Τρίτη 6 Απριλίου 2021

Μαξίμου για Φουρθιώτη: «Η Κυβέρνηση θα προσφύγει στον Εισαγγελέα»


Η κυβέρνηση θα προσφύγει άμεσα στον Εισαγγελέα ζητώντας την πλήρη διερεύνηση όλων των πτυχών της υπόθεσης Μένιου Φουρθιώτη σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.

Υπενθυμίζεται ότι ήδη έχει παρέμβει οικονομικός εισαγγελέας και διερευνώνται οι οικονομικές πτυχές της υπόθεσης.

Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά στο Μαξίμου: «Τον λόγο πλέον έχει η Δικαιοσύνη».

Στο ΣτΕ ο Μένιος Φουρθιώτης ζητώντας να επανέλθουν τα μέτρα φρούρησης του

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγε ο Μένιος Φουρθιώτης ζητώντας να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική και παράνομη η απόφαση του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. με την οποία μειώθηκε η φρούρησή του από αστυνομικούς.

Στην προσφυγή του ο παρουσιαστής υποστηρίζει ότι η απόφαση, με την οποία απομακρύνονται οι τέσσερις αστυνομικοί αλλά και τα συνοδεύτηκα οχήματα που είχαν διατεθεί για την 24ωρη φρούρηση του βάζει σε άμεσο κίνδυνο την ζωή του.

Τα νέα αυξημένα μέτρα ασφαλείας που είχαν αποφασιστεί για τη φύλαξη του προσφεύγοντα μετά από σειρά επιθέσεων που, όπως λέει, έχει δεχτεί στην κατοικία αλλά και την εργασία του επρόκειτο να επανεξεταστούν την 19η Ιουνίου 2021. Ωστόσο, στις 31 Μαρτίου με απόφαση του αρχηγού της ΕΛΑΣ άλλαξαν τα δεδομένα.

Ο Μένιος Φουρθιώτης υποστηρίζει ότι η επίμαχη απόφαση είναι αντισυνταγματική, παράνομη και πάσχει από έλλειψη αιτιολογίας, καθώς δεν αναφέρει σε ποιους κανόνες και αρχές βασίστηκε που δικαιολογούν την δραστική μείωση της προστασίας του. Επιπλέον, σημειώνει ότι οι αρμόδιες αρχές δεν τον κάλεσαν σε ακρόαση ως όφειλαν.

1 σχόλιο:

  1. Κοίταξε να δεις πού φτάσαμε. Ο κάθε.......να έχει για την προστασία του αστυνομικούς φρουρούς. Και αυτοί αντί να είναι για το γενικό καλό, μια και πληρώνονται από το κράτος, προστατεύουν έναν ιδιώτη. Αλλά και αν όπως λέει κινδυνεύει, γιατί δεν παίρνει ιδιωτική ασφάλεια;
    Α ρε ελληνικό κράτος. Ξόδεψε τα λεφτά σου τζάμπα και άρμεγε τους καλούς και σωστούς φορολογούμενους προς όφελος κάποιων που δε θέλω να χαρακτηρίσω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News