Σάββατο 1 Μαΐου 2021

Εμβολιασμός: Πήραν «φωτιά» τα ραντεβού - Έκλεισαν ήδη 140.000 45άρηδες μέσα σε λίγες ώρες


Μπορεί η πλατφόρμα των ραντεβού για τους 45 – 49 να άνοιξε μόλις πριν λίγες ώρες, ωστόσο όπως φαίνεται οι ενδιαφερόμενοι περίμεναν πώς και πώς, πάνω από τα κινητά τους, για να πάρουν σειρά εμβολιασμού.

Κι αυτό γιατί, σύμφωνα με τα στοιχεία, μέσα σε λίγες ώρες, έκλεισαν ήδη ραντεβού για εμβολιασμό πάνω από 140.000 άνθρωποι αυτής της ηλικιακής ομάδας, με επιλογή όλων των εμβολίων.

Όσοι έχουν άυλη συνταγογράφηση, έλαβαν έτοιμο το μήνυμα με το ραντεβού τους για την «Ελευθερία» ενώ οι υπόλοιπη μπήκαν στο emvolio.gov.gr και έκλεισαν μόνοι τους ραντεβού.

Κάποιοι από αυτή την ηλικιακή ομάδα, θα κάνουν το εμβόλιο Johnson & Johnson το οποίο θα είναι διαθέσιμο μετά τις 5 Μαΐου. Θυμίζουμε ότι είναι το μόνο εμβόλιο σε μία δόση. Άρα όσοι λάβουν SMS με ένα μόνο ραντεβού, σημαίνει ότι θα εμβολιαστούν με Johnson & Johnson…

Συνεχίζεται ο εμβολιασμός με AstraZeneca για τους 30-39 και 40-44

Την ίδια ώρα, με αμείωτο ρυθμό, συνεχίζουν να εμβολιάζονται άνθρωποι από τις ηλικιακές ομάδες 30-39 και 40-44 που επέλεξαν να κάνουν γρηγορότερα το εμβόλιο, με μόνη επιλογή το εμβόλιο AstraZeneca.

Ωστόσο, σύντομα, οι 40 – 44 θα μπορούν σύντομα να συμμετέχουν στον εμβολιασμό και με τα 4 διαθέσιμα εμβόλια, αφού στις αρχές Μαΐου, φτάνει η κανονική σειρά τους, χωρίς την προτεραιοποίηση δηλαδή…

Πληροφορίες από το Υπουργείο αναφέρουν, ότι η πλατφόρμα των ραντεβού για τους 40-44 με όλα τα εμβόλια, θα ανοίξει τις πρώτες μέρες του Μαΐου.

Η τρίτη φάση της επιχείρησης «Ελευθερία»

Άλλωστε, το Μάιο θα μπούμε στην τρίτη φάση της Επιχείρησης «Ελευθερία» καθώς από 5 Μαΐου θα έχουμε την ανάπτυξη στο σύνολο 1.500 εμβολιαστικών κέντρων με στόχο το Μάιο να γίνουν μέχρι και 2,5 εκατομμύρια εμβολιασμοί και τον Ιούνιο μέχρι τα 4 εκατομμύρια εμβολιασμοί.

Από τα εμβόλια που περιμένουμε, τους επόμενους 2 μήνες:

Από την εταιρεία Pfizer θα παραδοθούν 2.150.000 δόσεις το Μάιο και 2.425.000 τον Ιούνιο.

Από την εταιρεία Moderna θα παραλάβουμε 354.000 το Μάιο και 308.000 τον Ιούνιο. Από την εταιρεία Johnson & Johnson, 300.000 δόσεις το Μάιο, 960.000 δόσεις τον Ιούνιο.

Η εταιρεία AstraZeneca δεν έχει επιβεβαιώσει ακόμη τις παραδόσεις του επόμενου διμήνου. Αναμένουμε ένα αριθμό δόσεων 450.000-500.000 για κάθε μήνα.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, μέχρι στιγμής, έχουν γίνει 3.097.693 εμβολιασμοί. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News