Παρασκευή 9 Απριλίου 2021

Παρεμβάσεις του Δημοτικού Συμβούλου Έδεσσας Βαγγέλη Θωμά


Παρεμβάσεις του Δημοτικού Συμβούλου Έδεσσας Βαγγέλη Θωμά για θέματα που τα διαχειρίζεται με προχειρότητα και επιπολαιότητα η Δημοτική Αρχή Έδεσσας

- Πριν από 6 μήνες περίπου με έγγραφό μου (17810/23-12-20) προς την Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση, με θέμα «Ενημέρωση σχετικά με την επιχορήγηση του Δήμου Έδεσσας προς την ΔΗ.Κ.Ε.Δ.Ε ύψους 90.000 χιλ. ευρώ και πληροφορίες για την 3η αναμόρφωση του προϋπολογισμού της ΔΗ.Κ.Ε.Δ.Ε», ζητούσα να ενημερωθώ αναλυτικά για όλη την σχετική διαδικασία.

- Με βάση τη ισχύουσα νομοθεσία (άρθρο 4 παρ. 1 του «Κώδικα Διοικητικής Διαδικασίας»), «Οι δημόσιες υπηρεσίες, οι οργανισμοί τοπικής αυτοδιοίκησης και τα νομικά πρόσωπα δημόσιου δικαίου, όταν υποβάλλονται αιτήσεις, οφείλουν να διεκπεραιώνουν τις υποθέσεις των ενδιαφερομένων και να αποφαίνονται για τα αιτήματά τους μέσα σε προθεσμία πενήντα (50) ημερών, εφόσον από ειδικές διατάξεις δεν προβλέπονται μικρότερες προθεσμίες». Από τότε, έχουν παρέλθει πάνω από 100 ημέρες! Ωστόσο στην απάντησή της η πρόεδρος της ΔΗ.Κ.Ε.Δ.Ε κα Ιατρίδου, μου ανέφερε ότι ο προϊστάμενος της οικονομικής υπηρεσίας της ΔΗ.Κ.Ε.Δ.Ε επικοινώνησε μαζί μου προφορικά και θεώρησε ότι διευθετήθηκε το ζήτημα.

- Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, δεν νοείται σε επίσημο έγγραφο- ερώτημα (με αριθμό πρωτοκόλλου) Δημοτικού Συμβούλου αλλά και σε κάθε αντίστοιχο έγγραφο -ερώτημα ενός πολίτη (και μάλιστα για θέματα οικονομικής φύσεως), να δίνονται προφορικές απαντήσεις. Σημειώνω δε, ότι ουδέποτε για το συγκεκριμένο έγγραφο συνομίλησα με αρμόδιους υπηρεσιακούς υπαλλήλους. Την απάντηση, παρ’ όλα αυτά, μου ανέφερε ότι θα την λάβω την Δευτέρα.

- Συμπερασματικά, αναδεικνύεται μια προχειρότητα στην λειτουργία της Διοίκησης της ΔΗ.Κ.Ε.Δ.Ε. Όσον αφορά στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Ιανουαρίου, η κα Ιατρίδου μου είχε αναφέρει –και μάλιστα με ιδιαίτερο στόμφο- ότι, στο έγγραφό μου προβαίνω και σε διαπιστώσεις που ενδεχομένως να εγείρουν και νομικές προεκτάσεις! Τελικά ούτε αυτές τις «νομικές προεκτάσεις» αντιλήφθηκα, αλλά… ούτε και απάντηση πήρα!

- Ακόμα χειρότερα τα πράγματα στην λειτουργία της Δ.Ε.Υ.Α.Ε., όπου είχα καταθέσει έγγραφη αίτηση (αρ. πρωτ.: 840/2-7-20) με θέμα: «Παροχή στοιχείων για την διάθεση στραγγισμάτων του ΧΥΤΑ Έδεσσας στον βιολογικό της Δ.Ε.Υ.Α. Έδεσσας». Πέρασαν σχεδόν εννέα μήνες και απάντηση …καμία! Το… «κερασάκι» στην προχειρότητα αυτή είναι η απάντηση του προέδρου της Δ.Ε.Υ.Α.Ε κ. Χατζόγλου, ο οποίος -άκουσον άκουσον- μου τόνισε ότι δεν έχει λάβει γνώση της αίτησής μου. Πραγματικά, έμεινα έκπληκτος με τον επιπόλαιο τρόπο που λειτουργεί γενικότερα η Διοίκηση, ελπίζοντας τουλάχιστον στην προφορική δέσμευση του κ. Χατζόγλου να λάβω άμεσα γραπτή ενημέρωση.


- Πνιγμένα σκυλιά στην λιμνοδεξαμενή της Αγ. Φωτεινής!

Κορυφαίο ζήτημα όμως, με φιλοζωική, περιβαλλοντική και ανθρώπινη διάσταση, όπως ενημερώθηκα μόλις χθες, το γεγονός ότι υπάρχουν πνιγμένα σκυλάκια στην λιμνοδεξαμενή της Αγ. Φωτεινής εδώ και ημέρες χωρίς να έχει υπάρξει κάποια μέριμνα από τον Δήμο μας. Το μόνο που έπραξε η δημοτική αρχή ήταν να φροντίσει το «φράξιμο» και την κάλυψη του σημείου που είχε υποσκαφθεί με ένα σαπισμένο σιδερένιο κρεβάτι, αντί να καλυφθεί με κανονικό συρματόπλεγμα και με έναν πιο ασφαλή τρόπο για τα ζώα που πλησιάζουν εκεί. Θεωρώ απαράδεκτη την ενέργεια αυτή καθώς δεν είναι δυνατόν να κάλυψαν με ένα σκουριασμένο και σάπιο σιδερένιο κρεβάτι το συρματόπλεγμα και να μην αντιλήφθηκαν τα νεκρά σκυλάκια, αφήνοντας τα κουφάρια τους εκεί εκτεθειμένα τόσες ημέρες (όπως τουλάχιστον μου καταγγέλθηκε) με ότι συνεπάγεται αυτό. Μέχρι εκεί έφθανε η «ευαισθησία» και η «υπευθυνότητα» των διοικούντων; Στην απάντησή της η αρμόδια αντιδήμαρχος Καθαριότητας κα Κατσάρα, δήλωσε «άγνοια» γι’ αυτό το θέμα, επισημαίνοντας ότι θα το επιλύσει με το μέλος της κοινότητας Φλαμουριάς και πιο συγκεκριμένα στον οικισμό της Αγ. Φωτεινής. Ελπίζω να επιληφθούν άμεσα αρμοδίως τόσο η υπηρεσία όσο και η Διοίκηση.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News