Τετάρτη 21 Απριλίου 2021

Όλο το σχέδιο για την επιστροφή στην κανονικότητα


Με αιχμή του δόρατος τους εμβολιασμούς για να χτιστεί το τοίχος ανοσίας των πολιτών, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με μήνυμά του ανακοίνωσε το σχέδιο για την επιστροφή στην κανονικότητα.

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως «διανύουμε την τελευταία και πιο ευαίσθητη φάση του πολέμου με τον κορονοϊό» και παράλληλα ανέφερε πως γνωρίζει την κούραση των πολιτών λόγω των μέτρων που έχουν επιβληθεί για την αναχαίτιση της πανδημίας.

Με συμμάχους τους εμβολιασμούς και τα self – tests ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε τι θα ανοίξει τις επόμενες ημέρες, μέχρι και τις 15 Μαΐου όπου ξεκινάει ο τουρισμός.

Το χρονοδιάγραμμα για το άνοιγμα των δραστηριοτήτων

Με στόχο το «ελεύθερο καλοκαίρι», ο κ. Μητσοτάκης ξεκαθάρισε πως δεν μπορούμε να ταξιδέψουμε το Πάσχα, όμως τις επόμενες ημέρες θα απελευθερωθεί μία σειρά από δραστηριότητες, υπό την προϋπόθεση να μην υπάρξει νέα έξαρση του κορονοϊού.

- Δευτέρα 3 Μαΐου: Επαναλειτουργεί η εστίαση σε εξωτερικούς χώρους και η κυκλοφορία διευρύνεται έως τις 23:00, με υποχρεωτικά self – test στους εργαζόμενους.

- Δευτέρα 10 Μαΐου: Ανοίγουν ξανά τα δημοτικά και τα γυμνάσια, με αυτοδιαγνωστικούς ελέγχους για μαθητές και καθηγητές

- Σάββατο 15 Μαΐου: Ανοίγει ο Τουρισμός και απελευθερώνονται οι υπερτοπικές μετακινήσεις για όλους τους πολίτες, ενώ θα επιτραπούν και ορισμένες δραστηριότητες του πολιτισμού.

Αποτέλεσμα της απελευθέρωσης των υπερτοπικών μετακινήσεων, θα είναι και το τέλος της αποστολής SMS στο 13033, το οποίο μέχρι σήμερα είναι υποχρεωτικό.

Εμβολιασμοί στους άνω των 30 τη Μεγάλη Εβδομάδα

Πριν από τα παραπάνω ωστόσο και συγκεκριμένα τη Μεγάλη Εβδομάδα (26/4) ξεκινά και μία νέα γραμμή εμβολιασμού για τους πολίτες άνω των 30 ετών.

Όπως τόνισε ο πρωθυπουργός θα είναι μία ταχύτατη διαδικασία, με στόχο να απλωθεί ακόμη πιο γρήγορα στη χώρα το τείχος της ανοσίας στη χώρα.

Ανάσταση στις 21:00 έξω από τις εκκλησίες - Ανοιχτοί οι ναοί τη Μεγάλη Εβδομάδα

Στις 9 το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου στο προαύλιο των Ιερών Ναών θα τελεστεί η Ανάσταση έπειτα από την απόφαση της Ιεράς Συνόδου.

Επίσης αποφασίστηκε η χρονική μετάθεση των Ακολουθιών κατά μισή ώρα νωρίτερα, στις 6.30 μ.μ. τα βράδια από την Κυριακή των Βαΐων έως την Μεγάλη Τετάρτη, την Μεγάλη Πέμπτη στις 5.30 μ.μ. και την Μεγάλη Παρασκευή στις 6.00 μ.μ. με αναλογία 1 άτομο ανά 25 τ.μ. και ανώτατο όριο τα 100 άτομα.

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, η οποία πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης, πρωτίστως ενημερώθηκε για όλες τις ενέργειες του προέδρου της, Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου, και εν συνεχεία αποφάσισε αφού έλαβε υπόψη τις τρέχουσες υγειονομικές συνθήκες και την απαγόρευση της κυκλοφορίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News