Σάββατο 17 Απριλίου 2021

Θεοδωράκι: Ο Δ. Μπίνος στον ιστορικό Ναό Αναλήψεως του Σωτήρος (ΦΩΤΟ)


Το Θεοδωράκι επισκέφτηκε την Παρασκευή ο πρώην Δήμαρχος και επικεφαλής του συνδυασμού "Η Αλμωπία της Καρδιάς μας" Δημήτρης Μπίνος, με αφορμή τον Ακάθιστο Ύμνο στην Υπεραγία Θεοτόκο.

Εκεί είχε την ευκαιρία να δει από κοντά το σπουδαίο έργο που επιτελεί ο Ιερέας του χωριού, π. Σάββας Μπιζιρτζάκης και να ξεναγηθεί στην παλιά εκκλησία του Θεοδωρακίου, την οποία έχει φροντίσει ιδιαίτερα ο νεαρός Ιερέας με τη βοήθεια και τη συνδρομή των χωριανών. Πρόκειται για έναν Ναό του 18ου αιώνα με μεγάλη ιστορία.

Όπως παραδέχονται οι κάτοικοι του ακριτικού μας χωριού, πρόκειται για έναν Ιερέα με ξεχωριστό ήθος και ευλάβειά προς το Θεό, αλλά και με αγάπη για τον άνθρωπο. Από την πρώτη στιγμή που εγκαταστάθηκε με την οικογένειά του στο χωριό, έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του ποιμνίου του.

Ο π. Σάββας είναι Πτυχιούχος Μηχανικός Πληροφορικής. Είναι έγγαμος και πατέρας ενός τέκνου, ενώ έχει διακονήσει επί σειρά ετών στο κατηχητικό έργο της Ι. Μητροπόλεως Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως και ιδιαίτερα στην ενορία Αγίου Νικολάου Ξηροκρήνης. Υπηρετεί στον Ιερό Ναό Αναλήψεως του Σωτήρος στο Θεοδωράκι Αλμωπίας.

Ο κ. Μπίνος αφού τον ευχαρίστησε, του ευχήθηκε καλή δύναμη στο ποιμαντικό και κοινωνικό του έργο.





 
Δείτε εικόνες από παλιότερη επίσκεψη του κ. Μπίνου στο Ναό το 2017:
 













7 σχόλια:

  1. Η προβολή που είχαν τα χωριά μας με Δήμαρχο τον Μπίνο τον Δημήτρη ήταν πρωτοφανής. Ο σημερινός ξέρει κατά που πέφτει το Θεοδωράκι; Έχουμε να τον δούμε από πριν τις εκλογές. Άφαντος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΔΗΜΑΡΧΕ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΠΟΥ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙΣ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΔΙΠΛΑ ΣΤΙΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ. ΔΕΙΧΝΕΙΣ ΠΩΣ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΕΚΛΑ. ΞΑΝΑ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΟ 2023. ΤΑ ΛΑΘΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. αξιος ο πατερ μας. ευλογια για το χωριο μας που μας διακονει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. μπραβο δημαρχε που μας δειχνεις εικονες απο το χωριουδακι μου το ομορφο εμας που ζουμε μακρυα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Συγχαρητήρια Δήμαρχε. Δίπλα στα χωριά της Αλμωπίας μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Έχουμε έναν παπά άξιο. Είμαστε πολύ τυχεροί. Καλή δύναμη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τον αδικήσαμε τον Μπινο για να βγάλουμε έναν άνθρωπο χωρίς κανένα υπόβαθρο. Πήγαν την Αλμωπία 100 χρόνια πίσω αυτοί που διοικούν σήμερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News