Τετάρτη 12 Μαΐου 2021

Αριδαία: Το Υπουργείο Πολιτισμού αναγνωρίζει μειονοτική «Μακεδονική» γλώσσα;


Σε μία πολύ σοβαρή καταγγελία προχώρησε ο πρώην Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων Γιώργος Τάτσιος.

Συγκεκριμένα, κοινοποίησε έγγραφο το οποίο δείχνει ότι η ΑΜΚΕ (αστική μη κερδοσκοπική εταιρία) με τίτλο ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΤΗΣ ΜΗΤΡΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ "ΚΡΣΤΕ ΜΙΣΙΡΚΟΦ" με έδρα στην Αριδαία, έκανε πρόσφατα αίτηση στην Πύλη Πολιτιστικών Φορέων για ένταξη στο μητρώο του Υπουργείου Πολιτισμού. Οι υπεύθυνοι του εν λόγω μητρώου του Υπουργείου Πολιτισμού ενέκριναν την ένταξή τους και τους έδωσαν το δικαίωμα να διεκδικούν ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΕΙΣ από το ελληνικό κράτος για να συνεχίσουν την προπαγάνδα τους περί (δήθεν) "μακεδονικής" μειονότητας στην Ελλάδα.


Όπως υπογραμμίζει ο κ. Τάτσιος, οι προπαγανδιστές έχουν αποθρασυνθεί και δρουν με ΔΟΛΟ παραπλανώντας τους υπαλλήλους του Υπουργείου Πολιτισμού, οι οποίοι με την έγκρισή τους ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ως "μακεδονική" μητρική γλώσσα στην Ελλάδα. Η κρατική χρηματοδότηση τέτοιας οργάνωσης αποτελεί ΣΚΑΝΔΑΛΟ!


Για την ιστορία, αξίζει να αναφέρουμε ότι το 2019 ο τότε Αντιδήμαρχος Πολιτισμού του Δήμου Αλμωπίας Χρήστος Χουρσόγλου, σε συνεννόηση με τον τότε Δήμαρχο Δημήτρη Μπίνο, ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΔΕΧΤΕΙ να βάλει την υπογραφή του σε σχετικό αίτημα της συγκεκριμένης ΑΜΚΕ. Τότε μάλιστα, είχε γίνει δέκτης ύβρεων και απειλών.

Αναρωτιόμαστε, τι έχουν να πουν οι τοπικοί κυβερνητικοί Βουλευτές και η τοπική Δημοτική Αρχή, οι οποίοι πρωτοστάτησαν στα συλλαλητήρια κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών;

33 σχόλια:

  1. Μπράβο στη ΝΔ ευχαριστούμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτός που έγραψε το άρθρο είναι από το Manhattan? Και η φώτο του άρθρου είναι προπαγάνδα για τους αναγνώστες. Κάντε μια βόλτα στα χωριά και ακούστε με τα ίδια σας τα αφτιά αν υπάρχει μειωνοτητα που με το ζόρι μιλάει ελληνικά. Τωρα το πως θα ονομάζεται αυτή η μειωνοτητα είναι ένα θέμα αλλά δεν μπορείς με το έτσι θέλω να σβήνεις ολόκληρα χωριά και να μην τους αφήνεις να μιλάνε μια διάλεκτο με την οποία μεγάλωσαν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κάνεις δεν αναφέρθηκε σε διάλεκτο. Το άρθρο αναφέρεται σε μακεδονική γλώσσα . Άλλο διάλεκτος και άλλο γλώσσα

      Διαγραφή
    2. ποσο βλακας εισαι ρε 4.23; αυτο κατάλαβες;

      Διαγραφή
  3. Τελικά η ΝΔ είναι πιο πουλημένα τομάρια από τον ΣΥΡΙΖΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Όποιος δεν νιώθει Έλληνας την προίκα του κ στα Σκόπια να βρει τους προγόνους του κ να απολαμβάνει τις παροχές που θα του παρέχουν!Το ότι οι παππούδες μας μιλούσαν μια διάλεκτο επειδή ήταν αγράμματοι δεν μας κάνει μειωνοτητα! Το ότι πιστεύει κάποιος πως όποιος γνωρίζει την διάλεκτο μιλάει με το ζόρι Ελληνικά μάλλον δεν έχει επαφή με την πραγματικότητα. Με το ίδιο σκεπτικό στον νομό Πέλλας υπάρχουν οι εξής μειωνοτητες: Ντόπιοι, Πόντιοι,Θρακιώτες,Βλάχοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο Βαφειάδης ρωτάει που είναι οι βουλευτές, τοπικοί άρχοντες κτλ.
    Να ρωτήσω εγώ που ήταν ο Βαφειάδης όταν κατάπιε ολόκληρες Πρέσπες η ΝΔ και χαρακτήριζε τη συμφωνία ιστορική;
    Μήπως δεν ήταν από αυτούς που πρωτοστάτησε στην παραπλάνηση του κόσμου;
    Φτηνά κολπάκια. Τα καλά απαιτούν και νιονιό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. κ εγω που νόμιζα μόνο τους Χριστιανούς μισείς.

      Διαγραφή
    2. Εσύ νόμιζες και ότι θα καταργηθεί η συμφωνία των Πρεσπών.
      Είπαμε...
      Όταν νομίζεις, σκέφτεσαι και η σκέψη απαιτεί νιονιό.
      Θες τρίτη επεξήγηση;
      Ή νομίζεις ότι κατάλαβες;

      Διαγραφή
  6. Τουλαχιστον Σταύρο αναδεικνύεις ένα θέμα που κάποιοι κάνουν ότι δε βλέπουν και κάνουν ότι ξεχνάνε το λέγανε.Μπραβο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δεν με κατάλαβες το ότι υπάρχουν άνθρωποι που μιλάνε ντόπια και θέλουν να κρατήσουν την πολιτιστική τους κληρονομιά δε σημαίνει ότι δεν νιώθουν Ελληνες και δεν είμαστε ειδικοί να εξηγήσουμε γιατί μιλάμε αυτή τη διάλεκτο είναι τεράστια ιστορία που οποίος νομίζει ότι την ξέρει είναι γελασμένος. Μειωνοτητα είμαστε γιατί μας απαγορεύουν να μιλάμε ντοπικα και όσο για τους παππούδες διαφωνώ δεν μιλούσαν μόνο επειδή ήταν αγράμματοι και στο λέω εγώ που μεγάλωσα στο ίδιο σπίτι με έναν τέτοιο άνθρωπο ! Όταν σε κάποιον απαγορεύεις τα βασικά μετά σου έρχονται και τα "απαγορεύεμενα "τραγούδια και όλα τα υπόλοιπα που λέει το άρθρο και δεν μας αρέσουν.. Ας τα διαχωρίσουμε λίγο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Να μαζεύτειτε οι μακεδονομαχοι να μας πείτε τι γεύση έχει το σανό που σας τάισε ο Κουλης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. παντως δεν εχει γευση απο συριζαίικες μολοτωφ ουτε την ιδρωτίλα τη δικιά σας απλυτοι κατσαπλιάδες.

      Διαγραφή
  9. Τρένο,βαλίτσα Σκόπια όποιος δεν γουστάρει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Παιδιά έτσι επιγραμματικά, σχεδόν το 40% των Σκοπίων είναι ντόπιοι της ελληνικής μακεδονιας που εκδιώχθηκαν στα σημερινά Σκόπια λόγο του ότι ήταν με το μέρος των ανταρτών στον εμφύλιο μας και κυνηγήθηκαν από το ελληνικό κράτος (Μέγα λάθος) και εγκαταστάθηκαν στη διπλανή χώρα. Τώρα τα της προπαγάνδας από τους Σκοπιανούς όπως λέτε είναι αυτονόητο να γίνονται, γιατί γίνετε από το 40% που εκδιώχθηκε και το οποίο 40% έχει αναλάβει ηγετικές θέσης στο κράτος των Σκοπίων στη πάροδο του χρόνου. Και καλά μας κάνουν γιατί και μένα να με εδιωχναν και να είχα αφήσει τα αδέρφια μου και την οικογένεια μου στην Ελλάδα και να μην με άφηναν να ξαναγυρισω πραγματικά και εγώ από γινατι το ίδιο θα έκανα. Αυτό ήταν το τρομερό τεράστιο λάθος του ελληνικού κράτους. Όπως ξέρετε η δράση γεννάει αντίδραση. Αν το ελληνικό κράτος φερόταν το ίδιο καλά και στους Ντόπιους όπως στις υπόλοιπες ράτσες, σήμερα θα ήταν όλα μέλι γάλα. Αλλά τα ρετσινόλαδα και η παραδειγματικές τιμωρίες τους έφεραν αυτές τις αντιδράσεις ειδικά από τους ντόπιους κυνηγημένους που έφυγαν στα Σκόπια και ήταν πολλοί. Εγώ βγάζω δίκιο πάντα στον αδικημένο. Καλά να πάθει η Ελλάδα με τα καμώματα της

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δηλαδή μας λες με λίγα λόγια ότι οι προδότες κατσαπλιαδες κουμουνιστες που είχαν ως στόχο την απόσχιση της Μακεδονίας από την Ελλάδα προκειμένου να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα των σοβιετικών ήταν άγιοι άνθρωποι κ θα το κακό Ελληνικό κράτος τους έδιωξε. Διάβασε λίγο ιστορία και βγάλε τις παρωπιδες. Το κακό Ελληνικό κράτος γιατί δεν έδιωξε όλους όσους μιλούσαν το ιδίωμα?

      Διαγραφή
    2. Τα Σκόπια έχουν πληθυσμο 2 εκατομμύρια άρα σύμφωνα με εσένα οι 800 χιλιάδες είναι εκδιωχθεντες? Ο πληθυσμός των Σκοπίων είναι 1.297.981 ή το 64% είναι Σκοπιανοί, 509.083 ή 25,2% είναι Αλβανοί, 77.959 ή 3,9 % είναι Τούρκοι, 53.879 ή 2,7% είναι Ρομά, 35.939 ή 1,8% είναι Σέρβοι, 17.018 ή 0,8% είναι Βόσνιοι, 9.695 ή 0,5% είναι Βλάχοι και οι υπόλοιποι 20.993 δεν ανήκουν σε καμία από τις προηγούμενες κατηγορίες. Οπότε οι 800000 "εκδιωχθεντες" μάλλον υπάρχουν μόνο στην φαντασία σου!

      Διαγραφή
    3. 10:28 πληροφοριακά εμένα προπαππους μου ήταν 8 αδέρφια και ο μόνος που έμεινε εδώ. Αναλογισου πόσες οικογένειες μείναμε απόγονοι του στον έναν εδώ και πόσοι έχουν γίνει από τους 7 εκεί. Αυτά που λες είναι αερολογίες

      Διαγραφή
    4. αλλαξανε και τα ονοματα τους φυσικα και απαρνηθηκαν και την πατριδα τους 9.10 αυτο ηταν προδοσια για το ελληνικο κρατος.Ανδρεας Παπανδρεου σε κλειστη συζητηση.

      Διαγραφή
  11. γνωρίζει κάποιος καλά τους Νόμους της Ευρωπαικής Ένωσης κι αν αυτοί είναι ισχυρότεροι απ τους Νόμους της κάθε χώρας μέλους ?Θα ήταν πολύ χρήσιμο αν κάποιος με γνώσεις πάνω στο θέμα μας δώσει μια τέτοια πληροφορία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ελα μωρε όλοι σας Ελληναρες! Έλεος! Υπάρχει Μακεδονική μειωνοτητα οπως υπάρχουν και οι Πόντιοι.. Αιντε πια με τον καθε ελληναρα φασιστα που θελει να επιβάλει τη δικη του παράδοση! Θα συνεχίσουμε να μιλάμε ντόπια Μακεδονικα και να τα τραγουδάμε και να τα χορεύουμε και σε όποιον αρέσει.. Αμα οι Μακεδόνες οι ντοπιοι λετε να πανε στα Σκόπια τοτε και οι Πόντιοι πισω στην Τουρκία τους.. Αρκετά πια θελετε να σβήσετε την Μακεδονικη παράδοση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Υπάρχουν τραγούδια νορμάλ κ τραγούδια κουμουνιστικης προπαγάνδας των ΝΟΦ ( τύπου να φύγουν οι Έλληνες κ.τ.λ.) Τα προπαγανδιστικά τραγούδια ως δια μαγείας ξαναεμφανιστηκαν όταν γνωστοί κύκλοι εμφάνισαν τις γνωστές αλυτρωτικές θέσεις περί Μακεδονίας του Αιγαίου και λοιπές κουμουνιστικης βλακείες.

      Διαγραφή
    2. Ντόπια βουλγάρικα είναι όχι Μακεδονικά,τα Μακεδονικά είναι τα Αρχαία Ελληνικά που μιλούσε ο Μέγας Αλέξανδρος. Μια μειονότητα υπάρχει στην Ελλάδα και είναι θρησκευτική η μουσουλμάνοι της Θράκης. Ούτε οι ντόπιοι κάτοικοι της Μακεδονίας είναι μειονότητα ούτε οι πόντιοι ούτε οι μικρασιατες ούτε οι θρακιωτες ούτε οι βλάχοι ούτε οι αρβανίτες ούτε οι Κρητες ούτε οι άλλοι νησιώτες ούτε οι Ρουμελιωτες είναι μειονότητες. όλοι είναι Έλληνες από διαφορετικά γεωγραφικά διαμερίσματα με διαφορετικές παραδόσεις ήθη έθιμα τραγούδια. Όποιος δεν αισθάνεται Έλληνας και νιώθει ξένος και μειονότητα ας πάει στην πατρίδα που θεωρεί μαμά του

      Διαγραφή
    3. τι λες ρε 6.44 ντροπη σου να μιλας ετσι και να σπερνεις διχονεια, διχνεις ανθρωπος γεματος μισος για συνανθρωπους σου, τι φασιστικη αντιλιψη ειναι αυτη; αποκαλεις φασιστες τους αλλους ενω φασιστας διχνεις εσυ με τα λογια σου οπως οι χρυσαυγιτες, δηλαδη ολοι μακεδονες ποντιοι βλαχοι και και και ειναι μειονοτητα; ειλικρινα ντροπη σου με κανεις εμενα που εχω πατερα μακεδονα και μανα ποντια (γιατι συμβαινουν κι αυτα αν δεν το γνωριζεις) να αισθανομα ασχημα.

      Διαγραφή
    4. 5.03 ΤΑ ΛΕΣ ΣΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΝΑ ΣΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ? ΕΝΑ ΚΟΜΠΛΕΞΙΚΟ ΑΡΧ.... ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΑΝ ΤΟΥ ΠΕΙΣ ΝΑ ΣΤΑ ΠΕΙ ΚΑΤΑΜΟΥΤΡΑ ΘΑ ΚΟΤΟΥΡΙΘΕΙ ΑΠ ΤΟ ΦΟΒΟ ΤΟΥ, ΔΥΣΤΗΧΩΣ ΖΟΥΜΕ ΑΚΟΜΗ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΑΡΑΛΟΓΑ ΤΗΣ ΥΠΟΑΝΑΠΤΙΚΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΑΣ.ΕΔΩ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΑΥΤΑ ΣΤΗ ΠΕΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑ, ΖΩΑ ΑΜΟΡΦΩΤΑ.

      Διαγραφή
    5. Απλα δεχθείτε πια πως μεγαλώσαμε να μιλαμε και να τραγουδάμε και να χορεύουμε τα Σλαβομακεδόνικα (ντόπια) και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε. Έτσι μάθαμε απο παππούδες και γονείς και έτσι θα μάθουν και τα παιδιά μας.

      Διαγραφή
  13. ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΝΙΩΘΕΙ ΕΛΛΗΝΑΣ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. 9:01::: Βαση ιστορίας η Μακεδονία ηταν κράτος απο μόνη της και έφτανε εως και την Μέση Ανατολή. Οπότε και αυτοί έχουν δικαίωμα αμα θελήσουν να λέγονται Μακεδονία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΚΑΤΙ ΜΑΛΑΚΕΣ ΣΑΝ Κ ΕΣΕΝΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΝΟΥΝ ΝΑ ΨΗΦΙΖΟΥΝ?

      Διαγραφή
  16. οι εκδιωχθεντες εχουν εδω περιουσιες που της εκμεταλευοντε τα σογια τους πρεπει να γυρισουν να της παρουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Βουλγαρικά είναι αυτή η δήθεν διάλεκτος !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News