Παρασκευή 7 Μαΐου 2021

Δεν ήταν UFO στον ουρανό της Αλμωπίας, ήταν οι δορυφόροι του Ελον Μασκ


Το θέαμα εντυπωσιακό. Παρέπεμπε σε ταινία του Χόλιγουντ για την ύπαρξη εξωγήινης ζωής. Φωτεινές κουκκίδες, σαν συστοιχία ΑΤΙΑ (Αγνώστου Ταυτότητος Ιπτάμενα Αντικείμενα – αγγλιστί UFO), εμφανίστηκαν τη νύχτα της Πέμπτης στον ουρανό και έγιναν αντιληπτές σε πολλές περιοχές της χώρας, από το Αιγαίο, μέχρι τη Βόρεια Ελλάδα.

Οι συζητήσεις και τα σχόλια για τις στοιχισμένες λάμψεις αυτές, πολλές. «Ηρθαν», βιάστηκαν να πουν κάποιοι. «Τι μας κρύβουν;» διερωτήθηκαν κάποιοι άλλοι που μόνο τυχαίο, όπως εκτίμησαν, δεν ήταν αυτό που έβλεπαν.

Τελικά όμως, προς απογοήτευση όσων ιντριγκάρονται με την ύπαρξη των εξωγήινων, οι φωτεινές κουκκίδες δεν ήταν παρά οι δορυφόροι του Ελον Μασκ για το γρήγορο δορυφορικό ίντερνετ που θα παρέχει η εταιρεία του πρωτοπόρου μεγιστάνα, Starlink, σε όλη την Ελλάδα.

Για τους λάτρεις μάλιστα της παρατήρησης ουράνιων σωμάτων -και όχι μόνο- έχει βγει και μία εδική εφαρμογή που προβλέπει πότε θα είναι ορατοί οι δορυφόροι στην κάθε περιοχή.

Σύμφωνα με την εν λόγω εφαρμογή, οι φωτεινές κουκκίδες θα είναι -καιρού επιτρέποντος- ορατές και απόψε γύρω στις 22.00.

Σύμφωνα με το techgear.gr, οι δορυφόροι αυτοί παραμένουν σε τροχιά σε ύψος μόλις 1600km και ο καθένας τροφοδοτείται από μόλις ένα ηλιακό panel. Όλοι μαζί σχηματίζουν αυτό το δίκτυο που θα μπορεί να παρέχει πρόσβαση στο Internet με ταχύτητα έως 1Gbps και με μέγιστη καθυστέρηση μόλις 25ms, ακόμη και στις πιο απομακρυσμένες περιοχές.

Το σχέδιο του Ελον Μασκ για την κάλυψη ολόκληρης της Γης με δορυφορικό ίντερνετ προκαλεί πάντως και αντιδράσεις με αστρονόμους και αστροφωτογράφους να υποστηρίζουν ότι οι δορυφόροι αυτοί, υπό συγκεκριμένη γωνία, μπορούν να γίνουν πιο φωτεινοί από την Αφροδίτη ή τον Δία, αντανακλάντως με τους ηλιακούς συλλέκτες τους το φως του ήλιου.

Πηγή: Protagon.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News