Τρίτη 15 Ιουνίου 2021

Ανδρέας Λοβέρδος: Ξεκινά τη διεκδίκηση της προεδρίας του ΚΙΝΑΛ


Με μαγνητοσκοπημένο μήνυμα αύριο στις έξι το απόγευμα θα παρουσιαστεί η ιδρυτική διακήρυξη του Ανδρέα Λοβέρδου στην πορεία του προς τη διεκδίκηση της ηγεσίας του Κινήματος Αλλαγής.

Όπως δήλωσε ο ίδιος μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα, «βρισκόμαστε σε μια φάση ανοιχτής διαβούλευσης έως τον Σεπτέμβριο που ανοίγει επίσημα ο προεκλογικός αγώνα. Καταγράφω όλες τις προτάσεις μου προς το εκλογικό σώμα, τα μέλη και στα στελέχη του κόμματος, προς όλες τις Ελληνίδες και τους Έλληνες. Περιμένω αντιδράσεις θετικές και αρνητικές, ώστε να ολοκληρώσω το κείμενο μου τον Σεπτέμβριο».

Μάλιστα για το σκοπό αυτό θα ανοίξει ειδική πλατφόρμα στο Διαδίκτυο, ενώ ο ίδιος αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι με την τακτική αυτή δημιουργεί «πολεμικό κλίμα» και «εσωστρέφεια». Όπως είπε, «εξωστρέφεια προκάλεσε η υποψηφιότητά μου και όχι το αντίθετο. Ο τεράστιος χώρος που εκπροσωπεί το Κίνημα Αλλαγής κλείστηκε σε ένα μικρό καβούκι και ασφυκτιά. Η υποψηφιότητά μου ανοίγει προοπτικές».

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο τομεάρχης Εξωτερικών του κόμματος της ελάσσονος αντιπολίτευσης, στη διακήρυξή του θα υπάρχουν όλα τα θέματα: από την έννοια του πατριωτισμού μέχρι και τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ, διευκρινίζοντας πάντως ότι δεν πρόκειται να βάλει τα θέματα εξωτερικής πολιτικής στο τραπέζι του εσωκομματικού διαλόγου.

Όσον αφορά τη χθεσινή συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν, εκτίμησε ότι θα έχουμε ένα ήρεμο καλοκαίρι. «Φαίνεται ότι δεν θα έχουμε εντάσεις, κάτι που συμφέρει και τις δυο χώρες κυρίως για τα οικονομικά, καθώς και για την αποφυγή επικίνδυνων καταστάσεων όπως πέρυσι», υπογράμμισε.

«Βέβαια, πρόσθεσε, το σημαντικό θέμα της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ δεν ήταν τα ελληνοτουρκικά, αλλά οι σχέσεις της Δύσης με την Τουρκία, με την Ρωσία και κυρίως με την Κίνα. Η απομόνωση της Τουρκίας είναι πολύ μεγάλη. Ο Ερντογάν θέλει να εμφανιστεί ως διαλλακτικός και επιδιώκει διμερή διάλογο με την Ελλάδα, χωρίς την παρουσία των ισχυρών συμμάχων της χώρας μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News