Τετάρτη 16 Ιουνίου 2021

Καταγγελία για δυο απολύσεις εργαζομένων στα Σφαγεία Φούστανης


Διαβάστε την καταγγελία του Συνδικάτου γάλακτος τροφίμων & ποτών Ημαθίας και Πέλλας:

Το Συνδικάτο καταγγέλει την απόλυση δύο συναδέλφων μας στη βιομηχανία κρέατος «Σφαγεία Αλμπωπίας ΑΕ» στη Φούστανη Αριδαίας, μεταξύ των οποίων κι ενός μέλους του Συνδικάτου, με συνδικαλιστική δράση.

Ο συνάδελφος πήρε μέρος σε όλες τις αγωνιστικές πρωτοβουλίες που αποφασίστηκαν συλλογικά το τελευταίο διάστημα, απέναντι στο αντεργατικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης.

Τονίζουμε πως η απόλυση του είναι εκδικητική, έρχεται ως προειδοποίηση σε όλους τους εργαζόμενους. Χτυπάνε κάθε αγωνιστική φωνή, για να μη βρούνε οργανωμένη αντίσταση στα σχέδιά τους. Η απόλυση του συναδέλφου εντάσσεται στην ενιαία επίθεση των εργοδοτών, ειδικά απέναντι στο ταξικό κίνημα, προκειμένου να ξεμπερδεύουν με φωνές που αντιστέκονται στον εργασιακό μεσαίωνα που προωθούν ΣΕΒ και κυβερνήσεις.

Πρόκειται για στοχευμένη απόλυση, ενώ η ίδια επιχείρηση καταγγέλθηκε για αυθαιρεσία και καταπάτηση δικαιωμάτων των εργαζομένων και στο παρελθόν, από την αρχή της πανδημίας. Τότε, οι εργαζόμενοι ενωμένοι διεκδίκησαν και κατοχύρωσαν συγκεκριμένα δικαιώματα τους.

Το Συνδικάτο απαιτεί την άμεση επαναπρόσληψη των απολυμένων συναδέλφων και καλεί όλους τους εργαζόμενους της επιχείρησης να σταθούν στο πλευρό τους, να στηρίξουν τον δίκαιο αγώνα του συνάδελφου, όπως και έκαναν, ο καθένας με τον τρόπο του, το προηγούμενο διάστημα.

Χωρίς να τρομοκρατηθούν, χωρίς να κάνουν πίσω, να ενωθούν με τους εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους που το τελευταίο διάστημα με αποκορύφωμα τις απεργιακές μάχες δίνουν απάντηση στα βάρβαρα σχέδια κυβέρνησης και εργοδοσίας.

Δεν τρομοκρατούμαστε. Οι εκφοβισμοί δεν μας πτοούν. Συνεχίζουμε με ενημέρωση των εργαζομένων σε κάθε χώρο δουλειάς. Συμμετέχουμε μαζικά στην απεργία στις 16 Ιούνη και στις απεργιακές συγκεντρώσεις στη Νάουσα και στα Γιαννιτσά.

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ & ΠΟΤΩΝ ΝΟΜΟΥ ΗΜΑΘΙΑΣ - ΠΕΛΛΑΣ

3 σχόλια:

  1. Και που να ψηφιστεί.
    Θα απογειωθούν οι εργαζόμενοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ιωαννης Παπαδοπουλος16 Ιουνίου 2021 στις 6:48 μ.μ.

    Τι έκανε; Εφάρμοσε για αυτο που παλευει η κυβέρνηση, για το καλο μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News