Κυριακή 11 Απριλίου 2021

Χορήγηση προκαταβολών ανά δέντρο έναντι των αποζημιώσεων, ζητά η Θ. Τζάκρη


Θεοδώρα Τζάκρη: Επίκαιρη Ερώτηση στη Βουλή για την ολοσχερή καταστροφή των δενδροκαλλιεργειών στην ΠΕ Πέλλας μετά από τον 3ήμερο παγετό με την οποία ζητά:

- χορήγηση προκαταβολών ανά δέντρο έναντι των αποζημιώσεων

- την εκπόνηση ολοκληρωμένου σχεδίου για την στήριξη του συνόλου της τοπικής αγροτικής οικονομίας

Η βουλευτής Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ κ. Θεοδώρα Τζάκρη επισκέφτηκε στις 10 Απριλίου 2021 τους Γαλατάδες, Προφήτη Ηλία, Ριζό, Πετριά, Αρσένι και τα Καλύβια προκειμένου να ενημερωθεί από τους παραγωγούς για το μέγεθος των ζημιών στις δενδροκαλλιέργειες από τον 3ήμερο παγετό που σημειώθηκε στις 8, 9 και 10 Απριλίου. Ο παγετός αυτός ήταν ο δεύτερος συνεχόμενος από την αρχή της φετινής χρονιάς και ήρθε να αποτελειώσει ότι είχε απομείνει από τον προηγούμενο στις 24 - 25 και 26 Μαρτίου. Η ζημιά στις καλλιέργειες ροδάκινων (επιτραπέζιων και συμπύρηνων), νεκταρινιών, βερίκοκων, κερασιών, δαμάσκηνων, ακτινίδιων, αμυγδάλων, μήλων κ.λπ. της Π.Ε. Πέλλας είναι ολοσχερής.

Η κ. Τζάκρη βρήκε τους παραγωγούς σε απόγνωση. Πριν ακόμη καν αρχίσει η φετινή συγκομιστική περίοδος, αυτή έληξε πρόωρα, ακυρώνοντας στην πράξη κάθε ελπίδα των παραγωγών για την απόκτηση οποιουδήποτε εισοδήματος από δενδρώδεις καλλιέργειες. Πέραν του αυτονόητου αιτήματος των παραγωγών για την έγκαιρη ολοκλήρωση της διαδικασίας της εκτίμησης των ζημιών και της καταβολής των σχετικών αποζημιώσεων, οι παραγωγοί της Π.Ε. Πέλλας διεκδικούν σθεναρά την άμεση χορήγηση προκαταβολών ανά δέντρο έναντι των αποζημιώσεων που έχουν να λαμβάνουν ώστε να αντιμετωπίσουν τις αναγκαίες δαπάνες για την επιβίωσή τους, καθώς και τις τρέχουσες καλλιεργητικές φροντίδες.

Σε συνέχεια των παραπάνω η κ. Τζάκρη κατέθεσε Επίκαιρη Ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με την οποία τον ρωτά για τις προθέσεις του 1) να παρέμβει ώστε οι παραγωγοί να αποζημιωθούν από τον ΕΛΓΑ το συντομότερο δυνατόν, καθώς επίσης να αναλάβει πρωτοβουλία ώστε ο ΕΛΓΑ να προχωρήσει στη χορήγηση προκαταβολών ανά δέντρο έναντι των αποζημιώσεων που έχουν να λαμβάνουν οι παραγωγοί λόγω ζημιών στις καλλιέργειές τους από τον παγετό ή από άλλα αντίξοα καιρικά φαινόμενα ή αίτια, ώστε να αντιμετωπίσουν τις αναγκαίες τρέχουσες δαπάνες και 2) να αναλάβει πρωτοβουλία ώστε να εκπονηθεί ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για τη στήριξη του συνόλου της τοπικής αγροτικής οικονομίας (παραγωγοί, συνεταιρισμοί, διαλογητήρια - συσκευαστήρια, μεταφορικές επιχειρήσεις, εποχικά απασχολούμενοι κ.λπ.) στην Πέλλα.

Η Επίκαιρη Ερώτηση θα συζητηθεί το επόμενο διάστημα στη Βουλή.










 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News