Πέμπτη 10 Ιουνίου 2021

Πέντε μυστικά που δεν θέλουν να μάθετε ποτέ οι πιλότοι


Από τις λίγες φορές που οι πιλότοι αποκαλύπτουν τα όσα γίνονται κατά την διάρκεια μιας πτήσης, αποκαλύπτουν πληροφορίες που οι επιβάτες σπάνια γνωρίζουν (ή καλύτερα είναι να μην γνωρίζουν;).

Παρακάτω ακολουθούν πέντε από τα μυστικά των πιλότων, που αν τα γνωρίσετε ίσως ξανασκεφτείτε να πετάξετε με αεροπλάνο!

Έχουν το δικό τους φαγητό

Οι πιλότοι δεν τρώνε το ίδιο φαγητό με αυτό που σερβίρεται στους επιβάτες του αεροπλάνου. Σε περίπτωση που αυτό έχει κάποιο «θέμα» και οι επιβαίνοντες αρρωστήσουν για κάποιο λόγο, δεν θα συμβεί το ίδιο και με αυτούς, οι οποίοι πρέπει να είναι ακέραιοι και ασφαλείς για την ομαλή έκβαση της πτήσης. Οι δύο πιλότοι τρώνε και μεταξύ τους διαφορετικό φαγητό. Το ίδιο ισχύει και για το νερό.

Αν νυστάξουν ρίχνουν και έναν υπνάκο

Σίγουρα για τους επιβάτες δεν πρόκειται και για το καλύτερο σενάριο. Ωστόσο, στις μεγάλες πτήσεις και με τις διαδικασίες να έχουν αυτοματοποιηθεί τόσο πολύ, δεν είναι καθόλου απίθανο κάτι τέτοιο να συμβεί.

Πόσο οξυγόνο υπάρχει στις μάσκες

Η διάρκεια που καλύπτει κάθε μάσκα οξυγόνου είναι μόλις λίγα λεπτά, 12-15. Αρκετά λιγότερα σίγουρα από όσο φανταζόσασταν. Ωστόσο, ο συγκεκριμένος χρόνος είναι αυτός που απαιτείται έτσι ώστε οι πιλότοι να μπορέσουν να κατεβάσουν το αεροπλάνο σε εκείνο το ύψος που οι επιβάτες θα μπορούν να αναπνέουν φυσιολογικά, χωρίς την βοήθεια της μάσκας.

Η διάρκεια της πτήσης είναι μεγαλύτερη

Ακόμη κι αν κάτι τέτοιο δεν ισχύει, αυξάνουν την διάρκεια της πτήσης, προκειμένου να μπορέσουν να φτάσουν στην ώρα τους στο αεροδρόμιο προορισμού, ακόμη και στην περίπτωση κάποιας καθυστέρησης.

Η καθυστέρηση λόγω «τεχνικού προβλήματος» ίσως είναι κάτι πιο σοβαρό

Στις περισσότερες περιπτώσεις όταν ακούτε τον πιλότο να ενημερώνει ότι υπάρχει λίγη ομίχλη μπροστά, αυτό μεταφράζεται ότι δεν βλέπει τίποτα! Ακόμη κι όταν υπάρχει καθυστέρηση λόγω μικρού τεχνικού προβλήματος, αυτό σημαίνει ότι κάτι μπορεί να έχει σπάσει ή κάτι σημαντικό να συμβαίνει που να χρειάζεται άμεση λύση. Κάτι που δεν πρέπει να γνωρίζετε, για αυτό και τις περισσότερες φορές σας κρατούν ήρεμους καθησυχάζοντάς σας ό,τι πρόβλημα κι αν υπάρχει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News