Πέμπτη 15 Απριλίου 2021

Κατάληψη παρωδία σε σχολείο στον Εύοσμο - Γονείς αρνητές των self test μιλάνε για... παιδομάζωμα


Εικόνες τρέλας και παράνοιας στο πρώτο Λύκειο Ευόσμου, όπου μαθητές, κατ’ εντολήν των γονιών τους προφανώς, αποφάσισαν να κάνουν κατάληψη (!) στο σχολείο γιατί δεν θέλουν να κάνουν self test για τον κορονοϊό. Τελικά η κατάληψη έληξε αλλά πρώτα είδαμε εικόνες παραλόγου…

Η διαμάχη είδε το φως της δημοσιότητας χθες (14.04.2021) όταν έγινε γνωστό ότι μητέρα 15χρονου μαθητή στον Εύοσμο αρνούνταν το παιδί της να κάνει το self test αλλά ήθελε ο γιος της να μπει στην τάξη (ενώ χωρίς τεστ αυτό απαγορεύεται) και έκανε μήνυση στον διευθυντή του σχολείου γιατί από την περασμένη Δευτέρα δεν άφηνε το παιδί να μπει στο σχολείο.

Το πρωί της Πέμπτης, όταν οι μαθητές του 1ου ΓΕΛ Ευόσμου πήγαν στο σχολείο για μάθημα και ενώ είχαν κάνει το δεύτερο, υποχρεωτικό, self test βρήκαν λουκέτο στην πόρτα και, όπως είπαν στην ΕΡΤ, δυο μαθητές μέσα να έχουν κάνει κατάληψη γιατί δεν θέλουν να κάνουν τα τεστ!

Ανάμεσα στους μαθητές που έκαναν την κατάληψη είναι και ο μαθητής που ο διευθυντής δεν τον αφήνει να μπει στο σχολείο χωρίς self test. Έξω από την κλειδωμένη πόρτα η μητέρα του που μιλώντας στην ΕΡΤ είπε ότι υπάρχει βίντεο που δείχνει πως… «ο Χαρδαλιάς λέει ότι τα παιδιά θα πάνε σε δομές», υποστηρίζοντας, όπως και χθες, ότι τα παιδιά που βρεθούν θετικά από το self test θα τα πάρουν από τους γονείς τους!

Μαθητές δήλωσαν στην κάμερα της ΕΡΤ πως μόλις δυο από τους σχεδόν 400 μαθητές του σχολείου είχαν αποφασίσει να κάνουν την κατάληψη. Πως το 15μελές δεν είχε αποφασίσει κάτι τέτοιο. «Πιστεύουμε ότι είναι κατευθυνόμενα από τους γονείς» είπε ο πρόεδρος του 15μελους του 1ου ΓΕΛ Ευόσμου, λέγοντας πως οι γονείς – αρνητές των self test τους έχουν πει ότι τα τεστ θα φέρουν… παιδομάζωμα! «Μέσα στο σχολείο είναι μόνο δυο παιδιά, κάποια στιγμή θα σπάσει (η κατάληψη). Δεν υπάρχουν σοβαρά αιτήματα», είπε ο μαθητής. Σημείωσε ότι ο ίδιος ακολουθεί τις οδηγίες γιατί στην οικογένειά του είχαν περάσει κορονοϊό.

Ένταση και… σπρωξιές

Σε κάποια στιγμή δημιουργήθηκε και ένταση ανάμεσα στους μαθητές που ήθελαν να μπουν στο σχολείο και γονείς που δεν ήθελαν να κάνουν τα παιδιά τους test. Ένας απ’ αυτούς μάλιστα μιλούσε σε μαθητή για το… καλό της υγείας του, χωρίς να φοράει μάσκα…

Σε άλλο σημείο, η κατάσταση ξέφυγε τόσο που μαθητές ήρθαν κυριολεκτικά στα χέρια!

Οι μαθητές (εκτός από τους λίγους που έκαναν την κατάληψη) ήταν να γίνει κανονικά το μάθημα και πίεζαν τους καταληψίες να ανοίξουν το σχολείο για να λειτουργήσει κανονικά και όχι με τηλεκπαίδευση, όπως αποφάσισε ο διευθυντής του σχολείου, ως μία ύστατη λύση για να αποκλιμακωθεί η κατάσταση και να μη χαθεί το μάθημα, σύμφωνα με το voria.gr.

Ο Χαρδαλιάς και το παιδομάζωμα

Μπροστά στην πόρτα του σχολείου ήταν η Σοφία Ρωμαίου, η μητέρα του μαθητή που έκανε μήνυση στον διευθυντή του σχολείου γιατί δεν αφήνει το παιδί της να μπει στην τάξη παρόλο που αρνείται να κάνει self test. Μαζί της κι ένας άνδρας, χωρίς μάσκα. Μάλιστα, την ώρα που μιλούσε στην ΕΡΤ, η γυναίκα ήθελε να βγάλει τη μάσκα για να παίρνει οξυγόνο, όπως είπε.

Εκείνη, είπε, δεν εμπόδιζε τα παιδιά να μπουν για μάθημα. Εκείνη δεν ήθελε το παιδί της να κάνει self test γιατί είναι επικίνδυνο και… αντισυνταγματικό. Και γιατί είχε, είπε, βίντεο που έδειχνε τον Νίκο Χαρδαλιά να προαναγγέλλει… παιδομάζωμα όσων μαθητών βρεθούν θετικοί!

Τελικά, όπως αναμενόταν, η κατάληψη παρωδία έληξε, τα παιδιά που ήθελαν να μπουν για μάθημα, που είχαν κάνει τεστ και μπήκαν στο σχολείο με λίγη καθυστέρηση.

Στο σημείο βρέθηκε και ο αντιδήμαρχος Ευόσμου, ο Σωτήρης Νικολαΐδης, που δεν έκρυψε την ανησυχία του για τους αρνητές και τη συμπεριφορά του. Σημειώνεται μάλιστα ότι ο ίδιος, πριν από μερικές ώρες, έχασε από κορονοϊό την πρώτη του ξαδέρφη, ηλικίας 63 ετών.

Πηγή: newsit.gr

10 σχόλια:

  1. Γονείς διαμάντια! Για τον Καιάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στον Καιάδα ρίξατε το Σύνταγμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Υποχρεωτικότητα = στέρηση της ελευθερίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σίγουρα η εν λόγω κυρία έχει κάνει εμβόλια στο παιδί της, του κάνει εξετάσεις αίματος οπότε χρειάζεται κ το πάει στον γιατρό όταν αρωστισει. Την πηραξε το σελφ τεστ. Στην καλύτερη χρίζει ιατρικής βοήθειας ( ψυχίατρο).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. καλα ρε παιδια γιατι φοβατε της μπατονετες; ας μη της φαει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΑΥΤΗ Η ΚΥΡΙΑ ΨΗΦΙΖΕΙ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. το μεγαλυτερο κακο που εκανε η κυρια ειναι οτι ξεφτιλησε τον γιο της, ενα σχολειο γελαει μαζι τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΔΕΝ ΦΤΑΙΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΛΛΑ ΟΙ ΦΛΩΡΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΠΟΥ ΑΦΗΣΑΝ 5 ΚΟΛΟΠΑΙΔΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΑΠ ΕΞΩ, ΑΝ ΓΙΝΟΤΑΝ ΣΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΑΣ ΘΑ ΤΩΓΑΝΕ ΣΦΑΛΙΑΡΕΣ ΔΕΚΑ ΜΕΡΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. στη μπουζου αμεσα και μετα επειγοντως ψυχιατρο στη ψεκασμενη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. συριζόφατσα την κόβω απ τα υπόγεια της Κουμουνδούρου, φέρνει κάτι απ τη Δούρου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News