Δευτέρα 12 Απριλίου 2021

Δήμαρχος Σκύδρας: «Η κατάσταση είναι τραγική, έχουμε να κάνουμε με ολοκληρωτική καταστροφή»


Συνεχές είναι το ενδιαφέρον της Δημάρχου Σκύδρας Κατερίνας Ιγνατιάδου για τις ζημιές που προκλήθηκαν στις αγροτικές παραγωγές από τον παγετό.

Η κ. Ιγνατιάδου από την πρώτη στιγμή επικοινώνησε με τον ΕΛΓΑ, έχοντας γρήγορα αντανακλαστικά. Μιλώντας το πρωί της Δευτέρας στο Ράδιο Αλμωπία 97,1 και την εκπομπή "Μικρόφωνο στην Κοινωνία", εμφανίστηκε ιδιαίτερα προβληματισμένη, χαρακτήρισε την κατάσταση τραγική και εξέφρασε την αγωνία της για το αγροτικό εισόδημα.

Όπως δήλωσε, το πρωί της Δευτέρας πραγματοποίησε σύσκεψη με τον Αγροτικό Σύλλογο Σκύδρας και αποφασίστηκε από κοινού η πραγματοποίηση σύσκεψης στο Πνευματικό Κέντρο Σκύδρας την ερχόμενη Παρασκευή. Εκεί θα προσκληθούν ο ΕΛΓΑ, ο Περιφερειάρχης, ο Αντιπεριφερειάρχης, οι Βουλευτές, οι Δήμαρχοι, εκπρόσωποι των Αγροτικών Συλλόγων. Μια πρωτοβουλία πολύ σημαντική.

Η Δήμαρχος ζήτησε να γίνει άμεσα αναγγελία από τον ΕΛΓΑ, καθώς όπως σημείωσε υπήρξε καθυστέρηση στον προηγούμενο παγετό. Παράλληλα, ζήτησε άμεση οικονομική στήριξη και οπωσδήποτε προκαταβολές στους αγρότες, ώστε να κινηθεί η οικονομία και να μπορούν να προχωρήσουν οι αγροτικές εργασίες. Επίσης, πρότεινε πάγωμα όλων των υποχρεώσεων των αγροτών και συμψηφισμό των ασφαλιστικών εισφορών. Η κ. Ιγνατιάδου τόνισε πως θα πρέπει να υπάρξει αποζημίωση στο 100% και να καλυφθούν όλες οι ζημιές, καθώς όπως είπε έχουμε να κάνουμε με ολοκληρωτική καταστροφή.

Τέλος, η κ. Ιγνατιάδου ζήτησε τη συνεργασία όλων των τοπικών φορέων, ώστε να υπάρξει ουσιαστικό αποτέλεσμα προς όφελος της τοπικής κοινωνίας.

2 σχόλια:

  1. Μας έχουν ζαλίσει αυτές τις μέρες οι αγροτοπατέρες (Δήμαρχοι και Βουλευτές) που προσπαθούν να αυτοπροβληθούν μέσα από την στεναχώρια μας.Αν θέλουν να μας βοηθήσουν πραγματικά να ζητήσουν να κηρυχτεί ο Νόμος μας σε κατάσταση έκτατης ανάγκης αλλιώς να παραιτηθούν για να εκβιάσουν έτσι το κράτος. Με αυτόν τον τρόπο θα αποδείξουν ότι νοιάζονται για μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στην Σκυδρα ούτε ο Υπουργός δεν δέχθηκε να σας συναντήσει θα σας ακούσει τώρα; Καλα κάνετε και τα λέτε άλλα Πλάκα έχετε

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News