Παρασκευή 11 Ιουνίου 2021

Δήμος Έδεσσας: Ολοκληρώθηκε η διαδικασία υποβολής προτάσεων στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης»


Ολοκληρώθηκε εμπρόθεσμα και χωρίς προβλήματα η διαδικασία υποβολής προτάσεων του Δήμου και της ΔΕΥΑ Έδεσσας στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».

Κατατέθηκαν 12 προτάσεις συνολικού προϋπολογισμού 19 εκατομμυρίων ευρώ περίπου, ενώ μαζί με τα έργα που έχουν ενταχθεί και υλοποιούνται στο πρόγραμμα «Φιλόδημος» υπερβαίνουν το όριο των 24 εκατομμυρίων που έχει τεθεί από το Υπουργείο Εσωτερικών.

Συνοπτικά οι προτάσεις αφορούν:

- Έργα αστικής αναζωογόνησης σε Έδεσσα και Άρνισσα

- Αγροτική οδοποιία

- Πολύκεντρα ανακύκλωσης

- Ενεργειακή αναβάθμιση δημοτικών κτηρίων

- Αναβάθμιση σχολικών αυλών και αθλητικών χώρων

- Ευφυή συστήματα για την πολιτική προστασία (πυρκαγιές, πλημμύρες κλπ) και διαχείριση ενέργειας

- Αντισεισμική προστασία

- Προμήθεια ηλεκτρικών οχημάτων και σταθμών φόρτισης

- Δημιουργία επισκέψιμου χώρου στο Βαρόσι

- Ηλεκτρικούς υδρομετρητές και σύστημα ελέγχου διαρροών (ΔΕΥΑ)

- Ενεργειακή αναβάθμιση υποδομών ύδρευσης (ΔΕΥΑ)

Ο Δήμαρχος Έδεσσας, κ. Δημήτρης Γιάννου, δήλωσε σχετικά:

«Οι προτάσεις μας στο πρόγραμμα, μαζί με τις εντάξεις έργων που ήδη έχουμε, αφορούν αναπτυξιακά έργα που υπερβαίνουν το όριο των 24.000.000€ που έχει τεθεί από το Υπουργείο Εσωτερικών και φιλοδοξούμε να ενταχθούν και να υλοποιηθούν όλες!

Νοιώθω έντονη την ανάγκη να ευχαριστήσω όλους τους Δημοτικούς Συμβούλους, διότι οι αποφάσεις για την υποβολή των προτάσεων ήταν ομόφωνες και αποδείξαμε για μια ακόμη φορά ότι όταν πρόκειται για την ανάπτυξη του Δήμου Έδεσσας έχυμε την δύναμη να αφήνουμε πίσω μας τις παρατάξεις και ενώνουμε τις φωνές μας για να στηρίξουμε όλοι μαζί την κοινή προσπάθεια.

Επίσης, ευχαριστώ θερμά τα στελέχη της Τεχνικής Υπηρεσίας και του Προγραμματισμού για την έντονη προσπάθεια που κατέβαλαν όλο αυτό το διάστημα. Το αποτέλεσμα των κόπων τους θα έχει θετικότατο αντίκτυπο στους δημότες!

Όλοι μαζί συνεχίζουμε την προσπάθεια να βελτιώνουμε συνεχώς την καθημερινή ζωή των πολιτών και να δημιουργούμε συνθήκες για την ανάπτυξη του τόπου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News