Τρίτη 8 Ιουνίου 2021

«Πόρτα» σε μη εμβολιασμένους από το Φθινόπωρο σε εστιατόρια και μπαρ


Τον δρόμο για τις διευκολύνσεις που θα έχουν οι εμβολιασμένοι από το Φθινόπωρο, έδειξε ο πρωθυπουργός, στην ομιλία του στην Βουλή για το Ψηφιακό Πιστοποιητικό.

Ο κ. Μητσοτάκης αναφερόμενος στην σημασία του εμβολιασμού αλλά και στο τι περιμένει όσους δεν τον επιλέξουν από θέση ενώ θα υπάρχει επάρκεια εμβολίων είπε: «η συζήτηση για τις διευκολύνσεις θα ξεκινήσει σύντομα και η επίσημη αφετηρία είναι η χρονική στιγμή που όλοι θα μπορούν να έχουν πρόσβαση στο εμβόλιο που επιθυμούν να κάνουν. Ουδείς το φθινόπωρο θα μπορεί να απαγορεύσει πχ σε έναν επιχειρηματία της εστίασης να πει ότι δέχεται μόνο εμβολιασμένους. Θα ξανακαλέσω τους συμπολίτες μας σε ένα νέο εμβολιαστικό κύμα», συμπλήρωσε.

Υποχρεωτικός εμβολιασμός

Απαντώντας στους επικριτές των εμβολίων, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε νωρίτερα με έμφαση πως «η μεγαλύτερη επιτυχία της ιατρικής του 20ού αιώνα αποτέλεσαν οι μαζικοί εμβολιασμοί. Πρέπει να το λέμε εμφατικά. Αποτελεί τεράστια επιστημονική επιτυχία το γεγονός ότι αναπτύξαμε εμβόλια μέσα σε λιγότερο από ένα χρόνο. Είναι θαύμα της επιστήμης. Σε λίγο, την πειθώ την οποία μέχρι στιγμής έχει χρησιμοποιήσει η Πολιτεία θα τη διαδεχθεί και η επίσημη θέση για το ζήτημα υποχρεωτικού εμβολιασμού υγειονομικών και εργαζομένων σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων. Η κυβέρνηση θα αποφασίσει με ευαισθησία και σαφή προτεραιότητα στη δημόσια υγεία» είπε ακόμα ο πρωθυπουργός.

8 σχόλια:

  1. Ποιος νομίζει ότι με δύο δόσεις που θα κάνει έχει τελειώσει μ'αυτή την ιστορία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. επιστήμονας κ εσύ; ο Πολάκης εισαι;

      Διαγραφή
    2. τραβα να φας παιδακια σε λιγο καιρο οι ανεμβολιαστοι ουτε σινεμα ουτε θεατρο ουτε μπαρακι ουτε τιποτα θα σας κοιτα ο κοσμος σαν λεπρους.

      Διαγραφή
  2. Και τον έλεγχο στην πόρτα ποιος θα τον κάνει; Ο μαγαζάτορας ή η Αστυνομία;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. υπαρχει εμβολιο η οικονομια οι ζωες μας μας ανηκουν οποιος δεν θελει στο σπιτι του αμπαρωμενος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΟΠΩΣ ΕΓΙΝΕ ΜΕ ΤΟ ΤΣΙΓΑΡΟ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΕΜΒΟΛΙΑ, ΠΟΥ ΤΟ ΔΥΣΚΟΛΟ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δημοκρατια έχουμε ,ο καθένας ειναι υπευθυνος για τον εαυτό του και εμείς πρέπει να σεβόμαστε τις αποφάσεις των συμπολιτων μας ακόμα και αν δε συμφωνουμε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δηλαδή πρέπει να σεβαστούμε αποφάσεις η οποίες θέτουν το κοινωνικο σύνολο σε κίνδυνο? λίγο οξύμωρο μου ακούγεται.

      Διαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News