Τρίτη 13 Απριλίου 2021

Το μυστικό για να χάνετε βάρος τρώγοντας


Όταν προσπαθείτε να χάσετε βάρος, ένα από τα πιο σημαντικά ζητήματα είναι να μην πεινάτε όσο κάνετε δίαιτα. Η πείνα συχνά είναι αποτέλεσμα της απότομης αυξομείωσης του σακχάρου σας μετά την κατανάλωση ενός γεύματος ή σνακ.

Αυτό σημαίνει ότι προκειμένου να αποτρέψετε και να αντιμετωπίσετε την πείνα σας, θα πρέπει να συμπεριλάβετε στη διατροφή σας συστατικά που δεν προκαλούν μεγάλη και απότομη αύξηση του σακχάρου σας. Οι φυτικές ίνες και η πρωτεΐνη είναι πιθανότατα τα δύο πιο σημαντικά συστατικά όσον αφορά στον περιορισμό της πείνας σας.

Φυτικές ίνες & πρωτεΐνες για εύκολο αδυνάτισμα

*Φυτικές ίνες

Οι φυτικές ίνες συμβάλλουν στο αδυνάτισμα μειώνοντας την ταχύτητα με την οποία διέρχεται η τροφή από το στομάχι και αυξάνοντας τον όγκο της τροφής στο στομάχι και στο έντερο, με αποτέλεσμα να χορταίνετε καλύτερα. Παράλληλα, συμβάλλουν στην καλύτερη πεπτική υγεία και στην αντιμετώπιση της δυσκοιλιότητας, γεγονός που επίσης συμβάλλει στο πιο αποτελεσματικό αδυνάτισμα. 

Τροφές πλούσιες σε φυτικές ίνες:

Φρούτα (αποξηραμένα ή φρέσκα, με τη φλούδα τους), λαχανικά, όσπρια, προϊόντα ολικής άλεσης, βρώμη

*Πρωτεΐνες

Πέρα από τις υπόλοιπες βιολογικές δράσεις, η πρωτεΐνη σάς βοηθάει να χορταίνετε καλύτερα και ενισχύει την απώλεια βάρους. Το γεγονός αυτό οφείλεται στο ότι οι πρωτεΐνες έχουν σχετικά αργό ρυθμό γαστρικής κένωσης, δηλαδή η πέψη τους γίνεται σχετικά αργά, με αποτέλεσμα να μένουν για περισσότερη ώρα στο στομάχι σας. Επίσης, δεν προκαλούν αύξηση του σακχάρου σας, ενώ όταν καταναλώνονται με κάποιο τρόφιμο που περιέχει υδατάνθρακες, όπως τα δημητριακά, το ψωμί, το ρύζι, τα μακαρόνια κ.ά., περιορίζουν τις απότομες αυξομειώσεις του σακχάρου, με αποτέλεσμα να μην πεινάτε, ή τουλάχιστον να πεινάτε λιγότερο.

Τροφές πλούσιες σε πρωτεΐνες:

Αυγό, κοτόπουλο, γαλοπούλα, κεφίρ, σολομός, τόνος, κολοκυθόσπορος, τυρί κότατζ, φακές, γιαούρτι, τόφου, μανιτάρια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News