Παρασκευή 7 Μαΐου 2021

Ντροπιαστικό βίντεο: Οδηγός λεωφορείου σηκώνει μετανάστη από τη θέση του


Αποτροπιασμό προκαλεί βίντεο στο οποίο οδηγός λεωφορείου του ΟΑΣΑ ωθούμενος από ρατσιστικά κίνητρα, επιτίθεται λεκτικά σε μετανάστη αναγκάζοντάς τον να σηκωθεί από τη θέση του, για να καθίσει άλλη επιβάτης του λεωφορείου.

Όπως μεταδίδει το Sputnik σήμερα το μεσημέρι σε λεωφορείο της γραμμής Α11 στο κέντρο της Αθήνας μια επιβάτης απαίτησε από τον μετανάστη να καθίσει στη διπλανή θέση από αυτόν, αν και λόγω των μέτρων για τον περιορισμό της πανδημίας αυτό δεν επιτρέπεται.

Η ίδια ζήτησε μάλιστα την παρέμβαση του οδηγού, με τον τελευταίο να απαιτεί με άκρως επιθετικό ύφος από τον μετανάστη να σηκωθεί γιατί «εδώ κουμάντο κάνω εγώ».

«Σήκω πάνω να κάτσει η κυρία, εδώ κουμάντο κάνω εγώ» ακούγεται να λέει ο οδηγός απευθυνόμενος στον μετανάστη σε μια επίδειξη ανδρισμού, αναγκάζοντάς τον να παραχωρήσει τη δική του θέση τελικά, καθώς στην κενή θέση δίπλα του, είχε προλάβει να καθίσει άλλος επιβάτης.

Τέλος, εκτός από τη ρατσιστική συμπεριφορά του οδηγού, η επιβάτης η οποία ξεκίνησε το περιστατικό, ακούγεται να λέει στο τέλος ότι σιχαίνεται να καθίσει στη θέση που πριν καθόταν ο άτυχος μετανάστης. Πόσο μάλλον οι υπόλοιποι που την ακούμε να χύνει το ρατσιστικό της δηλητήριο.

10 σχόλια:

  1. Σοβαρέψου ... αν δεν ξέρεις τι έγινε μη αναμεταδίδεις ότι γράφουν αν δεν τα έχεις διασταυρώσει. Και είναι λαθρομετανάστης και όχι μετανάστης, που δεν σέβεται τίποτα στην χώρα που τον φιλοξενεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπράβο Σταύρο. Για άλλη μια φορά, πολύ σωστή προβολή θέματος ενάντια στο ρατσισμό κάποιων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εάν είμαστε ρατσιστές, μπορείς να πας στην Ισλαμαμπάντ (εάν γνωρίζεις που βρίσκεται, εάν όχι ρώτα κανένα αλληλεγγυο) και να μου πεις πως θα αντιμετωπίσουν εσένα, εάν δεν σε κάψουν επειδή είσαι Χριστιανός. Και ΝΑΙ είναι λαθρομετανάστες βάσει των Διεθνών συνθηκών. Πέρνα εσύ καμιά χώρα χωρίς διαβατήριο να δούμε πως θα σε αντιμετωπίσουν.

      Διαγραφή
  3. λαθρομεταναστης ειναι και λεγεται

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ήθελα να ήξερα γιατί γίνονται τέτοιες δημοσιεύσεις, τη στιγμή που οι Έλληνες δεν είναι τέτοιοι. Είναι σωστό να βγάζουμε μόνοι μας τα μάτια μας; Να ανοίγουμε την όρεξη σε άλλους να μας κατηγορούν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. παρανομος λάθρο απ τους αγαπητικούς του συριζα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δεν λέτε όλη την αλήθεια κ. Βαφειάδη. Ο οδηγός ζήτησε να σηκωθεί ο λαθρομετανάστης επειδή κάποια κυρία είχε πρόβλημα και έπρεπε να καθίσει. Εσείς δεν θα σηκωνόσασταν σε αντίστοιχη περίπτωση? Ο λαθρομετανάστης καθόταν σε 2 θέσεις επικαλούμενος τον κορονοιο την στιγμή που η κυρία είχε πρόβλημα. Αν προβάλετε όλο το βίντεο όπως έκαναν κάποια κανάλια θα δείτε ποια είναι η αλήθεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΜΗΝ ΦΗΜΩΝΕΤΕ ΤΟΝ ΣΗΦΑΚΗ!!!
    SAVE SIFAKIS!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. του δημοτικού ο οδηγός? δεν πιάνεται για κανονικός...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News