Τρίτη 13 Απριλίου 2021

Ο Τσίπρας παρουσίασε το οικονομικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ


Γενναία ρύθμιση σε 120 δόσεις με κούρεμα ως 60% ιδιωτικού χρέους της πανδημίας, μέτρα ρευστότητας σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις και νέο πτωχευτικό με προστασία της πρώτης κατοικίας είναι τα βασικά σημεία του οικονομικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ που παρουσίασε σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας.

Μιλώντας στην εκδήλωση «Οικονομία, κοινωνική συνοχή, ανάπτυξη: Ο δρόμος της επανεκκίνησης», ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι η Ελλάδα κατέγραψε την τρίτη μεγαλύτερη ύφεση στην ευρωζώνη ενώ επτά στα δέκα νοικοκυριά έχασαν πάνω από το ένα τέταρτο του εισοδήματός τους ενώ μία στις τρεις επιχειρήσεις κινδυνεύει με λουκέτο.

«Αυτή είναι μια κατάσταση που δεν αντιμετωπίζεται ούτε με ευχολόγια αλλά ούτε και με τις παλιές συνταγές. Αυτές που μας οδήγησαν στη κρίση της περασμένης δεκαετίας. Αντιμετωπίζεται μόνο με σχέδιο και με τολμηρές αποφάσεις. Αυτή είναι η προϋπόθεση για να αντιμετωπίσουμε τη μεγάλη πρόκληση που έχουμε μπροστά μας: Τη βιώσιμη επανεκκίνηση της οικονομίας για όλους», σημείωσε ο κ. Τσίπρας.

Παρουσιάζοντας την οικονομική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης έθεσε διλημματικό χαρακτήρα λέγοντας: «Η αφετηρία μας για όσα καταθέτουμε είναι απλή. Ο κόσμος έχει γνωρίσει πολλές και βαθιές κρίσεις. Και πάντα βρέθηκε ανάμεσα σε δύο επιλογές. Να καταφύγει στις έτοιμες απαντήσεις που με μαθηματική ακρίβεια ανακυκλώνουν τη κρίση. Ή να αξιοποιήσει την εμπειρία, τη γνώση και τις ικανότητες των ανθρώπων για να βρει νέες και καλύτερες απαντήσεις».

Ο κ. Τσίπρας υποστήριξε ότι την πρώτη επιλογή δίνει σήμερα η κυβέρνηση κατηγορώντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι όσα λέει και όσα κάνει είναι πιστό αντίγραφο όσων έλεγε και όσων έκανε 10 χρόνια πριν. «Σα να μη διδάχτηκε τίποτα από τη μεγάλη κρίση των μνημονίων. Σα να μη διδάχτηκε τίποτα από όσα συμβαίνουν ένα χρόνο τώρα, στην πανδημία».

Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ότι υπάρχει και άλλη επιλογή. «Ο δρόμος της επανεκκίνησης για μια δυνατή οικονομία και ισχυρή κοινωνία. Αρκεί να μη κλείσουμε τα μάτια στο προφανές, ότι χωρίς ελάφρυνση των βαρών ούτε οι επιχειρήσεις θα επιβιώσουν ούτε τα χρέη θα αποπληρωθούν. Και χωρίς ώθηση ρευστότητας, η οικονομία δε θα ξαναπάρει μπρος. Και το δημόσιο κόστος μεσομακροπροθεσμα θα είναι πολλαπλάσιο».

Ο Αλέξης Τσίπρας προχώρησε σε σαφές άνοιγμα στη μεσαία τάξη, ακροατήριο που πολλοί εκτιμούν ότι στοίχησε στον ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του 2019, λέγοντας ότι το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ αφορά πρωτίστως τη μεσαία τάξη και τους νέους που αγωνιούν για το αύριο. «Ο κρίσιμος παράγοντας για την επανεκκίνηση της οικονομίας είναι οι άνθρωποι που αποτελούν τον πυρήνα της. Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι ελεύθεροι επαγγελματίες, οι αγρότες. Δηλαδή: Η μεσαία τάξη. Αυτή που χτυπήθηκε περισσότερο μέσα στην πανδημία. Η μεσαία τάξη που ενώ προεκλογικά έγινε σημαία ευκαιρίας, σήμερα για τον κ. Μητσοτάκη είναι η αόρατη τάξη. Το σχέδιο μας, λοιπόν, αφορά πρωτίστως τη μεσαία τάξη και τους νέους που αγωνιούν για το αύριο. Και επιχειρεί, οργανωμένα να βάλει μια τάξη με τρόπο δίκαιο και αποτελεσματικό σε ό,τι σήμερα απειλεί την αναπτυξιακή πορεία της χώρας τα επόμενα χρόνια.

24 σχόλια:

  1. ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ...ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΧΑ...ΧΑ...Χ.Α..ΑΣΤΕΙΟΙ ΣΥΡΙΖΟΑΝΑΡΧΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ακόμη δν βγήκε και αρχισε να μοιράζει ζάχαρη ο γελοίος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τσιπρακο δωστα ολα αντε συναγωνιστη το Κουφοντινα χα...χα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. εσωτερικες πληροφοριες λενε οτι η Βενεζουελα θα μας δωσει δανειο ανευ τοκων 100 δις δολαριων θα τρελαθω ρε παιδια, ακομη εξω ειναι αυτος;.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. τόσο λίγδας; μπλιαχχχ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σταλινομαδούροι κάντε όνειρα. ΝΔ για μια δεκαετία ακόμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κανένα σχόλιο για τα οικονομικά επιτεύγματα της κυβέρνησης υπάρχει;Ζούμε μήπως σε οικονομικό παράδεισο και δεν το γνωρίζω;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Έχετε δίκαιο,γιατί να δώσει στα μαγαζιά και στους εργαζόμενους;το σωστό είναι στα κανάλια,στους βιομήχανους και στις απευθείας αναθέσεις ημετερων.Και την 13η σύνταξη,αυτά τα ψίχουλα,γιατί να τα παίρνουν οι χαμηλοσυνταξιουχοι;εμείς και έτσι περνάμε.Οσο για τον Κουφοντινα,εγώ αν είχα να διαλέξω,με ποιον να κάνει παρέα το παιδί μου,με τον Κουφοντινα ή με τον Λιγνάδη,θα προτιμούσα με τον Κουφοντινα,παρόλο που είναι δολοφόνος.Εσεις τι θα κανατε ή σας βάζω δύσκολα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. οχι αλλη καρβουνισεισάχθια ρεεεεεε, Πινόκιο δεν πείθεις με τα ψέματα σου ρεεεεε.

      Διαγραφή
  9. Καλά ρε παιδιά,πως μιλάτε έτσι;ρωτάτε και μας που έχουμε κλειστα μαγαζιά 1,5 χρόνο;σίγουρα βολεμενοι Δ.Υ. είσαστε και δεν σας ενδιαφερει,πως θα ζήσουμε εμείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΧΑΡΙΖΕΙ ΔΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΑ ΞΕΧΝΑΕΙ ΚΑΙ ΜΑΣ ΞΕΣΚΙΖΕΙ ΣΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ. ΘΥΜΑΣΤΕ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗ ΣΥΣΑΧΘΕΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Κ για πες μας εσύ μεγάλε τιμονιερη που αγαπάς όσο κανένας την μεσαία τάξη. Μετά που θα μοιράσεις χρήματα από το γνωστό λεφτοδεντρο από ποιους θα τα πάρεις πίσω? Μήπως πάλι από αυτούς που τα πήρες την προηγούμενη φορά?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. αμα το προγραμα δεν εχει νταουλια και χορους χαιρι δεν εχει, πισω απ της λεξεις κρυβετε ο Αλεξης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΠΙΣΤΟΣ ΣΤΗΣ ΕΚΤΟΣ ΤΟΠΟΥ ΚΑΙ ΧΡΟΝΟΥ ΠΑΠΑΡΙΕΣ ΤΟΥ ΝΟΜΙΖΕΙ ΟΤΙ ΑΠΑΥΘΗΝΕΤΕ ΣΕ ΧΡΥΣΟΨΑΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. πάλι θα καταργήσεις τον ΕΝΦΙΑ; ΡΕ ΨΕΥΤΑ6

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. αν εταζες τα μισα μπορει και να σε πιστευα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Πολύ καλά σας κάνει ο Κούλης,ειλικρινά το χαίρομαι.Θα σας ξεσκίσει και μη νομίζετε,ότι θα ζητήσει εκλογές ο Τσίπρας.Τεσσερα χρόνια ξέσκισμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΕΚΛΟΓΕΣ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ? ΤΟΛΜΑΕΙ? ΧΑ...ΧΑ.. ΘΑ ΦΑΕΙ ΜΙΑ Π.... ΑΠ ΕΔΩ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΛΕΣΒΟ ΧΑ...ΧΑ...ΧΑ...

      Διαγραφή
  17. Όλοι οι πρώην άστεγοι χρυσαυγητες είναι οι τελευταίοι που έχουν απομείνει να υπερασπίζονται την κυβέρνηση. Οι κάποτε ντεμεκ αντισυστημικοι. Εδώ γελάνε.
    Και μιλάμε για επίπεδο όχι αστεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ο μεγαλύτερος απατεώνας και ψεύτης πολιτικός που πέρασε από την χώρα τούτη....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ρε Αλέξη αφού αυξησες εκοψες φορολόγησες μείωσες κούρεψες εκχώρησες επέβαλλες πλειστήριασες εχασες ζημίωσες τώρα τα σκορπάς, λίγη τσίπα δεν εχεις; ευχαριστώ (δεν ειμαι πρώην αστεγος χρυσαυγίτης)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. 9.54 η Καββαδία ο Κυρίτσης η ο Λάμπρου; τελικά αυτή η υποστήριξη στο δολοφόνο δείχνει οτι οι φασίστες ειναι εξω απ τη φυλακή.Τώρα θα μου πείς 9.54 τι θά ηταν καλύτερο να πηδούσε ο Λιγνάδης τον γιό σου η ο κουφοντίνας να καθάριζε εσένα τον αδελφό σου τη μάνα σου τον θείο σου και κάθε ζωντανό γύρω σου; σε βάζω σε δίλλημα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. τον γιο του τον γιο του (αν και κατάσχημος)

      Διαγραφή
  21. φαντάζομαι ότι τα νταούλια θα χτυπάνε και στην αλλαγή ηγεσίας του συριζα..με το ντου στο νομισματοκοπείο και το δάνειο από βενεζουέλα και ρωσία όλα καλά θα πάνε! με χρυσά σοβιετικά κουτάλια θα τρώνε οι έλληνες και όλη μέρα βότκα στα μπαρ θαναι..τα λεφτόδεντρα συριζα η νέα ποικιλία καλλιέργειας στην πέλλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News