, ο οποίος κατά την εποχή των σκληρών διωγμών, παραμείνας πλησίον του ποιμνίου του, ετελεύτησε με μαρτυρικό θάνατο σε βαθύ γήρας, όσο και ο νεοφανής Άγιος Καλλίνικος, ο οποίος διεποίμανε την Ιερά Μητρόπολη Εδέσσης, διακριθείς για την ταπείνωση, την αφιλοχρηματία και το θυσιαστικό υπέρ της σωτηρίας του ποιμνίου του φρόνημα.

Τέλος, ευχήθηκε προς όλους να βρίσκονται πάντα υπό την προστασία του Αγίου Δωροθέου και τη σκέπη της Μεγαλόχαρης της Τήνου.






















































 

1 σχόλιο:

  1. δύσκολος ο ρόλος της Εκκλησίας σήμερα. Ο κόσμος άλλαξε και το κήρυγμα της δύσκολο.Αγάπα τον Πλησίον σου λέει το κήρυγμα αλλά ο Πλησίον σου ειναι ο Ρομά και ο Πακιστανός.
    Δώσε και το άλλο μάγουλο λέει..Εμείς? ούτε για πλάκα...Οπότε...άκυρο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News