Δευτέρα 7 Ιουνίου 2021

Το κόλπο με το παγάκι που θα σε σώσει από τις λιγούρες


Είναι στιγμές που όταν κάνεις διαίτα και πρέπει να αποφύγεις να ενδώσεις στους θερμιδικούς πειρασμούς που θα σε σαμποτάρουν στη μάχη με τη ζυγαριά, το μυαλό δεν συμμαχεί μαζί σου και σε κάνει να θες ορμήσεις στο ψυγείο σαν εθισμένος.

Αυτό ακριβώς είναι το φαγητό για πολύ κόσμο, ένας εθισμός που πρέπει να βρεις τρόπους να ελέγξεις.

Ένα κόλπο που χρησιμοποιούσαν οι παλιοί και όπως υποστηρίζουν πολλοί πάντα πιάνει είναι να βάλεις ένα παγάκι στο στόμα σου για τρία λέπτα. Το κρύο από το παγάκι έχει αναισθητικές ιδιότητες στους γευστικούς κάλυκες, πράγμα που «ηρεμεί» την όρεξη, αλλά για μικρή χρονική διάρκεια.

Μάλιστα αρκετοί διαιτολόγοι συστήνουν να βάζετε παγάκια με χυμούς από φρούτα, φυσικούς, χωρίς ζάχαρη, για να μην είναι τόσο δυσάρεστη η εμπειρία από τα παγάκια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News