Παρασκευή 23 Απριλίου 2021

Θ. Τζάκρη: «Ξανά στο κόκκινο η Πέλλα»


Θεοδώρα Τζάκρη: «Άμεση η ανάγκη λήψης μέτρων ενίσχυσης των Νοσοκομείων Έδεσσας και Γιαννιτσών καθώς και των λοιπών υγειονομικών δομών της Π.Ε. Πέλλας»

Σε συνέχεια της Στάσης Εργασίας που πραγματοποίησε σήμερα Παρασκευή 23 Απρίλη από τις 08:00 έως τις 12:00 η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Πέλλας διαμαρτυρόμενη για την δύσκολη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στα τμήματα ευθύνης της Παθολογικής Κλινικής εξαιτίας της πανδημίας covid-19, η Βουλευτής κ. Θεοδώρα Τζάκρη υπέβαλλε σχετική Ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας.

Με την Ερώτησή της ενημερώνει τον Υπουργό για την κατάσταση που επικρατεί στις υγειονομικές δομές της ΠΕ Πέλλας καθώς το ιϊκό φορτίο στην ΠΕ Πέλλας συνεχίζει να είναι ιδιαίτερα αυξημένο και τον ρωτά για τις προθέσεις του:

(1) να προχωρήσει σε μονιμοποίηση των επικουρικών γιατρών καθώς και σε προσλήψεις μόνιμων γιατρών στις κρίσιμες ειδικότητες (αναισθησιολόγων, εντατικολόγων, πνευμονολόγων, παθολόγων και γενικών γιατρών) ώστε να ενισχυθούν οι υγειονομικές δομές του Νομού (νοσοκομεία, κέντρα υγείας κλπ) και να αντιμετωπιστούν οι αυξημένες ανάγκες εξαιτίας και των νοσηλευομένων με covid-19,

(2) για άμεση ενίσχυση του ΕΚΑΒ για την αναγκαία στελέχωσή του με μόνιμα πληρώματα που θα διαθέτουν γιατρούς ειδικά εκπαιδευμένους στα έκτακτα περιστατικά,

(3) για απλοποίηση των διαδικασιών έγκρισης και χορήγησης φαρμάκων που η έγκαιρη χορήγηση τους μπορεί να αποβεί σωτήρια για τους ασθενείς με covid-19 και

(4) να διερευνήσει την ένταξη των εργαζομένων στις νοσοκομειακές δομές στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News