Τρίτη 27 Απριλίου 2021

Πολιτικός σάλος για τον... «εκκαθαριστή» Τζανακόπουλο


Πολιτικό σάλο και σφοδρή σύγκρουση μεταξύ κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ έχει προκαλέσει η τοποθέτηση – βόμβα του Γραμματέα της αξιωματικής αντιπολίτευσης Δημήτρη Τζανακόπουλου περί εκκαθαρίσεων για την οποία τοποθέτηση το Μέγαρο Μαξίμου ζητά διευκρινίσεις εκτοξεύοντας παράλληλα αιχμές για απόψεις “ κ. Πολάκη που είναι απόψεις του κ. Τσίπρα”. Από την Νέα Δημοκρατία κάνουν “λόγο για μια άλλη έκδοση των «αρμών της εξουσίας που πρέπει να ελεγχθούν» και για “σταλινικές αντιλήψεις στη γραμμή Τσίπρα-Πολάκη».

Προσπαθώντας να υψώσουν τοίχος άμυνας, από την Κουμουνδούρου επιτίθενται στα μέσα ενημέρωσης και παρά τη φράση του κ. Τζανακόπουλου “θα πρέπει να συζητήσουμε σε πάρα πολύ μεγάλο βάθος, τον τρόπο δηλαδή που αυτού του τύπου οι αυτονομημένες εστίες εξουσίας στο εσωτερικό της δημόσιας διοίκησης θα πρέπει να εκκαθαριστούν» – η οποία ακούγεται στο ηχητικό – κάνουν λόγο πως “άλλο πράγμα η εκκαθάριση μηχανισμών παραεξουσίας, διαφθοράς και παράκαμψης της λαϊκής κυριαρχίας καθώς και στρατηγικών οχυρών επιχειρηματικών συμφερόντων στη δημόσια διοίκηση και άλλο πράγμα οι απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων”. Από τον ΣΥΡΙΖΑ κάνουν λόγο για προπαγανδιστικό μηχανισμό της ΝΔ, “μπροστά στην κοινωνική τραγωδία που έχει φέρει τη χώρα, προσπαθεί να δημιουργήσει φθηνούς αντιπερισπασμούς, σε συνεργασία πάντα με μπουκωμένους από τη λίστα Πέτσα “δημοσιογράφους” και επιμένουν πως αποτελεί το τελευταίο επεισόδιο του σίριαλ αντιπερισπασμού μέσω της γνωστής μονταζιέρας είναι η δήθεν αποκάλυψη για υποτιθέμενη πρόθεση του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία να κάνει απολύσεις δημόσιων υπαλλήλων”.

Τι είπε

Μιλώντας σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ το περασμένο Σαββατοκύριακο, σύμφωνα με το ηχητικό που δημοσιεύουν τα parapolitika.gr, ο κ. Τζανακόπουλος αναφέρει ότι «χρειάζονται συγκεκριμένες και πολύ τολμηρές παρεμβάσεις έτσι ώστε να σπάσουν αυτά τα δίκτυα εξουσίας στο εσωτερικό του ελληνικού διοικητικού μηχανισμού. Εκεί που πρέπει να πούμε ότι και εξαιτίας, ας πούμε, των πιέσεων των μνημονιακών και εξαιτίας των ειδικών καταστάσεων της περιόδου 2015-2019 δεν κάναμε όλα όσα θα θέλαμε να έχουμε κάνει». «Νομίζω ότι επιτρέψαμε σε μεγάλο βαθμό ή ανεχθήκαμε πολυπλόκαμους και βαθείς μηχανισμούς να φιλτράρουν πολιτικές επιλογές, να φρενάρουν πολιτικές επιλογές, να δημιουργούν εμπόδια σε συγκεκριμένες κυβερνητικές επιλογές και ετούτο νομίζω ότι το βρήκαμε σε μεγάλο βαθμό μπροστά μας. Είναι κάτι το οποίο θα πρέπει να συζητήσουμε σε πάρα πολύ μεγάλο βάθος, τον τρόπο δηλαδή που αυτού του τύπου οι αυτονομημένες εστίες εξουσίας στο εσωτερικό της δημόσιας διοίκησης θα πρέπει να εκκαθαριστούν», πρόσθεσε.

Σχολιάζοντας τη σχετική τοποθέτηση, η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη δήλωσε ότι «για τα περί εκκαθαρίσεων δεν έχουν δοθεί διευκρινίσεις» και πρόσθεσε ότι «οι απόψεις του κ. Τζανακόπουλου είναι απόψεις του κ. Πολάκη που είναι απόψεις του κ. Τσίπρα και απόψεις όλου του ΣΥΡΙΖΑ. Δεδομένου ότι η Ελλάδα είναι ένα ευνομούμενο κράτος που κατά τον ΣΥΡΙΖΑ οι αρμοί της εξουσίας λειτουργούν ο καθένας ανεξάρτητα, τέτοιες εκφράσεις και διατυπώσεις δείχνουν την καθεστωτική αντίληψη του ΣΥΡΙΖΑ που έχει απειλήσει ότι τη δεύτερη φορά θα είναι αλλιώς.

Δείχνουν ότι το «ή τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν» και αυτή η καθεστωτική αντίληψη περί αρμών της εξουσίας είναι κεντρική πολιτική γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ», πρόσθεσε η κυβερνητική εκπρόσωπος.

Στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι “τα λαγωνικά της Πειραιώς, των Παραπολιτικών, του ΑΠΕ, του Πρώτου Θέματος και του iefimerida αδυνατούν να κατανοήσουν ή κάνουν πως δεν κατανοούν ότι είναι άλλο πράγμα η εκκαθάριση μηχανισμών παραεξουσίας, διαφθοράς και παράκαμψης της λαϊκής κυριαρχίας καθώς και στρατηγικών οχυρών επιχειρηματικών συμφερόντων στη δημόσια διοίκηση και άλλο πράγμα οι απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων” και προσθέτει “λογικό, καθώς η ΝΔ φαίνεται ότι θέλει να ξεχάσει πως αυτή ήταν η κυβέρνηση που, όχι μόνο προχώρησε σε απολύσεις, αλλά υπερασπίστηκε μέχρι τέλους την πολιτική «μία πρόσληψη για κάθε πέντε αποχωρήσεις» . Μία πολιτική που διέλυσε το κοινωνικό κράτος”.

Καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ ότι “αυτό που θα κάνει η επόμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία θα είναι η ενίσχυση του κοινωνικού κράτους με προτεραιότητες σε υγεία και παιδεία. Ταυτόχρονα με τη δημιουργία μιας δημόσιας διοίκησης φιλικής προς τον πολίτη μακριά από τις λογικές κομματικού κράτους που τροφοδοτεί μηχανισμούς παράκαμψης της λαϊκής κυριαρχίας και εστίες διαφθοράς τους οποίους συντηρεί και τροφοδοτεί και στους οποίους στηρίζεται η ΝΔ για να εξυπηρετεί τα συμφέροντα των λίγων”.

Όλη η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία:

Ο προπαγανδιστικός μηχανισμός της ΝΔ, μπροστά στην κοινωνική τραγωδία που έχει φέρει τη χώρα, προσπαθεί να δημιουργήσει φθηνούς αντιπερισπασμούς, σε συνεργασία πάντα με μπουκωμένους από τη λίστα Πέτσα “δημοσιογράφους”.

Τελευταίο επεισόδιο του σίριαλ αντιπερισπασμού μέσω της γνωστής μονταζιέρας είναι η δήθεν αποκάλυψη για υποτιθέμενη πρόθεση του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία να κάνει απολύσεις δημόσιων υπαλλήλων και παρουσιάστηκε ως αποκλειστικό ηχητικό του Γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ ενώ στην πραγματικότητα ήταν δημόσια τοποθέτηση σε ανοιχτή εκδήλωση παρουσία και των δημάρχων της Ανατολικής Αθήνας.

Τα λαγωνικά της Πειραιώς, των Παραπολιτικών, του ΑΠΕ, του Πρώτου Θέματος και του iefimerida αδυνατούν να κατανοήσουν ή κάνουν πως δεν κατανοούν ότι είναι άλλο πράγμα η εκκαθάριση μηχανισμών παραεξουσίας, διαφθοράς και παράκαμψης της λαϊκής κυριαρχίας καθώς και στρατηγικών οχυρών επιχειρηματικών συμφερόντων στη δημόσια διοίκηση και άλλο πράγμα οι απολύσεις δημοσίων υπάλληλων. Λογικό, καθώς η ΝΔ φαίνεται ότι θέλει να ξεχάσει πως αυτή ήταν η κυβέρνηση που, όχι μόνο προχώρησε σε απολύσεις, αλλά υπερασπίστηκε μέχρι τέλους την πολιτική «μία πρόσληψη για κάθε πέντε αποχωρήσεις». Μία πολιτική που διέλυσε το κοινωνικό κράτος.

Αυτό που θα κάνει η επόμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία θα είναι η ενίσχυση του κοινωνικού κράτους με προτεραιότητες σε υγεία και παιδεία. Ταυτόχρονα με τη δημιουργία μιας δημόσιας διοίκησης φιλικής προς τον πολίτη μακριά από τις λογικές κομματικού κράτους που τροφοδοτεί μηχανισμούς παράκαμψης της λαϊκής κυριαρχίας και εστίες διαφθοράς τους οποίους συντηρεί και τροφοδοτεί και στους οποίους στηρίζεται η ΝΔ για να εξυπηρετεί τα συμφέροντα των λίγων.

8 σχόλια:

  1. Αυτός γεννήθηκε τον Ιούνιο του 1982. Είναι 39 ετών με απόψεις, μυαλά και νοοτροπία 80αχρονου καθεστωτικού. Με κάτι τέτοιους ο Τσίπρας αβαντάρει τον Μητσοτάκη, ο οποίος δεν είναι γκαντέμης αλλά κωλοφαρδος με τέτοιους πολιτικούς αντίπαλους που έχει και με τέτοια ηλίθια αντιπολίτευση που του ασκούν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ο Τζανακοπουλος δεν ηταν ο επικεφαλεις της ομαδας που εξω απ την πρεσβεια της ελλαδος στο Λονδινο φωναζε "Ελληνες φονιαδες των Λαων";...καθικια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Έχουν κυβερνήσει, έχουν δει ολοι τι επιδιώκουν (να κάνουν την χωρα μαγαζί τους εις βάρος μας), μας το λένε (το έλεγαν κ πριν να γίνουν κυβέρνηση) και παλι ένα 30% λέει οτι θα τους ξαναψηφίσει! Τελικά ή μας ψεκάζουν ή τα θέλει ο κ@λος μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. οταν ο συριζα επιστρεψει στην εξουσια, ονειρα θερινης νυχτος επιασαν οι ζεστες χα...χα...χα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΟΥΛΙΑΡΑΚΗΣ, Η ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΤΗΣ ΜΕΣΑΙΑΣ ΤΑΞΗΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑΞΙΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. οι συριζαιοι και μόνο στο ακουσμα "αξιολόγηση" στο δημόσιο πετάγονται στον αερα, αφου ξέρουν οτι ειναι βοσκοί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ ΑΡΤΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. και μόνο που κάποιος ακούει το άτομο αυτό να μιλά, αλλά και η εμφάνισή του είναι καθαρά άτομο που χρειάζεται ψυχολογική παρέμβαση..οπότε μην παρεξηγείτε αμέσως!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News