Τρίτη 13 Απριλίου 2021

Κόντρα Τζάκρη - Πλεύρη στην Προανακριτική για την υπόθεση Παππά


Μεθαύριο Πέμπτη (15/4) αναμένεται να εξετάσει, τον πρώτο της μάρτυρα, η προανακριτική επιτροπή της Βουλής για την υπόθεση του Νίκου Παππά.

Η πρώτη κατάθεση μάρτυρα, του Κυριάκου Τόμπρα ήταν προγραμματισμένη να ξεκινήσει σήμερα όμως εξαιτίας της καραντίνας στην οποία βρίσκεται αυτό το κατέστησε ανέφικτο. Έτσι, η προανακριτική συνεδρίασε αλλά για να διαπιστώσει και να αναγνωρίσει το κώλυμα του μάρτυρα. Η συνεδρίαση της Επιτροπής, δεν ξεπέρασε την μια ώρα, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι από την συνεδρίαση απουσίασε η αντιπαράθεση μεταξύ της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ.

Η ΝΔ ζήτησε λόγω της αυριανής συνεδρίασης της ΚΟ του κόμματος να μην προγραμματιστεί συνεδρίαση της προανακριτικής και αυτή να γίνει την Πέμπτη. Μια ημέρα που εάν, όπως είπε ο εισηγητής της ΝΔ Θανάσης Πλεύρης, δεν θα έχει κώλυμα υγείας ο Κυριάκος Τόμπρας και θα ξεκινήσει την κατάθεσή του, όπως έχει προγραμματιστεί, ενώ σε περίπτωση που εξακολουθεί να μην μπορεί να προσέλθει τότε να κληθεί ο δεύτερος του καταλόγου των μαρτύρων που είναι ο κ. Χρήστος Καλογρίτσας.

Η εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ Θεοδώρα Τζάκρη φέρεται να επέκρινε τον πρόεδρο της Προανακριτικής Σταύρο Κελέτση λέγοντας πως το βράδυ της προηγούμενης Παρασκευής όταν ο κ. Τόμπρας γνωστοποίησε στην Επιτροπή το πρόβλημα υγείας που αντιμετώπιζε, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν την διαβεβαίωσε πως αφού ο κ. Τόμπρας έχει κώλυμα θα εξεταστεί πρώτος ο κ. Καλογρίτσας.

«Είμαστε ενήλικοι ή όχι; Ο κ. Κελέτσης είναι πρόεδρος ή οι κύριοι Πλεύρης και Μαρκόπουλος; Αυτοί προεδρεύουν γιατί κάνουν πολιτική διαχείριση της υπόθεσης. Να έρθει να καταθέσει ο κ.Καλογρίτσας», είπε.

Ο εισηγητής της πλειοψηφίας Θάνος Πλεύρης φέρεται να της απάντησε: «Μιλάτε για ενηλίκους και σοβαρότητα εσείς, όταν κάνετε τις γνωστές δηλώσεις για τους ομογενείς;»

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Τζανακόπουλος καταλόγισε στον Θάνο Πλεύρη και τη ΝΔ ότι θέτει ένα άσχετο θέμα αυτό των ομογενών με το αντικείμενο της επιτροπής για να δημιουργήσει εντυπώσεις και ζήτησε αυτό το σχόλιο του βουλευτή της ΝΔ να διαγραφεί.

Τελικά, η επιτροπή συμφώνησε να αποστείλει διπλή πρόσκληση για την Πέμπτη τόσο στον κ. Τόμπρα όσο και στον κ. Καλογρίτσα, όπως επίσης να υπάρχουν γενικότερα παραπάνω κλήσεις από ενός για κάθε μια ημέρα συνεδρίασης για να προβλεφθούν ανάλογα περιστατικά σε μια περίοδο όπως αυτή της πανδημίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News