Δευτέρα 12 Απριλίου 2021

«Άκαιρη και επικίνδυνη η πρόταση του κ. Μπάτση για προαιρετική ασφάλιση των καλλιεργειών»


Μια πρόταση η οποία έχει προκαλέσει αρκετές αντιδράσεις έκανε ο Χρήστος Μπάτσης. Συγκεκριμένα, στην επιστολή που έστειλε με καθυστέρηση στον ΕΛΓΑ Βέροιας με αφορμή τις ζημιές από τον παγετό στις αγροτικές παραγωγές, πρότεινε να γίνει προαιρετική η ασφάλιση των καλλιεργειών, καθώς όπως είπε "πολλοί παραγωγοί αδυνατούν οικονομικά να ασφαλίσουν την παραγωγή τους".

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Δάνης Τζαμτζής μιλώντας το πρωί της Δευτέρας στο Ράδιο Αλμωπία 97,1 και την εκπομπή "Μικρόφωνο στην Κοινωνία", δήλωσε ότι διαφωνεί με την παραπάνω πρόταση του κ. Μπάτση. Όπως είπε ο κ. Τζαμτζής, "ο οργανισμός καλύπτει τους αγρότες", ενώ αναφέρθηκε και στους αγώνες που έχουν δοθεί για να αλλάξει ο κανονισμός του ΕΛΓΑ υπογραμμίζοντας πως η διαδικασία βρίσκεται στη σωστή κατεύθυνση.

Στην ίδια εκπομπή μίλησε και ο πρώην Αντιδήμαρχος Χρήστος Χουρσόγλου, ο οποίος ζήτησε άμεσες ενέργειες των θεσμικών φορέων και τόνισε ότι ο κόσμος θα κάνει υπομονή αλλά αν δεν υπάρξουν γρήγορα αντανακλαστικά θα υπάρξουν αντιδράσεις. Αναφερόμενος στην πρόταση του κ. Μπάτση, την χαρακτήρισε "άκαιρη και επικίνδυνη", σημειώνοντας ότι "ο κ. Μπάτσης δεν είναι διαβασμένος" και πως είναι άλλο να έχουμε ενστάσεις για τη λειτουργία και τον κανονισμό του ΕΛΓΑ και άλλο να προτείνουμε κάτι τέτοιο. "Ο κ. Μπάτσης θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός. Αν δεν μπορεί, ας ρωτήσει συναδέρφους του, όπως τη Δήμαρχο Σκύδρας η οποία έχει την ενδεδειγμένη αντίδραση σε κάθε περίσταση", πρόσθεσε ο κ. Χουρσόγλου.

Παράλληλα, ο πρώην Αντιδήμαρχος δήλωσε τα εξής: "Είδα τους Βουλευτές στον κάμπο. Είδα τον πρώην Δήμαρχο Δημήτρη Μπίνο να παρεμβαίνει και να βγαίνει μπροστά. Τον κ. Μπάτση δεν τον είδα πουθενά. Μήπως είναι Δήμαρχος σε άλλη περιοχή;".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News