Δευτέρα 14 Ιουνίου 2021

Δημήτρης Λιγνάδης: Νέα ποινική δίωξη για βιασμό ανηλίκου


Αντιμέτωπος με μία ακόμα ποινική δίωξη για βιασμό ανηλίκου βρίσκεται ο Δημήτρης Λιγνάδης.

Τον προφυλακισμένο σκηνοθέτη έχει καταγγείλει ένας 24χρονος άνδρας, ο οποίος έδωσε κατάθεση ως μάρτυρας στην 19η ανακρίτρια. Ενώπιόν της ο νεαρός υποστήριξε ότι έπεσε θύμα βιασμού από τον Δημήτρη Λιγνάδη στο σπίτι του στο Μεταξουργείο πριν από 7 χρόνια σε ηλικία 17 ετών και πως ο πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου τον είχε «ψαρέψει» στο δρόμο.

Η κατάθεση του νεαρού διαβιβάστηκε στην εισαγγελία για τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας. Ο εισαγγελέας Κώστας Σπυρόπουλος έστειλε την σχετική παραγγελία για να ληφθούν ανωμοτί εξηγήσεις από τον προφυλακισμένο σκηνοθέτη στο τμήμα ασφαλείας Τριπόλεως και μετά από τη μελέτη των στοιχείων της δικογραφίας κατέληξε στην άσκηση νέας ποινικής δίωξης για το κακούργημα του βιασμού ανηλίκου.

Η δικογραφία διαβιβάζεται στην 19η ανακρίτρια, η οποία αναμένεται το προσεχές διάστημα να καλέσει σε συμπληρωματική απολογία τον Δημήτρη Λιγνάδη, καθώς το κατηγορητήριο σε βάρος έχει διευρυνθεί.

Υπενθυμίζεται ότι ο Δημήτρης Λιγνάδης κρίθηκε προφυλακιστέος τον περασμένο Φεβρουάριο για την κατηγορία του βιασμού ανηλίκου κατά συρροή μετά από καταγγελίες δύο παθόντων, ενώ τον περασμένο Μάρτιο μία τρίτη καταγγελία σε βάρος του για βιασμό, με θύμα ενήλικο σε αυτήν την περίπτωση, οδήγησε στην άσκηση δεύτερης ποινικής δίωξης εναντίον του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News