Τετάρτη, 14 Απριλίου 2021

«ΑΛΛΟΥ ΖΟΥΝΕ;», αναρωτιέται ο αγροτικός κόσμος της Αλμωπίας


Είναι πραγματικά να απορεί κανείς με τη στάση του Δήμου Αλμωπίας απέναντι σε σοβαρά ζητήματα, όπως είναι οι ανυπολόγιστες ζημιές στις καλλιέργειες.

Μια ερώτηση επικρατεί στην τοπική μας κοινωνία: Που είναι ο Δήμος Αλμωπίας; Και πραγματικά απάντηση δεν υπάρχει, αν αναλογιστεί κανείς πως πέρασε ήδη το ήμισυ της θητείας της σημερινής Δημοτικής Αρχής και θα πρέπει να συμβιβαστούμε με την ιδέα της μετριότητας.

Από τη μια έχουμε Δημάρχους σαν τη Δήμαρχο της Σκύδρας Κατερίνα Ιγνατιάδου, αλλά και σαν τον Δήμαρχο Έδεσσας Δημήτρη Γιάννου να πιέζουν με κάθε τρόπο και να βρίσκονται δίπλα στους αγρότες αυτές τις δύσκολες στιγμές που δοκιμάζονται και από την άλλη έχουμε να κάνουμε με έναν Δήμο που ο Δήμαρχος είναι εξαφανισμένος και απόμακρος από τα πραγματικά προβλήματα, αλλά και αδύναμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της καθημερινότητας των δημοτών και στις υποχρεώσεις του. Εξίσου απόμακροι είναι και οι Αντιδήμαρχοί του στην πλειοψηφία τους.

Που οφείλεται αυτή η απαξίωση; Που οφείλεται αυτή η αδιαφορία; Έχει να κάνει με άγνοια της κατάστασης ή μήπως με έλλειψη ικανότητας; Δεν μπορούμε να δεχτούμε σε καμία περίπτωση, ότι ένας άνθρωπος που εκλέχθηκε Δήμαρχος ως το «παιδί του λαού» και μάλιστα έχει την τιμή να είναι και κάτ' επάγγελμα αγρότης, δεν μπορεί να ανταποκριθεί σε ζητήματα που άπτονται αυτού του τόσο σοβαρού ζητήματος και τα αντιμετωπίζει με τόση ελαφρότητα και προχειρότητα.

Η τοπική μας οικονομία στηρίζεται σε πολύ μεγάλο ποσοστό στην αγροτική παραγωγή. Δεν θα κουραστούμε να το λέμε. Άρα, οι διοικούντες οφείλουν να αποδεικνύουν καθημερινά ότι βρίσκονται σε επαφή με την πραγματικότητα και την δύσκολη καθημερινότητα. Δυστυχώς, μέχρι σήμερα αποδεικνύουν το ακριβώς αντίθετο. Αλλού ζούνε;

1 σχόλιο:

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News