Παρασκευή 16 Απριλίου 2021

Αυτή είναι η πρόταση της Εκκλησίας για το φετινό Πάσχα


Υπαίθριες Ακολουθίες, περισσότερους πιστούς εντός των Ναών και Ανάσταση στις πλατείες και στους αύλειους χώρους των Ναών με σύμμαχο τον καλό καιρό, περιέχει μεταξύ άλλων η πρόταση της Εκκλησίας, για τον εορτασμό του φετινού Πάσχα.

Οι συζητήσεις συνεχίζονται μεταξύ των δύο πλευρών και η Εκκλησία αναμένει να λάβει- ίσως και εντός της ημέρας – το στίγμα των κυβερνητικών προθέσεων. Ζητούμενο είναι να υπάρξει έκγαιρη συνεννόηση, προκειμένου να αποφευχθεί η επανάληψη των φαινομένων των Θεοφανείων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος (ΔΙΣ) έχει αποστείλει επιστολή στην ηγεσία του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων με τις προτάσεις της για τη λειτουργία όλων των ιερών ναών και των ιερών μονών, ιδιαιτέρως κατά την περίοδο της Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδος καθώς και της Διακαινησίμου, τηρουμένων των απαραίτητων υγειονομικών μέτρων.

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος (ΔΙΣ) προτείνει ο ανώτατος αριθμός των ατόμων εντός των μεγάλων ναών να είναι τα 100 άτομα, καθώς επίσης και να ισχύει η αναλογία ένας πιστός ανά 15τμ εντός κλειστού χώρου. Και μπορεί η πρόταση αυτή να διαφέρει από την ισχύουσα κυβερνητική γραμμή για ένα άτομο ανά 20 τετραγωνικά μέτρα μέσα σε έναν κλειστό χώρο (π.χ. σούπερ μάρκετ), ωστόσο η ΔΙΣ αιτιολογεί την πρότασή της προτάσσοντας το σκεπτικό ότι το ύψος των ναών και ο καλός καιρός του Πάσχα θα επιτρέψει τον πολύ καλό εξαερισμό των ναών.

Η Ιερά Σύνοδος, ζητά το πράσινο φως και για «αξιοποίηση» των αύλειων χώρων των ναών, προκειμένου να μην υπάρξει επικίνδυνος συνωστισμός.

Μάλιστα, στη σχετική επιστολή προτείνεται ακόμα και η τέλεση λειτουργιών στους εξωτερικούς χώρους, όπως λόγου χάρη η αποκαθήλωση το πρωί της Μεγάλης Παρασκευής,αλλά και η περιφορά του Επιταφίου πέριξ των ναών.

Μάλιστα, η ΔΙΣ στην τακτική συνεδρίαση του Απριλίου αποφάσισε να συνέλθει για το θέμα εκ νέου μέσα στον Απρίλιο, την εβδομάδα προ της Κυριακής των Βαΐων.

3 σχόλια:

  1. Η εκκλησία πρέπει 1ον:να πιέσει τους πιστούς να εμβολιαστούν μαζικά.2ον: να ξεκαθαρίσει τις απόψεις της , ότι εφαρμόζουμε όλους τους κανόνες των ειδικών, 3ον: προσαρμοζόμαστε στη νέα εποχή .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και τι τους πέρασες τους πιστούς πρόβατα; Όσο για τη νέα εποχή όχι δε τη δεχόμαστε και δε προσαρμοζώμαστε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News