Πέμπτη 22 Απριλίου 2021

Μητσοτάκης: Ο λόγος που κάνουμε τώρα το άνοιγμα - Τα κορονοπάρτι δεν αντιμετωπίζονται με καταστολή


Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφέρθηκε στις συγκεντρώσεις στα σπίτια τονίζοντας πως είναι καλύτερα ο κόσμος να βρίσκεται οργανωμένα σε εξωτερικούς χώρους.

Μιλώντας στον Alpha ο κ. Μητσοτάκης εξήγησε πως ο λόγος που γίνεται τώρα το άνοιγμα των δραστηριοτήτων είναι γιατί «πιστεύουμε ότι αυτό είναι το επιδημιολογικά σωστό. Η εμπειρία μας λέει ότι όταν ανοίγουμε ελεγχόμενα ο κόσμος συμμορφώνεται στα μέτρα».

Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός πρόσθεσε: «Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι γίνονται συγκεντρώσεις σε σπίτια. Προτιμώ να βγει κάποιος και να φάει σε εξωτερικό χώρο με όλα τα μέτρα παρά να το κάνει σε ένα σπίτι χωρίς μέτρα».

Για τα κορονοπάρτι στις πλατείας ο κ. Μητσοτάκης είπε: «Η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών συμμορφώνονται στα μέτρα. Δεν θέλουμε να επιβάλλουμε τη λογική της καταστολής. Γι αυτό οι παρεμβάσεις ήταν περιορισμένες.

Στην περίπτωση της Νέας Σμύρνης ήταν λάθος, αστοχία. Η εμπειρία έδειξε ότι τα φαινόμενα αυτά δεν τα αντιμετωπίζεις με καταστολή. Κάνω έκκληση να δείξουμε σοβαρότητα και υπευθυνότητα. Καλώ τους νέους να διοχετεύσουν την ενέργειά τους στο να δημιουργηθεί ένα κίνημα εμβολιασμού».

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στα γεγονότα της Νέας Σμύρνης, λέγοντας: «Η περίπτωση αυτή ήταν ένα λάθος, μια αστοχία, δεν έπρεπε σε καμία περίπτωση να συμβεί. Η εικόνα που παρουσιάζεται περί αστυνομικού κράτους είναι αστεία».

Απαραίτητο το Πάσχα στο σπίτι

«Απαραίτητο να πάρουμε αυτή την απόφαση. Συνταχθήκαμε με τους ειδικούς και δεν επιτρέψαμε υπερτοπικές μετακινήσεις. Ήταν το απαραίτητο μέτρο για να προστατεύσουμε περιοχές με χαμηλότερη επιδημιολογική επιβάρυνση. Το αντιστάθμισμα θα είναι σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα. Στις 3 Μαίου θα μπορέσουν να ανοίξουν εστιατόρια, καφετέριες, θα πάει το ωράριο στις 23:00.

Είμαστε απολύτως βέβαιοι ότι είμαστε στο τέλος της περιπέτειας. Το 2021 δεν είναι 2020. Οι Εκκλησίες θα λειτουργήσουν. Το σημαντικότερο είναι ότι γνωρίζουμε πράγματα που πριν ένα χρόνο δεν τα γνωρίζαμε. Τότε δεν γνωρίζαμε πώς θα τελειώσει η περιπέτεια. Τώρα ξέρουμε ότι τα εμβόλια είναι η τελική απάντηση στο πρόβλημα του κορονοϊού», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Για την απαγόρευση των μετακινήσεων ο πρωθυπουργός τόνισε πως: «Έχουμε περάσει 14 μήνες σε καθεστώς περιορισμών. Θα υπάρχουν αυστηροί έλεγχοι στην έξοδο από τις πόλεις. Τα πρόστιμα θα είναι τσουχτερά. Ας αναλάβουν όλοι το ρίσκο. Θα συνιστούσα να συμμορφωθούμε με τις υποδείξεις της πολιτείας. Νομίζω ότι μπορούμε να περάσουμε ένα Πάσχα ακόμα χωρίς να φύγουμε. Αν κάποιος θέλει να κάνει ένα Σαββατοκύριακο ας περιμένει 2 εβδομάδες ακόμα».

8 σχόλια:

  1. Ο ΤΥΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΚΑΤΟ ΧΡΟΝΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ, ΑΝΤΕ ΝΑ ΣΥΓΚΡΙΝΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΣΑΝ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΖΙ ΤΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. στο βαθύ πράσινο η χώρα, αυτό το κρατάω κύριε Μητσοτάκη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κανένα σχόλιο απ τον θίασο της Κουμουνδούρου ρε παιδιά; πάρτυ κάνει μαζί σας ο Κυριάκος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. σσσσ αστους μπας και εξαφανισθουν και γλυτωσει ο τοπος

      Διαγραφή
  4. εμβολιασμοί 7 μέρες την εβδομάδα ως της 12 το βράδυ, μπράβο γινόμαστε επιτέλους κράτος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Διαβάζω και γελάω... κάποιοι προφανώς παίρνουν μισθό και γράφουν διάφορα. Παιδιά εάν τα πείτε αυτά σε μαγαζάτορες που είδαν τους κόπους μιας ζωής να καταστρέφονται μάλλον θα ακούσετε πολλά γαλλικά... Έγιναν Πολλά σωστά πράγματα αλλά και τραγικά λάθη, μην τα βλέπουμε μόνο από την 1 πλευρά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΣΥΜΦΩΝΩ 11:04, ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΕΓΙΝΑΝ ΣΩΣΤΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΡΑΓΙΚΑ ΛΑΘΗ ΠΟΥ ΣΤΟΙΧΙΣΑΝ ΖΩΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΑΡΙΔΑΙΟΤΕΣ ΕΦΥΓΑΝ ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΦΡΟΝΤΙΣΑΝ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΜΑΣ ΤΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ

      Διαγραφή
    2. εγω μαγαζι εχω πηρα εως τωρα 3500 και 5 μηνες χωρις νοικια αλλα 2750 μας κανουν 6250, λογω ανοιξε κλεισε εχασα 5000 Ε, τελικα ειμαι χαμενος αλλα οχι κατεστραμενος οπως λεει ο κυριος παραπανω, φανταζομαι πως καποιοι κανουν πολιτικη εδω μεσα.Ευχαριστω.

      Διαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News