Πέμπτη 10 Ιουνίου 2021

Πέλλα: Η κακοκαιρία χτυπά αλύπητα τους αγρότες


Του Σταύρου Η. Βαφειάδη

Την απόλυτη καταστροφή άφησε πίσω του το χαλάζι που έπληξε περιοχές της Αλμωπίας πριν λίγη ώρα. Για άλλη μια φορά τη φετινή χρονιά, οι αγρότες βλέπουν τις καιρικές συνθήκες να αποτελειώνουν τις παραγωγή τους. Παρόμοια εικόνα και στον ορεινό όγκο του Δήμου Έδεσσας, όπου ο Δήμαρχος Δημήτρης Γιάννου ζήτησε άμεσες ενέργειες από τους αρμόδιους, ώστε να ανακουφιστεί το αγροτικό εισόδημα.

Δυστυχώς, ούτε η... εθιμοτυπική επίσκεψη του Προέδρου του ΕΛΓΑ, ούτε οι σωρεία ανακοινώσεων των κυβερνητικών Βουλευτών, ούτε οι μεγάλες υποσχέσεις του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, δεν έχουν αποφέρει μέχρι σήμερα κάποιο αποτέλεσμα. Οι αγρότες της περιοχής μας βρίσκονται σε απόγνωση και νιώθουν την πολιτεία να βρίσκεται... πολλά χιλιόμετρα μακρυά τους.

Μέσα από το Aridaia News έχουμε τονίσει πολλές φορές ότι θα πρέπει να ασχοληθεί κάποιος σοβαρά με το αγροτικό ζήτημα. Δυστυχώς, μέχρι σήμερα μόνο λόγια και υποσχέσεις δέχονται οι παραγωγοί. Επί της ουσίας, κανένα χειροπιαστό αποτέλεσμα.

Να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους: Η Κυβέρνηση, οι Βουλευτές, ο ΕΛΓΑ, οι τοπικές αρχές... Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση. Τα αποτελέσματα θα είναι ολέθρια για την τοπική οικονομία, αν δεν υπάρξουν γενναίες αποφάσεις για το πολύπαθο αγροτικό εισόδημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News