Τρίτη, 13 Απριλίου 2021

Σπιτικό παγωτό φράουλα


Γλυκιά πρόταση για μικρούς και μεγάλους

Υλικά

- 1/4 κιλού φρέσκες φράουλες καθαρισμένες

- 1 1/2 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος

- 3 κρόκοι αβγού

- 3/4 φλ. τσαγιού ζάχαρη

- 3 κ. σ. εκχύλισμα βανίλιας

Εκτέλεση

Βήμα 1

Τοποθετήστε τις φράουλες σε ένα μπλέντερ και χτυπήστε τες μέχρι να πάρουν την υφή του πουρέ. Ρίξτε τις σε ένα μεγάλο μπολ και αφήστε στην άκρη.

Βήμα 2

Ζεστάνετε σε μια κατσαρόλα το 1 και 1/4 φλ. τσαγιού από την κρέμα γάλακτος σε μέτρια φωτιά και αφήστε να πάρει μια βάση.

Βήμα 3

Σε ένα μπολ χτυπήστε την ζάχαρη, τους κρόκους αβγού, το εκχύλισμα βανίλιας και την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος.

Βήμα 4

Προσθέστε σταδιακά την ζεστή κρέμα στο μείγμα με τα αβγά ανακατεύοντας συνεχώς.

Βήμα 5

Ρίξτε όλο το μείγμα στην κατσαρόλα και θερμάνετε μέχρι να αποκτήσει μία λεία και παχιά υφή. Μην αφήσετε να βράσει.

Βήμα 6

Προσθέστε την κρέμα στον πουρέ από τις φράουλες, ανακατέψτε και τοποθετήστε στην κατάψυξη μέχρι να παγώσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News